Un pas esențial spre proiecte de mobilitate internațională 13 unități de învățământ constănțene au fost acreditate ERASMUS


Rezultatele selecției procesului de Acreditare Erasmus în domeniile educația adulților, educație școlară, formare profesională au fost făcute publice, prilej cu care am putut observa 13 unități de învățământ constănțene care au reușit să obțină astfel un acces simplificat la oportunitățile de finanțare din cadrul acțiunii-cheie 1 a viitorului program (2021-2027) – proiecte de mobilitate.

În domeniul Formare profesională au primit acreditare Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații (care deține și Carta VET și care a reușit să acumuleze maximum de punctaj), Colegiul Economic Mangalia, Liceul Tehnologic „Axiopolis” Cernavodă, Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” Medgidia, Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia, Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca”, Liceul Tehnologic „C.A. Rosetti” și Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”.
În domeniul Educației școlare au fost acreditate Erasmus Liceul Teoretic „Ovidius”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Medgidia, Liceul de marină și Școala gimnazială „Viceamiral Ioan Murgescu” din Valu lui Traian.
În domeniul Educației adulților, a fost acreditată Asociația TEAM 4 Excellence.
Lista completă a acreditărilor cu punctajele primite, dar și ce unități constănțene au fost respinse puteți consulta în secțiunea Documente.

Acreditarea Erasmus este un instrument pentru acele organizații care se ocupă de educația și formarea adulților, de învățământul profesional și tehnic (VET) și de educația școlară, disponibile pentru schimburi și cooperare la nivel transfrontalier. Acordarea acreditării Erasmus confirmă faptul că solicitantul a elaborat un plan de implementare a unor activități de mobilitate de înaltă calitate, în cadrul unui efort mai amplu de a-și dezvolta organizația.

Organizațiile interesate pot solicita o acreditare Erasmus individuală pentru organizația lor sau o acreditare Erasmus în calitate de coordonatori ai consorțiului de mobilitate. Nu este necesar ca solicitanții să fi avut o experiență anterioară în raport cu Erasmus+ (2014-2020).

În plus, organizațiile care dețin în prezent o cartă pentru mobilitate VET în cadrul Erasmus+ valabilă își pot transfera acreditarea către viitorul program prin depunerea unei candidaturi în cadrul prezentei cereri de acreditare. Aceste organizații pot solicita o procedură specifică mai simplă pentru titularii unei carte de mobilitate VET. Ca parte a prezentei cereri de acreditare, deținătorii actuali ai unei carte pentru mobilitate în învățământul profesional și tehnic (VET) pot primi, de asemenea, o etichetă de excelență pentru recunoașterea muncii lor anterioare și a angajamentului lor în favoarea calității.

Un nou apel pentru Acreditare urmează să fie lansat în toamna acestui an.


Citește și:

#ConstanțaEsteBine: Al treilea proiect de parteneriat ERASMUS + pentru Școala Gimnazială nr. 1 Ciocârlia
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat oferta educațională la Târgul TehnoSKILLS (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 354

Constanța Premiu obținut de elevii Liceului Teoretic Ovidius la concursul Climate detectives, organizat de Agenția Spațială Europeană

24 Apr 2024 592

Liceului Teoretic OvidiusPremiu obținut de elevii Liceului Teoretic Ovidius la concursul Climate detectives

24 Apr 2024 218

Elevi ai Liceului Teoretic "Ovidius", la activitățile organizate de către elevii școlii Stadtteilschule Oldenfelde din Hamburg (FOTO)

15 Apr 2024 433

Constanța Liceul „Ovidius” din nou în topul cercetătorilor spațiului la competiția NSS-NASA

05 Apr 2024 921

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Șapte elevi din Constanța vor participa la Olimpiada de Lingvistică

03 Apr 2024 720

Un nou proiect de educație pentru științele oceanice la Liceul Teoretic „Ovidius ”Constanța

26 Mar 2024 489

In memoriam acad. prof. univ. dr. Nicolae Manolescu, Doctor Honoris Causa al Universităţii Ovidius din Constanţa

24 Mar 2024 630

Simularea Evaluări Naționale 2024 Ierarhia școlilor din județul Constanța în funcție de media probelor. Colegiul Naţional „Mircea Cel Bătrân“, în fruntea clasamentului

04 Mar 2024 3190

În Constanța A avut loc Concursul Interdisciplinar de fizică și geografie „Ștefan Hepiteş" - etapa județeană

06 Feb 2024 683

Cristina Anghel, directorul Liceului Teoretic „Ovidius”, Constanța, a primit Ordinul Palmele Academice ale Republicii Franceze, în grad de Cavaler

07 Nov 2023 1562

Marina Cap-Bun, nume important pentru învățământul din Dobrogea, la ceas aniversar

16 Oct 2023 1233

A decedat la Constanța In memoriam Mircea Țuglea, scriitorul care a plecat prea devreme din această lume

18 Aug 2023 1168

Născut la Medgidia Sergiu Mihai Miculescu, profesorul pasionat de limba franceză, pregătit de a 72-a aniversare

26 Jul 2023 1507

Personalități Constanța Aurelia Lăpușan, nume important pentru presa dobrogeană, în prag de aniversare

23 Jul 2023 1458