Cum se vor desfășura cursurile în trei din liceele de top ale Constanței


Ieri, Comitetul județean pentru Situații de Urgență Constanța a avizat soluțiile de funcționare în noul an școlar propuse de către consiliile de administrație ale unităților de învățământ din județul Constanța în funcție de infrastructura de care dispun. Aceste soluții fuseseră transmise, în prealabil, către Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Direcția de Sănătate Publică.

Cu excepția școlii din localitatea Cuza Vodă, unde incidența cazurilor confirmate de COVID-19 a impus 100% învățământ on-line, restul unităților de învățământ constănțene au combinat scenariile 1 și 2, în maniera în care spațiul le-a permis organizarea în cele mai bune condiții de siguranță a cursurilor.

Conform informațiilor furnizate de ISJ Constanța, Primăria Cuza Vodă, în baza unei hotărâri de Consiliu Local, a achiziționat deja 600 de cartele internet, urmând ca, astăzi, unitatea de învățământ să primească și cele 600 de tablete.
 

La Liceul Teoretic „Ovidius”, cursurile online se desfășoară pe o singură platformă

Iată cum se vor desfășura cursurile la Liceul Teoretic „Ovidius” în perioada 14-25.09.2020, așa cum a fost postat pe site-ul instituției de învățământ.
Deschiderea anului școlar se va desfășura on-line, pentru fiecare clasa, în organizarea dirigintelui, în dată de 14.09.2020

Orarul va fi comunicat de diriginți și va fi postat pe site-ul liceului. Cursurile on-line (în perioada  14-25.09.2020) se vor desfășura după același orar.
Începând din dată de 28.09.2020, cursurile se desfășoară conform scenariului 2  (Participarea zilnică a tuturor  elevilor din  clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și revenirea parțială (prin rotație de o săptămâna) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție)
Cursurile online se vor desfășura pe platforma 24edu.

Datele de conectare la platforma vor fi transmise părinților elevilor din clasele a V a și a IX a, de către diriginți, pe adresele de e-mail comunicate de aceștia,  la înscrierea la Liceul Teoretic „Ovidius”

Datele de conectare ale elevilor din clasele VI-VIII și IX-XI sunt cunoscute de aceștia din anul școlar precedent. Dacă întâmpina dificultăți la conectare, elevii vor semnala acest lucru dirigintelui.

Predarea-primirea manualelor va fi programată după 28.09.2020

Organizarea activității, începând din dată de 28.09.2020, se va desfășura respectând următoarele repere

Organizarea circuitelor în interiorul școlii (curte, săli de clasă, coridoare etc.) s-a realizat prin demarcare cu benzi vizibile care să asigure “trasee prestabilite” de intrare, deplasare în interiorul unității de învățământ și de părăsire a acesteia, facilitând păstrarea unei distanțe fizice între elevi. La intrarea în școală și pe coridoare, în fiecare clasă sunt așezate dispensere/flacoane cu soluție dezinfectantă pentru mâini, astfel încât să fie facilitată dezinfecția frecventă. La intrarea în școală și în fiecare clasa sunt afișate materiale de informare privind măsurile de igienă/protecție. Ușile claselor vor fi menținute deschise până la sosirea tuturor elevilor.

Clasele de gimnaziu, care  învață în intervalul 08.00-13.00 au accesul și ieșirea prin intrarea principala (Intrarea profesorilor-Stradela Basarabi);
Clasele de liceu (a XI-a și a XII-a), care  învață în intervalul 08.00-13.00 au accesul și ieșirea prin Bvd. I.C.Brătianu (Intrarea elevilor);
Clasele a IX-a, care învață în intervalul orar 14.00-19.00 au accesul și ieșirea prin intrarea principala (Intrarea profesorilor-Stradela Basarabi);
Clasele a X-a, care învață în intervalul orar 14.00-19.00 au accesul și ieșirea prin Bvd. I.C. Brătianu (Intrarea elevilor).
 

La Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” se va face o săptămână școală fizică și una online

Ieri, la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” a avut loc consiliul de administrație, prilej cu care s-au stabilit următoarele:

Intrarea în școala se va face pe poarta parc, urmând drumuri prestabilite, diferite pentru fiecare nivel de studiu dintr-o serie.

