Ministerul Educației Lista unităților școlare din Constanța care au în uz câte o clădire încadrată în clasele de risc seismic (DOCUMENT)

  • Începând din data de 24 februarie, Ministerul Educației publică pe site situația infrastructurii clădirilor aparținând instituțiilor și unităților de învățământ preuniversitar din România, așa cum reiese din actualizările operate la nivelul unităților de învățământ în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR).
  • Pe 7 martie, Ministerul Educației a revenit cu o nouă listă revizuită pe care se află 33.370 de unități școlare.
 
Ministerul Educației a revizuit lista cu școlile în pericol de prăbușire la un cutremur. Pe listă se regăsesc 92 de unități școlare din județul Constanța. Printre acestea se regăsesc: Liceul Teoretic „Ioan Cotovu“ din Hârşova, Şcoala Gimnazială „Gala Galaction“ din Mangalia, Liceul Tehnologic „Nicolae Titulescu“ Medgidia, Grădiniţa cu Program Prelungit „Mugurel’ Constanţa și altele.

 
Creșe, grădinițe, școli și licee din județul Constanța au fost adăugate de Ministerul Educației pe lista cu clădiri în pericol să se prăbușească la un cutremur. Ministerul anunță că lista va fi revizuită săptămânal.
 

 
Lista unităților școlare din Constanța, încluse de Ministerul Educație pe listă


Risc II  

Şcoala Gimnazială „Marin Voinea“ Cerchezu (săli de curs și laboratoare), Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa,      Şcoala Postliceală „SF.Theodor“ Constanţa, Şcoala Gimnazială nr. 1 Cuza Vodă, Grădiniţa cu Program Normal Cuza Vodă (săli de curs și laboratoare), Liceul Teoretic „Ioan Cotovu“ Hârşova (spații cu altă destinaţie), Şcoala Gimnazială „Gala Galaction“ Mangalia (săli de curs și laboratoare), Liceul Tehnologic „Nicolae Titulescu“ Medgidia (săli de curs și laboratoare, sală de sport, cantină) Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncuşi“ Medgidia, Grădiniţa Cu Program Normal „Piticot“ Medgidia (săli de curs și laboratoare), Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu“ Medgidia (săli de curs și laboratoare), Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu“ din Mihail Kogălniceanu (săli de curs și laboratoare) Liceul Teoretic Murfatlar(săli de curs și laboratoare), Liceul Agricol Poarta Albă (săli de curs și laboratoare), Școala Gimnazială nr. 1 Poarta Albă (săli de curs și laboratoare), Școala Gimnazială nr. 1 Nazarcea(săli de curs și laboratoare), Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 1 Poarta Albă (grupuri sanitare).


 

Risc III

 
Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Maria Montessori“ Constanţa (săli de curs și laboratoare), Colegiul Comercial „Carol I“ Constanţa (săli de curs și laboratoare, sală de sport), Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța (săli de curs și laboratoare, cămin), Grădiniţa cu Program Prelungit „Căsuţa de Turtă Dulce“ Constanţa (Săli de curs și laboratoare), Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 6 Constanţa, Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii Constanţa (Săli de curs și laboratoare), Liceul Tehnologic „Tomis“ Constanţa (Săli de curs și laboratoare, cămin, cantină), Liceul Tehnologic Crucea (săli de curs și laboratoare), Grădiniţa cu Program Normal Băltăgeşti (săli de curs și laboratoare, Grădiniţa cu Program Normal Gălbiori (săli de curs și laboratoare), Şcoala Gimnazială „Ioan Atanasiu“ Lipniţa(săli de curs și laboratoare), Grădiniţa cu Program Normal Canlia(săli de curs și laboratoare), Şcoala Gimnazială nr. 1 Canlia(săli de curs și laboratoare), Grădiniţa cu Program Normal Lipniţa, Colegiul Economic Mangalia (Săli de curs și laboratoare), Şcoala Gimnazială „Gala Galaction“ Mangalia (săli de curs și laboratoare), Şcoala Gimnazială nr. 3 Mangalia (săli de curs și laboratoare), Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 3 Mangalia, Colegiul Naţional „Kemal Ataturk“ Medgidia (săli de curs și laboratoare, cantină, cămin), Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu“ Medgidia (săli de curs și laboratoare), Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu“ Medgidia (săli de curs și laboratoare, sală de sport), Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncuşi“ Medgidia, Grădiniţa cu Program Normal nr.11 Medgidia (săli de curs și laboratoare), Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu“, Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu“ (săli de curs și laboratoare), Şcoala Gimnazială „Adrian V.Rădulescu“ Murfatlar (spații altă destinaţie, grupuri sanitare, săli de curs și laboratoare), Şcoala Gimnazială nr. 1 Saligny (săli de curs și laboratoare).


