ZIUA LIVE. Despre Peninsula Constanţa - „Sunt informații eronate în studiul de impact pentru regulament“


 
  • Daniela Ghițoi, rezident al Peninsulei Constanța, reclamant în procesele deschise de persoanele fizice pentru suspendarea, dar și pentru anularea regulamentului, precum și administrator al grupului de Facebook „Zona Peninsulară – grup cetățenesc“ și membru fondator al Asociației TACT – Tomis Așa Cum Trebuie, a fost invitatul emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 27 aprilie.
  • Aceasta a explicat că regulamentul de acces se bazează pe un studiu de impact care, însă, face prea puţine referiri concrete la Zona Peninsulară, cele mai multe dintre referiri și informațiile cuprinse în studiul actual vizând mai degrabă județul Constanţa.
  • „În mod normal, în studiul de impact ar fi trebuit să fie tratată fiecare restricţie în parte şi să se vadă efectul său. În studiul de impact actual se menţionează doar o 'restricţionare a accesului' - atât. Nu se menţionează dacă este mai mare sau mai mică sau în ce mod se face această restricţionareׅ“, a spus Daniela Ghițoi.
 
Curtea de Apel Constanța a suspendat definitiv Regulamentul de acces în Zona Peninsulară a orașului, până la hotărârea definitivă în procesul privind anularea acestuia.
 
Daniela Ghițoi, rezident al Peninsulei Constanța, reclamant în procesele deschise de persoanele fizice pentru suspendarea, dar și pentru anularea regulamentului, precum și administrator al grupului de Facebook „Zona Peninsulară – grup cetățenesc“ și membru fondator al Asociației TACT – Tomis Așa Cum Trebuie, a vorbit pe larg în cadrul emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 27 aprilie, de la ora 14.00, despre actualul regulament de acces în zonă.
 
Aceasta a explicat că regulamentul de acces se bazează pe un studiu de impact care, însă, face prea puţine referiri concrete la Zona Peninsulară, cele mai multe dintre referiri și informațiile cuprinse în studiul actual vizând mai degrabă județul Constanţa.
 
 
„În studiul de impact pe care se bazează forma actuală a Regulamentului de acces se arată că ar fi trei farmacii în Zona Peninsulară, însă această informaţie este eronată - există o singură farmacie, peste drum de Biserica Sfântul Nicolae Vechi“, a precizat Daniela Ghițoi pe parcursul emisiunii.
 
De asemenea,, aceasta a precizat că „dorim un Regulament de acces pentru Peninsula Constanța. Vrem ca acest regulament să ne protejeze şi nouă drepturile. Dar acest regulament nu poate fi făcut pe seama încălcării drepturilor noastre“.
 
„Este nevoie de un studiu de impact corect, făcut de o instituţie abilitată, care să trimită o echipă pe teren şi să sesizeze toate aceste aspecte, dar şi altele care apar dacă se închide zona. Studiul de impact actual are doar circa 10 la sută din informaţiile prezentate în referire la Zona Peninsulară„, a spus Daniela Ghițoi.
 
„În mod normal, în studiul de impact ar fi trebuit să fie tratată fiecare restricţie în parte şi să se vadă efectul său. În studiul de impact actual se menţionează doar o 'restricţionare a accesului' - atât. Nu se menţionează dacă este mai mare sau mai mică sau în ce mod se face această restricţionare“.
 
„În studiul de impact nu sunt amintite deloc lăcaşurile de cult din Zona Peninsulară. Studiul de impact trebuie să se facă efectiv pe teren, ca oamenii să vadă care sunt exact situaţiile, inclusiv pentru agenţii econimici. Trebuie făcut studiul efectiv pe teren şi întrebaţi efectiv oamenii - rezidenți, agenți economici, reprezentanți ai instituțiilor publice, ai lăcașurilor de cult“, a subliniat membrul fondator al Asociației Tomis Așa Cum Trebuie.
 
În continuare, Tribunalul Constanța va analiza, în cursul acestei luni, cererea de anulare a actualului regulament, printre reclamanții din proces regăsindu-se, așa cum am precizat anterior, și Daniela Ghițoi.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului, însă, ea va putea fi atacată la Curtea de Apel Constanța.
 
Întrraga emisiune, în care se vorbește pe larg despre neajunsurile actualului studiu de impact privind Regulamentul de acces în Zona Peninsulară, poate fi urmărită aici:

 

Citește și
 
Sondaj de opinie
78% dintre respondenți sunt de acord cu ridicarea definitivă a barierelor de acces în Peninsula Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atac cu dronă asupra Statului Major al flotei ruse la Marea Neagră

20 Aug 2022 646

Licitația pentru reamenajarea centrului istoric al municipiului - etapa II a fost contestată la CNSC. Acuzații grave la adresa Primăriei Constanța (DOCUMENTE)

10 Aug 2022 1633

Regulament pentru Peninsula Constanța. CLC cere urgentarea hotărârii de la instanță, invocând „inițierea procedurilor de îndreptare a Regulamentului“

09 Aug 2022 713

PUD lansat în consultare publică. Vor să-și facă casă pe o stradă din zona istorică a Constanței. O parte din teren a fost sub sechestrul DNA (DOCUMENTE)

05 Aug 2022 1420

MAE. Atenţionare de călătorie Erupții vulcanice în peninsula Reykjanes din Islanda

04 Aug 2022 687

Piață volantă în Peninsulă. RAEDPP vrea să o amplaseze chiar lângă Edificul Roman cu Mozaic

04 Aug 2022 1237

#citeșteDobrogea Bombardarea Catedralei din Constanța - „Vreo şase bombe au dărâmat şi catedrala şi palatul“

03 Aug 2022 1305

Festivităţile de Ziua Flotei Ruse anulate după un atac armat cu dronă. Cinci persoane au fost rănite

31 Jul 2022 919

RAJA Zona centrală și cea peninsulară a municipiului Constanța, fără apă potabilă

13 Jul 2022 955

UPDATE Alertă la ISU Dobrogea. Incendiu cu mult fum la intrare în Peninsula Năvodari. Ce arde (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Jul 2022 5652

Cinci dosare împotriva Regulamentului de gospodărire din Constanța! Ultimul, înregistrat a doua zi după anularea regulamentului

08 Jul 2022 770

Primăria caută oferte pentru realizarea de documentații de urbanism pentru patru terenuri din Zona Peninsulară a municipiului Constanța

04 Jul 2022 919

Trei date pentru posibila anulare a Regulamentului Peninsulei Constanța!

01 Jul 2022 901

Actualizare PUZ reabilitare și revitalizare zona Peninsulară a municipiului Constanța

24 Jun 2022 758

RAJA Se oprește apa în Năvodari și Corbu

20 Jun 2022 1101