Compania Administrației Porturilor Maritime Constanța a dat în judecată Primăria Năvodari și compania din „sfera sa de interese" a liderului PSD, Ion Dumitrache

  • Pe rolul Tribunalului Constanța, secția de contencios administrativ şi fiscal a fost înregistrat anul acesta pe 21 februarie a.c., dosarul cu număr unic 1153/118/2024
  • Dosarul are ca obiect anulare act administrativ anulare act adm/ certificat nr 1006/07.12.2022, autorizaţie nr 475/13.12.2022
  • Reclamant în dosar este CNAPMC iar pârâți sunt Comagra SRL și Primăria Năvodari, prin primar
  • Magistrații nu au stabilit încă un termen pentru judecată în acest dosar
  • Comagra a primit în februarie 2023 o înștiințare din partea conducerii CNAPMC care viza rezilierea contractului încheiat în 2017, pentru 10 ani
     
 
Firma Comagra SRL derulează un business în Portul Midia pe un teren pe care intenționa să amenajeze un port turistic, cu restaurant, mijloace de agreement și spații de cazare.

Comagra a primit în februarie 2023 o înștiințare din partea conducerii CNAPMC care viza rezilierea contractului încheiat în 2017, pentru 10 ani.

Comagra SRL a aparținut familiei Dumitrache, însă în prezent asociat unic și administrator este  Elena Mușat.

Compania are sediul social în Năvodari, strada Portul Midia III Mioara, cam2, etaj 2. Tot aici mai are și un prim punct de lucru.

Al doilea sediu secundar al Comagra este în localitatea Năvodari, Port Midia, Incinta Șantier Naval, cladirea A.
În fine al treilea punct de lucru al companiei este tot în Năvodari, strada Depozitelor, Midia Grand Marina.

Omul de afaceri Ion Dumitrache, președintele interimar al organizației municipale a PSD Constanța, a precizat în 2023 pentru ZIUA de Constanța notificarea de reziliere a contractului pe care firma Comagra a primit-o de la Compania Administrației Porturilor Maritime Constanța.

Deși a susținut că nu este reprezentantul direct al societății, Dumitrache a recunosc faptul că Comagra se află în „sfera sa de interese" și poate să discute despre societate.


„Nu este firma mea, am vândut-o însă puteți considera că este în sfera mea de interese. Tot ce pot să vă spun este că reprezentanții de drept ai societății vor contesta această notificare, deoarece motivul notificării nu stă în picioare. S-a invocat faptul că ar fi expirat scrisoarea de garanție, însă acesta este valabilă până la data de 18 februarie 2023. Normal că vor  ataca în instanță notificare pentru că este un „abuz” și „e normal să te judeci cu ei, așa cum face și Comănescu (n.r. Gabriel Comănescu, care controlează GSP Logistic SRL și căruia anul trecut i-a fost reziliat un contract în Portul Constanța pentru un teren de 30.000mp)”, a precizat Ion Dumitrache.
 

Pe rolul Tribunalului Constanța, secția de contencios administrativ şi fiscal a fost înregistrat anul acesta pe 21 februarie a.c., dosarul cu număr unic 1153/118/2024.
Dosarul are ca obiect anulare act administrativ anulare act adm/ certificat nr 1006/07.12.2022, autorizaţie nr 475/13.12.2022.
Reclamant în dosar este CNAPMC iar pârâți sunt Comagra SRL și Primăria Năvodari, prin primar.
Magistrații nu au stabilit încă un termen pentru judecată în acest dosar.
 
Proiectul Midia Grand Marina
 
Reamintim, Comagra SRL a depus în 2019 la Agenţia pentru Protecţia Mediului un memoriu de prezentare necesar pentru elaborarea unui plan urbanistic zonal în vederea modificării indicatorilor urbanistici şi construirii Grand Marina + complex hotelier.   

Obiectivul propus prin prezentul PUZ este situat în judeţul Constanţa, Năvodari, incinta Port Midia, parcela 38, str. Depozitelor, nr. FN.    Conform avizului de oportunitate nr. 13356 din 15.01.2019, prin prezenta documentaţie se vor stabili reglementările urbanistice pentru terenurile cuprinse în zona de studiu, în vederea realizării unui centru turistic şi de agrement dedicat inclusiv ambarcaţiunilor de agrement denumit generic „Midia Grand Marina”, împrejmuirea şi amenajarea incintei.  

Suprafaţa totală a terenului ce a generat documentaţia este de 136.616 mp / 13,6616 ha, conform Certificatului de Urbanism nr. 1479 din 07.12.2018, şi este compusă din: 132.446 mp / 13,2446 ha teren închiriat de la CN Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa şi 4.170 mp / 0,417 ha teren aflat în proprietate.   Trebuie menţionat şi faptul că, odată cu realizarea acestei investiţii, se vor crea şi noi locuri de muncă, necesare pentru creşterea economică şi socială a oraşului Năvodari. Planul urbanistic zonal va stabili, în baza analizei contextului social, cultural, istoric, urbanistic şi arhitectural, reglementări cu privire la regimul de construire, funcţiunea zonei, înălţimea maximă admisă, coeficientul de utilizare a terenului (CUT), procentul de ocupare a terenului (POT), retragerea clădirilor faţă de aliniament şi distanţele faţă de limitele laterale şi posterioare ale parcelei, caracteristicile arhitecturale ale clădirilor, materialele admise.  

