Justitie

A actualizat documentația pentru Cazino Impex Romcatel Cercetare Proiectare, cu termen preschimbat la Judecătoria Vaslui


Magistrații Judecătoriei Vaslui au decis preschimbarea termenului în procesul ce privește societatea Impex Romcatel Cercetare Proiectare. Stabilit inițial pentru data de 30 aprilie, după schimbarea completului de judecată, termenul a fost preschimbat pentru data de 14 mai. Pentru înfățișarea din luna mai, părțile vor fi citate, iar avocaților acestora li se vor aduce la cunoștință modificările.
Societatea Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA a fost trimisă în judecată de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.


În comunicatul oficial remis de unitatea de parchet se arată că „la data de 03.07.2018 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi a dispus trimiterea in judecată a S.C. Impex Romcatel Cercetare Proiectare S.A. (fosta denumire SC Impex Romcatel S.A), care, în calitate de persoană juridică, în perioada anilor 2008- 2011, a indus în eroare Palatul Copiilor Vaslui prin prezentarea la plată de situații de lucrări nereale întocmite cu ocazia derulării contractului nr. 4 din 03.11.2008 privind «Reactualizare proiect tehnic și execuție consolidare Palatul Copiilor Vaslui», cauzând prin aceasta persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 1.263.296.06 lei, aspect ce realizează elementele constitutive a infracţiunii de înșelăciune“.
Prin același rechizitoriu, au mai fost trimise în judecată Viorica Frunză, administratorul firmei, acuzată de înșelăciune și uz de fals, dar și Iulia Ursache, contabilul șef al societății, acuzată, de asemenea, de înșelăciune.
 

Judecător schimbat

Dosarul a fost trimis pe rolul Secției penale a Judecătoriei Vaslui.
Pe parcursul cercetării judecătorești, la data de 5 martie, instanța a admis cererea de abținere formulată de judecătoarea Luminița Cosmina Stativă și a decis trimiterea dosarului către registratură, așa încât acesta să fie repartizat aleatoriu unui alt complet. Se cuvine să amintim, de asemenea, că, odată cu cererea de abținere formulată de judecătoarea Luminița Stativă, și acuzații din proces au formulat cereri privind recuzarea acesteia.
Pentru a reveni la legăturile societății cu Cazinoul din Constanța, trebuie amintit că Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA a primit, în anul 2018, prin procedura simplificată, contractul intitulat „Servicii de proiectare - actualizare DALI - Studii, expertize, avize - Consolidare şi restaurare Cazino Constanţa (clădire S+P+E+M pod parţială şi rampă de acces către subsol) şi lucrări exterioare (reabilitare platformă terasă, reţele utilităţi, zid de apărare şi balustradă)“. Valoarea contractului s-a ridicat la 209.458,87 de lei. Totodată, societatea s-a înscris și în cursa pentru contractul privind restaurarea propriu-zisă a edificiului constănțean, însă un alt consorțiu a fost desemnat câștigător al licitației.


Citește și:

Se schimbă judecătorul în procesul firmei care a actualizat documentele pentru reabilitarea Cazinoului
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imobil situat în zona hotelului Meridian din staţiunea Mamaia, extins

27 May 2020 579

Spitalul Militar Constanța îşi reface stocurile de reactivi (document)

26 May 2020 1515

A fost deținut de frații Micula Hotel Prahova din Neptun se extinde. Documentația, depusă la APM Constanța

18 May 2020 257

Licitația privind furnizarea europubelor plastic pentru gunoi în orașul Cernavodă, contestată. Ce a decis CNSC?

18 May 2020 679

Firma ce și-a dorit să reabiliteze Cazinoul, în atenția judecătorilor

14 May 2020 400

Spațiu comercial, amenajat de Heinrig Impex SRL, Filiala București în zona Poarta 1 a Portului Constanţa

14 Apr 2020 708

Piață agroalimentară de pește în comuna Pecineaga. Contractul de execuție, adjudecat de Pegas Impex SRL (document)

24 Mar 2020 2189

Se schimbă judecătorul în procesul firmei care a actualizat documentele pentru reabilitarea Cazinoului

11 Mar 2020 474

O societate din Feteşti investeşte în imobiliare în Mamaia Sat

10 Mar 2020 862

Răsturnare de situaţie Preşedintele completului în procesul firmei care s-a ocupat de actualizarea documentaţiei pentru Cazinoul din Constanţa ar urma să fie recuzat

05 Mar 2020 900

Acţionarii vor stabili opţiunea societăţii Dobrogea Grup SA privind plata creanţei către Cereal Impex SRL

04 Mar 2020 528

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa, dotată cu un cilindru compactor (document)

26 Feb 2020 1031

A actualizat actele pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa Ce s-a întâmplat în procesul firmei Impex Romcatel

24 Feb 2020 539

CN APM Constanţa a atribuit un contract pentru achiziţia de motorină pentru navele din dotarea companiei (document)

21 Feb 2020 1192

Dosarul Impex Romcatel, amânat. Firma s-a implicat în licitaţia pentru reabilitarea Cazinoului

30 Jan 2020 854