Justitie

Contraatacul vecinilor Un nou demers în instanță. Este vizat un viitor bloc cu șapte etaje, din Faleză Nord

 
  • Oamenii din zonă au cerut instanței să suspende punerea în aplicare a hotărârii Consiliului Local Constanța care permite ridicarea blocului, la cererea investitorului Mihai Valentin Florin.
  • Tribunalul Constanța a decis la finele lunii trecute că nu se impune suspendarea hotărârii.
  • Recent, asociațiile de proprietari din zonă au declarat recurs împotriva acestei hotărâri, așa încât cazul va intra în atenția Curții de Apel Constanța.
Asociațiile de proprietari din Faleză Nord sunt nemulțumite de decizia Tribunalului Constanța de a nu suspenda hotărârea Consiliului Local care permite ridicarea unui bloc cu șapte etaje, investiție a afaceristului Mihai Valentin Florin.
Mai exact, este vorba despre dosarul în care oamenii din zonă au cerut instanței mai întâi să suspende punerea în aplicare a respectivei hotărâri a Consiliului Local Constanța și, apoi, să o anuleze, așa încât blocul cu șapte etaje să nu mai poată fi ridicat pe un spațiu pe care oamenii îl consideră spațiu verde.

Asociațiile de proprietari 450, Bl. PA4, PA5 și, respectiv Bl. PA6A și PA6B au declarat recurs împotriva deciziei Tribunalului de a respinge cererea de suspendare a hotărârii. În aceste condiții, dosarul va ajunge la Curtea de Apel Constanța, care va avea ultimul cuvânt în acest caz.
În paralel, însă, procesul merge mai departe la Tribunalul Constanța, unde urmează să se stabilească dacă se impune anularea hotărârii ce permite ridicarea blocului în zonă. În acest sens, următoarea înfățișare pentru a discuta aceste aspecte a fost fixată pe data de 8 septembrie.
 

Istoricul litigiului


Amintim că, la data de 30 iunie, judecătorii Tribunalului Constanța au respins cererea constănțenilor de a se suspenda executarea hotărârii de consiliu local prin care fusese aprobat PUZ-ul construcției cu șapte etaje, la cererea investitorului Mihai Valentin Florin și în baza unei sentințe definitive a instanțelor constănțene. Decizia a fost luată în dosarul civil cu numărul 461/118/2020. Viitorii vecini ai blocului cu șapte etaje ceruseră suspendarea executării actului ce dă undă verde construcției până la soluționarea definitivă a procesului, în care se cere direct anularea hotărârii de consiliu local.
Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că terenul ar reprezenta, de fapt, „spații verzi“ și că acesta provine din retrocedările considerate nelegate de instanța supremă, care a și anulat dispoziția prin care respectiva suprafață a fost retrocedată.
La rândul său, investitorul Mihai Valentin Florin a explicat cu ocazii anterioare că este cumpărător de bună credință, fiind a cincea persoană din lanțul celor ce au cumpărat terenul. De asemenea, acesta a precizat cu aceeași ocazie că nu a avut cunoștință despre situația juridică a terenului în momentul achiziționării în 2005.
Potrivit minutei deciziei instanței, ce a fost pronunțată în dosarul cu numărul 461/118/2020, judecătorii au apreciat că este neîntemeiată cererea oamenilor de a se suspenda hotărârea Consiliului Local Constanța prin care se aproba PUZ-ul privind construcția blocului. Acum, oamenii au declarat recurs împotriva acestei hotărâri, iar cazul va intra în atenția Curții de Apel.

Citește și:

Lucrările merg mai departe! Blocul „de pe spații verzi“, din Faleză Nord, nu poate fi oprit, momentan. Decizia luată în instanță
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident în Constanța, zona Faleză Nord! Două mașini avariate

15 Sep 2020 931

Suspendare respinsă, complet recuzat Bloc de șapte etaje pe „spații verzi“, în Faleză Nord? „Cărțile se fac“ la Curtea de Apel

11 Sep 2020 666

Acțiune pentru prevenirea furturilor, în Eforie Nord

02 Sep 2020 320

Constanța Caravana Zbumzzi aduce teatrul de păpuși în parcuri și pe plajă!

26 Aug 2020 1184

Se modernizează Piața „Pescăruș“, din cartierul constănțean Faleză Nord

19 Aug 2020 453

Continuă lucrările de recondiționare, de pe Faleza Cazinoului

13 Aug 2020 374

Apele Române Dobrogea Litoral revendică în instanță o bucată de plajă din Agigea, parțial, faleze din Olimp și Constanța și plaja din fața restaurantului Pescăria lui Matei

12 Aug 2020 2824

“Stradă cu stradă, schimbăm Constanța” Incursiune în cartierul Faleză Nord a candidatului Alianței USR-PLUS pentru primăria Constanța, Stelian Ion

28 Jul 2020 2170

UPDATE. Oficial. Constanța ATV căzut în mare, în zona Faleză Nord

23 Jul 2020 901

Proiectele PRO România pentru Constanța Mircea Titus Dobre - “Portul de Agrement „Diamant” va transforma municipiul Constanța într-un important oraș turistic”!

22 Jul 2020 2166

Constănțeanul supărat “În această vară, Faleza Nord a devenit stațiune pentru oamenii amărâți cu figuri de Mamaia”

21 Jul 2020 21172

Municipiul Constanța, bun de plată. Suma totală este o mică avere și are legătură cu un cartier din Faleză Nord. Cazul a ajuns la Curtea de Apel

20 Jul 2020 1869

Poliția a cerut Primăriei Constanța restricționarea accesului auto în zona plajei 3 Papuci

12 Jul 2020 1488

RADET Constanța a finalizat lucrările de eliminare a avariei. Când va începe furnizarea apei calde

09 Jul 2020 737

„Deplină proprietate și posesie“ asupra terenurilor Italienii de la Total Financial Consulting, firma ce a împrejmuit un teren în Faleză Nord, la proces cu municipalitatea. Tot ei, dați în judecată de Apele Române

04 Jul 2020 1583