Ora de curs va avea 45 de minute și pauza 5. Orele încep la ora 18, iar la maximum ora 13 toate clasele XI, XII termină cursurile. Între orele 13-14 (momente în care niciun elev nu se află în școală) se realizează dezinfecție completă. La ora 14 încep orele pentru clasele a IX-a și a X-a, terminându-se în jurul orei 19. Astfel, numărul maxim de discipline pe zi va fi de 6 (petrecându-se doar 5 ore la liceu).

S-a ales scenariul hibrid cu împărțire 50-50 după limba străină, unde se poate, iar unde nu, în ordine alfabetică, la clasele a X-a si a XI-a. Clasele a IX-a si a XII-a vor urma cursuri fizice (în aripa Mircea). Clasele XI, X vor urma cursurile hibrid 50-50 în aripa Parc. Se va face o săptămână școală fizică și una online. Cei aflați acasă vor urmări orele transmise pe platforma online, cu obligativitatea pornirii camerei web.

Pauzele se vor desfășura în curtea școlii atât cât permite vremea. Pe parcursul pauzelor profesorul de serviciu va sta în permanență cu elevii, asigurându-se de distanțare, purtarea măștii, etc. Se vor putea consuma alimente în exterior, ținând cont de distanțare.
 

La Colegiul Pedagogic, și elevii din clasele terminale vor funcționa în sistem hibrid

La Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” am aflat de la director prof. Anamaria Ciobotaru cum se vor desfășura cursurile, la finalul unui sondaj lansat în rândul părinților încă de la începutul lunii august.

Preșcolarii vor veni toți la școală, la clasele primare, pentru că avem și învățământ tradițional și step by step, se vor împărți în grupe de o zi cu o zi, iar la clasele de la a V-a la a XII-a vom face partajat cu hibrid: jumătate în clasă, jumătate acasă, inclusiv clasele de a VIII-a și a XII-a. Pentru cei care au probleme de sănătate justificate cererile se depun la consiliul de administrație, care le aprobă să parcurgă învățământ online”, a afirmat prof Ciobotariu.


Citește și:

UPDATE. Declarații prefect și inspector general Pereții de plexiglas vor fi suportați din bugetele școlilor și folosiți în clasele care nu asigură distanțarea de 1 metru (video)


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Experiențe Erasmus în cadrul consorțiului coordonat de ISJ Constanța. Ce activități vor avea loc

06 Mar 2024 614

Anunț de la Ministerul Educației. Este vizat anul școlar 2024-2025!

27 Dec 2023 2609

Sondaj al Ministerului de Interne Aproximativ 70% dintre elevi doresc ca anul școlar viitor să fie organizat în continuare pe module

18 Dec 2023 911

Sondaj de Opinie 60% dintre respondenți sunt convinși că problema supraaglomerării din unele școli din Constanța nu se va rezolva curând

22 Oct 2023 805

Sondaj de opinie Credeți că problema supraaglomerării din unele școli din Constanța va fi rezolvată curând?

15 Oct 2023 1012

Știri Constanța azi Academia Navală „Mircea cel Bătrân” organizează festivitatea de deschidere a unui nou an universitar (FOTO+VIDEO)

02 Oct 2023 2270

Editorial! Impresii după primele săptămâni din noul an școlar! Urmează prima zi liberă pentru elevi și preșcolari

01 Oct 2023 1149

Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu ocazia începerii noului an școlar

11 Sep 2023 936

Gânduri frumoase pentru elevi Bogdan Huțucă, deputat PNL - „Educația este cea mai bună trambulină spre o carieră de succes"!

11 Sep 2023 740

Ciucă - „România nu se poate dezvolta fără specialiști, fără oameni bine instruiți și tineri care știu o meserie“

11 Sep 2023 891

Silviu Coșa „Mergând prin clase am văzut foarte mulți copii cu zâmbetul pe buze“ (VIDEO)

11 Sep 2023 892

Știri Constanța Primarul de la Fântânele, despre prima lui zi de școală- „Era altă epocă, alte timpuri“ (VIDEO)

11 Sep 2023 1155

Ligia Deca „Acest an şcolar este însă un nou început pentru întreg sistemul de educaţie“

11 Sep 2023 744

Klaus Iohannis anunță În viitorul CSAT vom discuta despre consumul de droguri în școli

11 Sep 2023 781

Știri Constanța Polițiștii locali, alături de elevi, la începutul noului an școlar!

11 Sep 2023 815