A actualizat documentația pentru Cazino Impex Romcatel Cercetare Proiectare, cu termen preschimbat la Judecătoria Vaslui


Magistrații Judecătoriei Vaslui au decis preschimbarea termenului în procesul ce privește societatea Impex Romcatel Cercetare Proiectare. Stabilit inițial pentru data de 30 aprilie, după schimbarea completului de judecată, termenul a fost preschimbat pentru data de 14 mai. Pentru înfățișarea din luna mai, părțile vor fi citate, iar avocaților acestora li se vor aduce la cunoștință modificările.
Societatea Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA a fost trimisă în judecată de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.


În comunicatul oficial remis de unitatea de parchet se arată că „la data de 03.07.2018 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi a dispus trimiterea in judecată a S.C. Impex Romcatel Cercetare Proiectare S.A. (fosta denumire SC Impex Romcatel S.A), care, în calitate de persoană juridică, în perioada anilor 2008- 2011, a indus în eroare Palatul Copiilor Vaslui prin prezentarea la plată de situații de lucrări nereale întocmite cu ocazia derulării contractului nr. 4 din 03.11.2008 privind «Reactualizare proiect tehnic și execuție consolidare Palatul Copiilor Vaslui», cauzând prin aceasta persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 1.263.296.06 lei, aspect ce realizează elementele constitutive a infracţiunii de înșelăciune“.
Prin același rechizitoriu, au mai fost trimise în judecată Viorica Frunză, administratorul firmei, acuzată de înșelăciune și uz de fals, dar și Iulia Ursache, contabilul șef al societății, acuzată, de asemenea, de înșelăciune.
 

Judecător schimbat

Dosarul a fost trimis pe rolul Secției penale a Judecătoriei Vaslui.
Pe parcursul cercetării judecătorești, la data de 5 martie, instanța a admis cererea de abținere formulată de judecătoarea Luminița Cosmina Stativă și a decis trimiterea dosarului către registratură, așa încât acesta să fie repartizat aleatoriu unui alt complet. Se cuvine să amintim, de asemenea, că, odată cu cererea de abținere formulată de judecătoarea Luminița Stativă, și acuzații din proces au formulat cereri privind recuzarea acesteia.
Pentru a reveni la legăturile societății cu Cazinoul din Constanța, trebuie amintit că Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA a primit, în anul 2018, prin procedura simplificată, contractul intitulat „Servicii de proiectare - actualizare DALI - Studii, expertize, avize - Consolidare şi restaurare Cazino Constanţa (clădire S+P+E+M pod parţială şi rampă de acces către subsol) şi lucrări exterioare (reabilitare platformă terasă, reţele utilităţi, zid de apărare şi balustradă)“. Valoarea contractului s-a ridicat la 209.458,87 de lei. Totodată, societatea s-a înscris și în cursa pentru contractul privind restaurarea propriu-zisă a edificiului constănțean, însă un alt consorțiu a fost desemnat câștigător al licitației.


Citește și:

Se schimbă judecătorul în procesul firmei care a actualizat documentele pentru reabilitarea Cazinoului
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bloc de 12 etaje, în buza plajei Reyna. Când va judeca Tribunalul apelul privind desființarea lucrărilor

15 Feb 2021 1125

A mai fost restaurată între anii 1984-1986. CNI a atribuit un contract pentru restaurarea bisericii de lemn a Mănăstirii Sf. Maria din Techirghiol, județul Constanța

25 Jan 2021 1664

Biserica de lemn Adormirea Maicii Domnului, din Techirghiol, gata de reabilitare. Cine asigură asistența tehnică și cine se ocupă de lucrări

22 Jan 2021 1356

Lupta pentru Faleză Nord Se cere desființarea lucrărilor de la blocul de 12 etaje ridicat în buza plajei Reyna. Cazul, ajuns la Tribunalul Constanța

08 Jan 2021 2114

Fostul deputat Boroianu și ex-președintele PNL Constanța, Muhscină au obținut închiderea procedurii de insolvență a Gepeto Impex. Cum și-au împărțit acțiunile?

21 Dec 2020 651

Construită de bătrânii maramureșeni Biserica din lemn Adormirea Maicii Domnului, din Techirghiol, intră în reabilitare. Afaceriștii care vor să se ocupe de monument

31 Oct 2020 2404

Anunț de presă Finalizarea proiectului „Dotarea firmei CRISTIAN - IMPEX S.R.L. cu echipamente specifice lucrărilor de construcții”

27 Oct 2020 1124

A actualizat documentația pentru Cazino Au lipsit martorii la procesul firmei Impex Romcatel Cercetare Proiectare

20 Sep 2020 790

Continuă procesul firmei Impex Romcatel Cercetare Proiectare, la Vaslui

17 Sep 2020 626

Când se va judeca recursul Primăriei Constanța în dosarul PUD-ului pentru blocul cu zece etaje din Palazu Mare

24 Aug 2020 658

Dobrogea Grup SA, decizii în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor

10 Aug 2020 533

Spitalul Militar Constanța va achiziționa consumabile de laborator de la mai multe firme (document)

30 Jul 2020 2009

Serviciul de Ambulanță Județean Constanța cumpără dezinfectanți (document)

27 Jul 2020 1876

Procesul firmei ce a actualizat documentația pentru Cazino. Expertize și martori citați cu mandate de aducere

27 Jul 2020 592

Primăria Municipiului Medgidia cumpără servicii de dezinsecție, dezinfecție și deratizare (document)

24 Jul 2020 2078