Invatamant

Şcolile din Constanţa pot da în chirie spaţiile pe care le administrează. Consilierii locali decid procedura de închiriere (document)

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Municipal Constanţa din 31 ianuarie se află şi proiectul de hotărâre privind aprobarea procedurii de închiriere a bunurilor imobile din domeniul public al municipiului Constanţa aflate în administrarea unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat. Iniţiatorul proiectului de hotărâre este primarul Decebal Făgădău.
 
Aleşii locali urmează să aprobe procedura de închiriere a bunurilor din domeniul public al municipiului Constanţa aflate în administrarea unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, precum şi contractul-cadru de închiriere a bunurilor imobile din domeniul public al municipiului Constanţa aflate în administrarea unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat. Din sumele încasate cu titlu de chirie, unităţile de învăţământ preuniversitar de stat reţin o cotă-parte de 50%, iar cealaltă cotă-parte se virează lunar la bugetul local, până la data de 20 a lunii în curs pentru luna anterioară, fiind destinată asigurării finanţării complementare a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat.
 
Cuantumul chiriei minime de la care va porni licitaţia se va stabili prin raport de evaluare întocmit de un evaluator autorizat ANEVAR, efectuat la comanda Direcţiei Administrarea Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Constanţa. Eventualele litigii născute din închirierea, executarea, interpretarea sau modificarea contractului vor fi soluţionate pe cale amiabilă, prin mediere, în caz contrar, de către instanţele judecătoreşti competente.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta proiectul de hotărâre privind aprobarea procedurii de închiriere a bunurilor imobile din domeniul public al municipiului Constanţa aflate în administrarea unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Făgădău aruncă bani grei din bugetul Constanţei pentru finanţarea unor cluburi sportive private! Liberalii cer explicaţii în legătură cu oportunitatea alocării acestor sume colosale

13 Aug 2019 2862

Primarul Constanţei a transmis că anul acesta nu sunt bani. Registrul Spaţiilor Verzi trebuia să fie gata din 2009

02 Aug 2019 556

LIVE text Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în şedinţă ordinară (galerie foto)

31 Jul 2019 745

Evenimentul are loc miercuri Şedinţă extraordinară a Consiliului Local Constanţa. Academicienii Petre T. Frangopol şi Marian-Traian Gomoiu, cetăţeni de onoare ai municipiului (document)

08 Jul 2019 1374

LIVE TEXT Ședință ordinară a Consiliului local Constanţa. Aleșii locali votează proiecte importante. Discuții aprinse

25 Jun 2019 1267

În continuă campanie electorală Senatorul Chițac critică facilitățile acordate de municipalitate pentru chiriașii din Henri Coandă (document)

01 Jun 2019 1263

Decebal Făgădău, Primăria şi Consiliul Local Constanţa îşi angajează apărător într-un proces, după ce au refuzat să elaboreze un PUZ. Ce despăgubiri au admis magistraţii? (document)

27 May 2019 924

OMV Petrom Marketing cumpără trei terenuri de la Primăria Constanţa (documente)

17 Apr 2019 1427

Un teren situat în municipiul Constanța va fi vândut către SC Mol România Petroleum Products SRL. Iată de ce! (document)

16 Apr 2019 1006

Primarul Făgădău, apel către asociaţiile şi fundaţiile care vor să sprijine Centrul pentru persoanele fără adăpost din Brătianu

01 Apr 2019 751

Municipiul Constanţa, partener în proiect Primăria va realiza PUZ Peninsulă şi reabilitarea clădirilor istorice degradate

29 Mar 2019 463

Bulevardele 1 Mai, 1 Decembrie și Alexandru Lăpușneanu din Constanța, modernizate cu fonduri europene

23 Mar 2019 672

Preşedinte USR Constanţa, despre Registrul spaţiilor verzi din Constanţa

22 Mar 2019 678

PNL s-a abţinut de la vot Procesul-verbal al şedinţei de Consiliu Local din 2015 în care s-a aprobat PUZ-ul investiţiei de pe bulevardul Lăpuşneanu (galerie foto+document)

14 Mar 2019 1233

Ce au decis judecătorii constănţeni în dosarul în care Bogaris Residential Rom Cuatro SRL şi CLM Constanţa au calitatea de pârâţi

14 Mar 2019 945