Justitie

42 de percheziţii în Constanţa, Medgidia, Năvodari şi Cernavodă. Mai multe persoane, în arest preventiv

Tribunalul Constanţa a decis, ieri, la propunerea formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Constanţa, menţinerea în stare de arest preventiv a opt persoane acuzate de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a produce efecte psihoactive. Mai mult, tot ieri, Tribunalul Constanţa a decis ca alte patru persoane cercetate în cauză să rămână în stare de arest la domiciliu.
 
Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Conform DIICOT, mai multe persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a produce efecte psihoactive.
 
În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2017, inculpaţii, în calitate de membri ai mai multor grupuri infracţionale care au funcţionat pe baza relaţiilor generate de interese financiare, de rudenie ori convieţuire, au creat reţele de distribuţie în centrele urbane din judeţul Constanţa (municipiul Constanţa, municipiul Medgidia, oraşul Năvodari şi oraşul Cernavodă) a substanţelor noi cu proprietăţi psihoactive („etnobotanice“) către numeroase persoane, în special tineri şi adolescenţi.
 
În urma cercetărilor efectuate, au fost identificate în mai multe locaţii din oraşele menţionate aşa-zise „centre“ de distribuţie a substanţelor cu proprietăţi psihoactive, fiind identificaţi inculpaţii, majoritatea cunoscuţi pentru preocupările infracţionale manifestate de-a lungul timpului, cu pregătire educaţională precară, fără loc de muncă.
 
La data de 17.01.2018 au fost efectuate 42 de percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Constanţa, Medgidia şi a oraşelor Năvodari şi Cernavodă, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate aproximativ 2.097 gr substanţă vegetală şi pulverulentă susceptibilă a avea proprietăţi psihoactive, peste 1.200 de pliculeţe autosigilante pentru ambalarea substanţelor în scopul punerii în vânzare, 2.260 de euro, 1.750 de dolari, 7.956 de lei, 17 telefoane mobile, un cântar electronic, două dispozitive pentru fumat, două pipe artizanale, trei grindere, 2.740 de ţigarete despre care există suspiciunea ca provin din contrabandă, arme albe, bijuterii.
 
În cauză au fost indisponibilizate sume de bani şi un autoturism de lux în vederea dispunerii măsurii sechestrului asigurător. Acţiunea a fost realizată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, al Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, precum şi cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Constanţa şi al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis“.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale.
 
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie, menţionează procurorii.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții ale procurorilor DIICOT la Constanța. Ce au găsit anchetatorii într-un apartament din cartierul Tomis III (video+document)

16 Jan 2019 828

Trimis în judecată de DIICOT Un tânăr din Constanţa, condamnat pentru trafic de droguri

10 Jan 2019 478

Strângeau bani pentru a fugi în Germania Doi tineri din Timişoara, condamnaţi pentru că tâlhăreau femei în Constanţa

07 Jan 2019 352

DIICOT caută specialist pentru Constanţa

31 Dec 2018 832

Flagrant! Trafic de droguri în Portul Turistic Tomis. Mascaţii au găsit pe jos mii de euro

15 Nov 2018 837

UPDATE. Percheziţii DIICOT la Constanţa. Cine sunt cei vizaţi de anchetă (document)

02 Nov 2018 1815

Mega-dosar instrumentat de DIICOT Constanţa. Peste 50 de percheziţii. 13 persoane au fost trimise în judecată

13 Oct 2018 2067

DIICOT Constanţa organizează concurs. Condiţii de participare

29 Sep 2018 1553

DIICOT Constanţa. 30 de persoane trimise în judecată. Iată lista completă!

07 Sep 2018 2545

DIICOT Percheziţii în mai multe judeţe, printre care şi Constanţa. Vizaţi, suspecţi de fraudă informatică

06 Sep 2018 1541

Constanţa. Zona Palatului de Justiție, închisă. Ce dosar se redeschide astăzi

06 Sep 2018 1002

Judecătorii din Constanţa redeschid azi dosarul celei mai mari cantităţi de droguri descoperite în România!

06 Sep 2018 657

Caz incredibil la Constanţa! O întreagă familie a fost timisă în judecată de procurorii Antimafie

04 Sep 2018 7710

Cetăţean italian, în arest la Constanţa. Care sunt acuzaţiile procurorilor DIICOT

25 Aug 2018 685

Fostul director al uneia dintre cele mai importante instituţii de cultură din Constanţa a fost condamnat

25 Aug 2018 3485