Consultări cu profesori-elevi-părinți privitoare la redeschiderea școlilor și compensarea pierderilor suferite de sistem


Unul dintre cele mai fierbinți subiecte la ordinea zilei este reînceperea școlii începând cu data de 11 ianuarie.
Conform celor mai recente declarații ale ministrului Sorin Cîmpeanu, cursurile vor fi reluate în format online, deși Ministerul Educației dorește redeschiderea cât mai grabnică a școlilor, în funcție de evoluția situației epidemiologice și a campaniei de vaccinare
 
Conform unei informări transmise mass media, în urma discuţiilor cu majoritatea celor implicaţi în procesul de educaţie, precum şi a discuţiilor cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, cu factori de decizie din cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi cu cei implicați în campania de vaccinare, prioritizând starea de sănătate a elevilor și a personalului din sistemul de învățământ, Ministerul Educației își dorește redeschiderea cât mai grabnică a școlilor, în urma unei analize responsabile a rezultatelor care vor fi obținute cu privire la:
 
- Evoluția epidemiologică - potrivit situațiilor cu privire la rata de infectare în urma vacanței de iarnă/rezultate relevante colectate la mijlocul lunii ianuarie a.c.;
 
- Raportările numerice solicitate inspectoratelor școlare pentru fiecare unitate de învățământ, cu privire la personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic ce are DISPONIBILITATE de vaccinare - situație solicitată tuturor unităților și instituțiilor de învățământ cu termen 15 ianuarie, orele 16:00.
 
În același timp, se vor avea în vedere și măsurile adoptate de alte state care se confruntă cu o situaţie epidemiologică asemănătoare, precum și raportările din sistemul de educaţie cu privire la numărul elevilor aflaţi în situaţii de risc din cauza dificultăţilor înregistrate pe parcursul procesului de învăţare-predare online (termenul de raportare pentru această situație este 11 ianuarie a.c.).
 
„Ne dorim derularea semestrului al II-lea în format clasic, însă ne vom putea pronunța responsabil și fundamentat doar după jumătatea lunii ianuarie, respectiv în ultima decadă a lunii.
 
Va fi luat în considerare orice scenariu ce va rezulta în urma analizei. Nu excludem niciun scenariu, fie că vorbim de prioritate pentru cei mici sau pentru cei care susţin examenele naţionale, fie că vorbim de prioritate a zonelor cu o rată de infectare mai redusă, așa cum solicită Consiliul Național al Elevilor.
 

Am planificat în această săptămână consultări cu reprezentanții elevilor, studenților, părinților și cadrelor didactice pentru a analiza tot spectrul măsurilor ce se impun atât în vederea redeschiderii școlilor, cât și în vederea compensării pierderilor suferite de sistemul de educație pe parcursul crizei sanitare. În cursul săptămânii viitoare am planificat, de asemenea, consultări cu factorii de decizie din domeniul sănătății”, se arată în finalul informării.
 
Citește și:


Petiția online care a dat „foc” cadrelor didactice „Nu furați banii profesorilor!”
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Educației-propuneri privind facilitățile de transport acordate elevilor

06 Mar 2021 721

Sorin Cîmpeanu propune ca elevii din clasele terminale să meargă, la școală, în scenariul roșu

28 Feb 2021 1776

Tradițiile nu pot fi confiscate de pandemie Ministrul Educației a ajuns să „reglementeze” și oferirea mărțișoarelor

24 Feb 2021 1046

Bugetul Ministerului Educației a mai crescut, dar în valoare absolută Mult-promisul 6% din PIB va ajunge în învățământ peste trei ani. Fix la alegeri prezidențiale

22 Feb 2021 944

Ministerul Educației, noi detalii despre vaccinarea prioritară a personalului din învăţământ

21 Feb 2021 625

Oficial de la Ministerul Educației Când începe simularea evaluării naționale și a bacalaureatului

16 Feb 2021 493

Situația epidemiologică din școli, conform statisticii Ministerului Educației

11 Feb 2021 872

Ministerul Educației a publicat noul formular pentru acordul testării elevilor. Cum se va purta masca de protecție în școli (document)

08 Feb 2021 2536

Directorii unităților constănțene de învățământ s-au mobilizat „Normalitatea este la școală, iar respectarea regulilor și înțelegerea părinților vor sprijini eforturile noastre”

08 Feb 2021 2275

Prof. Mitică Iosif, liderul sindicatului constănțean, despre ordinul comun „Lipsă de profesionalism atât din partea ministerului, cât și a Guvernului României”

06 Feb 2021 1462

Modificări la ordinul comun legat de întoarcerea la școală a elevilor (Document)

04 Feb 2021 1326

Noutăți legate de viitoarele numiri ale directorilor de școli, anunțate de ministrul Educației

04 Feb 2021 11633

Dezbatere „furtunoasă” a noilor planuri cadru pentru liceu 50 de profesori constănțeni de limba franceză i-au adresat ministrului Educației o petiție

27 Jan 2021 1443

Adevărații profesori se întreabă Orele remediale sunt o „compensație” pentru colegii care nu și-au făcut treaba?

25 Jan 2021 6800

Ca urmare a scăderii drastice a cifrei de școlarizare în învățământul constănțean Normele profesorilor vor depinde de abilitățile manageriale ale directorilor

22 Jan 2021 2395