Cine este bărbatul arestat pentru că ar fi încercat să mituiască un polițist, pe strada Justiției din Constanța


 
  • Întrucât inculpatul a insistat în încercarea de a-l corupe, lucrătorul de poliţie care instrumenta cauza a sesizat procurorul.
 
 
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au decis arestarea preventivă a unui bărbat suspectat că ar fi promis unor lucrători de poliţie din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanța că le va da o sumă de bani dacă nu îl cercetează penal.
 
Conform anchetatorilor, prin ordonanţa din data de 07 februarie 2022 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul S.G., acuzat pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită şi care a fost reţinut pe timp de 24 de ore în aceeaşi zi.
 
Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că la data de 26 ianuarie 2022 inculpatul a fost depistat de un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanța în timp ce conducea un autoturism pe str. Justiţiei din municipiul Constanţa, deşi nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Imediat după depistare inculpatul a promis lucrătorilor de poliţie că le va da o sumă de bani dacă nu îl cercetează penal, iar ulterior a continuat cu această ofertă ilicită, adăugând la oferta de bani şi două sticle de whisky, deşi oferta sa a fost respinsă.
 
Întrucât inculpatul a insistat în încercarea de a-l corupe, lucrătorul de poliţie care instrumenta cauza a sesizat procurorul, iar la data de 07 februarie 2022, inculpatul a fost depistat în flagrant când i-a remis poliţistului suma de 50 de euro, ocazie cu care a promis încă 100 de euro şi trei sticle de whisky, în scopul de a fi exonerat de răspunderea penală pentru că a condus fără drept un autovehicul pe drumurile publice.
 
La data de 08 februarie 2022 procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa.
 
Ulterior, în instanță, Trbunalul Constanța a decis admis, ca fondată, propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, dispunând luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Sandu Gheorghe, (….), pe o perioadă de 30 de zile, cu începere de la data de 08.02.2022 şi până la data de 09.03.2022 inclusiv.
 
Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Sandu Gheorghe. Respinge, ca nefondată, cererea de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală: Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului. În baza art. 272 Cod procedură penală dispune avansarea onorariul apărătorului desemnat din oficiu, din fondurile M.J. către Baroul Constanţa, în favoarea av. Padeanu Daniela – 313 lei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare“, potrivit minutei judecătorești.

 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
 Un polițist din IPJ Constanța, acuzat de luare de mită, a scăpat de controlul judiciar
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cu executare pentru un polițist din IPJ Constanța! Decizia nu este definitivă

02 Jul 2022 868

Constanța. Flagrant în sediul de Poliție. Control judiciar menținut în instanță

18 Jun 2022 979

Flagrant în sediul poliției Un polițist din Constanța a refuzat o mită de 3000 de lei

09 Jun 2022 2864

Inculpatele „au suferit oprobriul comunităţii din care fac parte“ Motivarea judecătorilor în cazul fostei angajate de la Protecția Copilului prinsă cu banii în lenjeria intimă!

06 Jun 2022 2153

Asociația Elevilor din Constanța „Anchetă mușamalizată, DNA legalizează mita!”

06 May 2022 1074

Consiliul Județean Constanța achiziționează sistem de management anti-mită

04 May 2022 790

Inspector școlar din Constanța, acord de recunoaștere cu DNA! Ce decizie a luat Tribunalul Constanța (MINUTA)

29 Apr 2022 1042

Flagrant la Murfatlar! Interceptări din dosarul polițistului care a refuzat mită 400 de lei

28 Apr 2022 1375

Flagrant la Murfatlar! Condamnat în Joia Mare, pentru dare de mită

22 Apr 2022 3781

„Am ceva pentru mata!“ Avocat trimis în judecată de DNA Constanța pentru dare de mită! (RECHIZITORIU)

19 Apr 2022 2166

Medicii din Constanța arestați zilele trecute, pentru luare de mită, ar putea fi puși azi în libertate!

19 Apr 2022 1670

Medicii arestați la Constanța, pentru luare de mită, cer să fie puși în libertate! (DOCUMENT)

15 Apr 2022 3796

Anticorupția din Constanța a deferit instanței un avocat acuzat de dare de mită!

13 Apr 2022 2734

UPDATE - Cine a fost arestat, cine a scăpat de arest Oficial despre cazul medicilor din Constanța acuzați de luare de mită (MINUTA)

13 Apr 2022 2996

Detalii exclusive! Flagrant delict la Corbu Doi medici de familie din județul Constanța, reținuți pentru luare de mită și fals informatic

12 Apr 2022 21617