„Am solicitat revocarea parțială“ Regulamentul pentru îmbunătățirea activităților de gospodărire, contestat în instanță!

  • Contactat telefonic, Emilian Dragomir, administratorul AEM Multi Solutions, a confirmat că firma a deschis procesul la instanță.
  • La rândul său, avocatul Nicolae Vlahu a explicat că „inițial am solicitat, conform procedurii care se aplică în astfel de cazuri, revocarea parțială a HCL 184/2013, cu privire la articolul 27 din forma actuală, ce face referire la faptul că, pentru contravențiile stabilite la articolul 9 al regulamentului, sancțiunea se aplică proprietarului, astfel cum este el definitiv în prezenta hotărâre“.
  • Sancțiunea în discuție este cea de la punctul 38, din articolul 9, ce vizează „Circulația, oprirea, staționarea vehiculelor pe spațiile verzi sau cu această detinație, casete florale, parcuri și aleile acestora, spații și locuri de joacă pentru copii“.
  • În cursul săptămânii trecute, într-un alt proces, Tribunalul Constanța a decis, în primă instanță, anularea parțială a HCL 184/2013.

Regulamentul pentru îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța a fost contestat la Secția de Contencios Administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța.

Cazul a fost înregistrat miercuri, 7 aprilie 2021, sub numărul 2660/118/2021, iar părți în cauză sunt Consiliul Local Municipal Constanța, în calitate de pârât, și, respectiv, compania AEM Multi Solutions, cu sediul ales la SCA Vlahu & Asociații, în calitate de reclamant.

Obiectul dosarului îl reprezintă „anulare act administrativ HCL nr. 184/2013“.

Hotărârea Consiliului Local Constanța nr. 184/2013 face referire la îmbunătăţirea activităţilor de gospodărire, protecţia mediului, întreţinere şi înfrumuseţare a municipiului Constanţa.

Regulamentul, în dezbatere pe site-ul Primăriei

Contactat telefonic, Emilian Dragomir, administratorul AEM Multi Solutions, a confirmat că firma a deschis procesul la instanță.

În momentul de față, pe site-ul oficial al Primăriei Constanța se află în dezbatere publică proiectul hotărârii pentru aprobarea Regulamentului privind îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețare a municipiului Constanța.

Așa cum am precizat anterior, Emilian Dragomir, administratorul AEM Multi Solutions, a confirmat, pentru ZIUA de Constanța, că societatea a inițiat acest proces.


Ce a declarat avocatul Nicolae Vlahu

Totodată, avocatul Nicolae Vlahu, din cadrul Societății Civile de Avocați Vlahu & Asociații, reprezentanul firmei în proces, a făcut următoarele precizări, pentru ZIUA de Constanța:

„Inițial am solicitat, conform procedurii care se aplică în astfel de cazuri, revocarea parțială a HCL 184/2013, cu privire la articolul 27 din forma actuală, ce face referire la faptul că, pentru contravențiile stabilite la articolul 9 al regulamentului, sancțiunea se aplică proprietarului, astfel cum este el definitiv în prezenta hotărâre“.

Astfel, avocatul Nicolae Vlahu a mai explicat că sancțiunea în discuție, în cadrul acestui proces, este cea de la punctul 38, din articolul 9, ce vizează „Circulația, oprirea, staționarea vehiculelor pe spațiile verzi sau cu această detinație, casete florale, parcuri și aleile acestora, spații și locuri de joacă pentru copii“.

În proces, firma AEM Multi Solutions contestă aplicarea sancțiunilor date în cazul de mai sus proprietarului vehiculului.

Mai facem precizarea că, în acest dosar, nu a fost fixat încă primul termen de judecată.

De asemenea, amintim că, nu mai departe de săptămâna trecută, judecătorii Tribunalului Constanța a anulat parțial, în primă instanță, HCL 184/2013, „în ceea ce priveşte dispoziţiile art.27 potrivit cărora «Pentru contravenţiile prevăzute la art.9, pct.35 - Sancţiunea se va aplica proprietarului vehiculului aşa cum este el definit în prezenta hotărâre»“, după cum se arată în minuta Hotărârii nr. 551/2021.

Și această acțiune fusese deschisă de avocatul Nicolae Vlahu, din cadrul Societății Civile de Avocați Vlahu & Asociații.


Citește și:

Tribunalul Constanța, anunț important pentru proprietarii de mașini. A fost anulată parțial o hotărâre de consiliu local
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Zi importantă pentru Nicușor Constantinescu, fostul șef al CJC!

06 Apr 2021 584

Tribunalul Constanța, anunț important pentru proprietarii de mașini. A fost anulată parțial o hotărâre de consiliu local

06 Apr 2021 3526

Primăria Constanța comandă un audit financiar extern pentru proiectul de reamenajare a zonei pietonale din centrul istoric al Constanței, etapa II

03 Apr 2021 1539

CLM a aprobat documentația de reabilitare. Vor fi eliminate aproape toate alveolele existente pentru parcări de pe bulevardul Mamaia

29 Mar 2021 3950

Consiliul Județean vrea un milion de euro pentru reducerea disparităților sociale și economice în rândul comunităților de etnie romă din județul Constanța

27 Mar 2021 702

Decizie atacată Mii de metri pătrați din cartierul Faleză Nord revin în proprietatea statului! Suprafața situată între două străzi cunoscute din zonă

27 Mar 2021 2522

UPDATE Consiliul local al municipiului Constanța, convocat în ședință. Primarul Chițac trimite auditul la școli pentru a verifica situația burselor elevilor

26 Mar 2021 1538

Se discută și despre membri provizorii în Consiliul de administrație al CT BUS Ordine suplimentară a ședinței ordinare a CLM Constanța

25 Mar 2021 605

Unul dintre consilierii personali ai primarului Chițac a fost desemnat președintele Consiliului de Administrație al Termoficare Constanța SRL

24 Mar 2021 2021

Bugetul Constanței, mai bogat cu aproximativ șase milioane de euro Vergil Chițac- „Ne bucurăm de această mare victorie, posibilă datorită parteneriatului cu Trandafir Attorneys at Law“

15 Mar 2021 1512

O întreagă parcare dintr-o zonă centrală a Constanței ar putea fi desființată! Hotărârea a fost luată în București

15 Mar 2021 2320

O decizie a Curții Constituționale l-a lăsat pe Tucan fără afacerea de pe Siutghiol. Acum a dat în judecată municipiul Constanța și Consiliul Local Municipal

10 Mar 2021 1398

Contractele încheiate de Primăria Constanța vor fi publice în 15 zile de la semnarea acestora

04 Mar 2021 856

UPDATE 15 - Ședința de CLM. Primarul Chițac a retras regulamentul parcărilor din Constanța și recunoaște că tarifele nu s-au aflat niciodată în dezbatere publică!

26 Feb 2021 4070

Se discută și despre regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice Ordine suplimentară a ședinței ordinare a CLM Constanța

25 Feb 2021 736