 

Risc IV

 
Creșa „Albă ca Zăpada“ Agigea, Grădiniţa cu Program Prelungit „Riţa Gărgăriţa“ Agigea (săli de curs și laboratoare), Grădiniţa Cu Program Normal Lazu(Săli de curs și laboratoare), Şcoala Gimnazială „Ion Borcea“ Agigea (spații altă destinaţie, sală de sport, săli de curs și laboratoare), Grădiniţa „Căsuţa din Pădure“ Constanţa (săli de curs și laboratoare), Şcoala Postliceală „Hipocrate“Constanţa (săli de curs și laboratoare),  Şcoala Gimnazială nr. 1 Cuza Vodă (săli de curs și laboratoare), Liceul Teoretic „Ioan Cotovu“ Hârşova (grupuri sanitare), Liceul Teoretic „Ioan Cotovu“ Hârşova (săli de curs și laboratoare, sală de sport), Liceul Teoretic „Pontus Euxinus“ Lumina (săli de curs și laboratoare), Grădiniţa cu Program Prelungit „Ion Creangă“ Medgidia, Grădiniţa cu Program Prelungit „Lucian Grigorescu“ Medgidia, Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu“ Medgidia, Grădiniţa cu Program Normal nr. 8 Medgidia, Grădiniţa „Albă ca Zăpada“ Năvodari, Şcoala Gimnazială nr. 1 Valu lui Traian, Şcoala Gimnazială „Viceamiral Ioan Murgescu“ Valu lui Traian(săli de curs și laboratoare).
 

Cele mai multe apar ca neîncadrate, ceea ce înseamnă că nu au trecut printr-un proces de expertizare.
 
Autoritățile române și-au amintit de problema clădirilor cu risc seismic și au început evaluarea clădirilor în care învață elevii. Începând din data de 24 februarie, Ministerul Educației publică pe site situația infrastructurii clădirilor aparținând instituțiilor și unităților de învățământ preuniversitar din România, așa cum reiese din actualizările operate la nivelul unităților de învățământ în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR).
 
Pe 7 martie, Ministerul Educației a revenit cu o nouă listă revizuită pe care se află 33.370 de unități școlare și anunță că va face cunoscută, prin afișare pe site-ul instituției, situația clădirilor așa cum reiese din actualizările operate la nivelul unităților de învățământ în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR).
Lista cuprinde încadrarea/neîncadrarea clădirilor într-o clasă de risc seismic și va fi publicată în fiecare zi de vineri, cu datele actualizate în cursul săptămânii.

 
NOTĂ! Mențiunea Altă destinație face referire la clădiri care pot fi ateliere/magazii/anexe etc, neîncadrându-se în categoriile săli de clasă/laboratoare, cămin, cantină, grupuri sanitare, sală de sport.

Clasele de Risc Seismic – Legea 223/2018

a) Clasa R(s) I, din care fac parte construcţiile cu risc ridicat de prăbuşire la cutremur corespunzător stării- limită ultime;

b) Clasa R(s) II, în care se încadrează construcţiile care sub efectul cutremurului de proiectare pot suferi degradări structurale majore, dar la care pierderea stabilităţii este puţin probabilă;

c) Clasa R (s) III, care cuprinde construcţiile care sub efectul cutremurului de proiectare pot prezenta degradări structurale care nu afectează semnificativ siguranţa structurală, dar la care degradările nestructurale pot fi importante;

d) Clasa R (s) IV, corespunzătoare construcţiilor la care răspunsul seismic aşteptat este similar celui obţinut la construcţiile proiectate pe baza prescripţiilor în vigoare.

În secțiunea Documente puteți viziualiza lista publicată de Ministerul Educației.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și.
 
 
Simularea Evaluări Naționale 2024: Ierarhia școlilor din județul Constanța în funcție de media probelor. Colegiul Naţional „Mircea Cel Bătrân“, în fruntea clasamentului

 
Învățământ Constanța: Componența consiliului de administrație de la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu

 
Învățământ Constanța: Componența consiliilor de administrație ale unităților școlare din Constanța. Lista consilierilor locali și școlile de care sunt responsabili (DOCUMENT)


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Educației, Ligia Deca „România și Republica Moldova vor găzdui Secretariatul Grupului de monitorizare a Procesului Bologna”

16 May 2024 463

CJC a atribuit contractul finanțat prin PNRR Asociere de firme româno-spaniolă furnizează 25 de microbuze electrice pentru mai multe localități din județ (DOCUMENT)

14 May 2024 655

Ministerul Educației Codul drepturilor și obligațiilor studentului a fost actualizat. Care sunt principalele noutăți?

09 May 2024 383

Ministerul Educaţiei a publicat clasamentul universităţilor din România Ovidius și UMC nu se află în topul primelor zece instituții de învățământ superior

09 May 2024 539

Ministerul Educației Iată care pot fi cauzele comportamentului violent în rândul copiilor

17 Apr 2024 629

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3531

Sondaj de opinie Mulțumiți de arondările școlare? Nu, spun 67% dintre respondenți

07 Apr 2024 578

Ministerul Educației a lansat în consultare publică Strategia Națională pentru Susținerea Părinților 2024 – 2030 (DOCUMENTE)

04 Apr 2024 551

Ministerul Educației a pus în consultare publică regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a centrelor județene și de resurse și asistență educațională (DOCUMENTE)

04 Apr 2024 732

Ministerul Educaţiei a deschis un apel de proiecte pentru dezvoltarea competenţelor digitale

04 Apr 2024 532

Ministrul Educației, Ligia Deca, s-a întâlnit cu mai mulți reprezentanți de la numeroase federații. Iată ce s-a discutat

01 Apr 2024 628

Ministerul Educației Iată care sunt cele mai frecvente întrebări și răspunsuri legate de înscrierea la școală

01 Apr 2024 626

Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

01 Apr 2024 538

Sunteți mulțumiți de arondările școlare stabilite pentru înscrierea în învățământul primar anul acesta?

31 Mar 2024 683

Ministerul Educaţiei a pus în consultare publică Planul naţional de combatere a violenţei şcolare

29 Mar 2024 652