 Ce lucrări erau propuse

În mod specific, investiţia „Midia Grand Marina” va cuprinde în totalitatea ei, la momentul finalizării următoarele obiective:  - Bazin portuar - dragat, de adăpostire şi cheiaj pentru aproximativ 250 ambarcaţiuni de diverse lungimi şi canale cu lăţimea de 8 m şi adâncimea de cca 2,00 m pentru mici ambarcaţiuni şi un mic bazin intermediar în zona hotelului. - mall de divertisment, wellness, sală multifuncţională pentru evenimente, sală jocuri, sală joacă pentru copii, restaurant, cazino - suprafaţa construită - 3.000mp - P+2E; -club de yachting şi restaurant cu specific pescăresc; -clădiri adiacente bazinului cu funcţiuni de alimentaţie publică şi cazare la etaj; -vile turistice cu acces auto şi acces direct la canalele interioare - P+1E-P+3E; - parc cu alei, mobilier urban şi spaţiu de joacă pentru copii în aer liber; - piscină exterioare cu anexe - vestiare, grupuri sanitare, bar, terasă umbrită - suprafaţa bazine apa - 1,079,79 mp. - trei terenuri de sport (tenis). - trei terenuri de sport multifuncţionale (fotbal). - pontoane plutitoare pentru acostarea ambarcaţiunilor, de diverse mărimi, amplasate pe conturul bazinului existent, achiziţionate de la producători acreditaţi sau realizate în regie proprie, ancorate de fundul bazinului portuar prin corpi morţi realizaţi din blocuri de beton, legătura dintre pontoane şi corpii morţi fiind realizată cu lanţuri / legături pretensionate, legătura dintre pontoane şi mal realizându-se prin intermediul unor pasarele în consolă - toate cele mai sus menţionate sunt construite din materiale nepoluante cu respectarea normativelor în vigoare.   Zona tehnică va avea un regim de înălţime P înalt şi o suprafaţă totală construită la sol de 2,484mp. Aceasta constă în principal din următoarele repere:  - Hangar depozitare ambarcaţiuni - 2.000 mp - Atelier de întreţinere şi reparaţii ambarcaţiuni - Zonă de ridicare / lansare din/în apa  - Plan înclinat  - Platformă betonată pentru depozitare ambarcaţiuni în spaţiu deschis - 5.990,78 mp - Punct de scafanderie  - Realizarea împrejmuirii terenului aferent  - Parcări pentru cel puţin 269 de autoturisme - fundate din piatră de calcar şi pavate cu beton/bitum sau pavele autoblocante  - Sediul administrativ va fi realizat pe un ponton plutitor - Sisteme de alimentare cu apă şi energie pentru ambarcaţiuni: terminale tip Gewiss sau similar, montate pe pontoanele plutitoare  - Zone specializate de separare şi colectare a deşeurilor - separarea, transportul şi depozitarea deşeurilor după natura acestora.   
 
Citește și:

„Puteți considera că este în sfera mea de interese. Se petrece un abuz” Ce spune Dumitrache despre rezilierea de către CNAPMC a contractului din Portul Midia? E vizată Comagra SRL!

 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Apel respins în procesul dintre Bestfoam SRL și Comisariatul Județean Constanța

18 Apr 2024 369

Curtea de Apel Constanța, protocol cu Inspectoratul Școlar Județean pentru educația juridică în școli! Elevii vor putea vizita instanțele de judecată

17 Apr 2024 513

Justiție Constanța Mega Instal Gaz Service SRL în conflict cu autoritățile locale din comuna Limanu. A fost stabilit un nou termen în dosar

16 Apr 2024 522

Justiție Constanța Termen stabilit în dosarul litigiului achizițiilor publice dintre Nav Maritim Consulting SRL și CNACN

16 Apr 2024 462

Greenpeace România cheamă în judecată ABADL și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină "Grigore Antipa"

15 Apr 2024 574

Soarta imobilului de la Brotăcei Maratonul proceselor Georgetei Tapangea vs. Primăria Constanța continuă. Ce au decis magistrații la ultimul termen?

14 Apr 2024 1007

Magistrații au suspendat procesul intentat de Secretariatului de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist unui revoluționar din Constanța

12 Apr 2024 410

Condamnare pentru Monica Macovei, fost ministru al Justiției! 6 luni de închisoare cu suspendare la Judecătoria Mangalia

12 Apr 2024 726

Fostul senator Gigi Chiru, din Constanța, achitat definitiv pentru ucidere din culpă

11 Apr 2024 763

Amânare în dosarul în care Prefectura Constanța a chemat în judecată firma Sofi Leader Invest SRL

10 Apr 2024 494

La toamnă se va lua o decizie în procesul dintre Prefectura Constanța și Stely Metal SRL

10 Apr 2024 392

Decizie în procesul dintre firma care administrează Cimitirul Municipal și Primăria Constanța

10 Apr 2024 529

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, accident aproape de Mangalia! Mâine, termen în dosarul civil

08 Apr 2024 525

Primarul din Corbu și-a dat în judecată contracandidatul de la Alianța Dreapta Unită!

31 Mar 2024 527

Wave House SRL câștigă, pe fond, procesul deschis de Prefectura Constanța. Este vizată o autorizație de construire

31 Mar 2024 459