Curtea de Apel Constanța respinge acțiunea preotului Petrică Leașcu! (MINUTĂ)

 
 
  • Preotul Petrică Leașcu are calitatea de martor în dosarul penal deschis de DNA Constanța după materialele Recorder.ro, cauză în care ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, este suspectat de cumpărare de influență!
  • Preotul Petrică Leașcu a contestat la Înalta Curte de Casație și Justiție a României decizia prin care Mihai Alexandru Stanciu, prim procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, a fost delegat procuror șef al DNA Constanța.
 
 
Curtea de Apel Constanța s-a pronunța vineri, 19 aprilie 2024, în dosarul în care preotul Petrică Leașcu a solicitat revizuirea dosarului în care a fost condamnat, în trecut, la închisoare cu suspendare, pentru înșelăciune, cazul având legătură cu lucrările de construcție la Biserica Sfinții Trei Ierarhi.
 
Decizia este definitivă!
 
MINUTĂ

Solutia pe scurt: În temeiul art. 421 alin. (1) pct. 1 lit. b) raportat la art. 459 din Codul de procedură penală, respinge, ca nefondat, apelul formulat de către revizuentul Leaşcu Petrică împotriva sentinței penale nr. 1074 din data de 8 septembrie 2023, pronunțată în dosarul penal nr. 9395/212/2023 al Judecătoriei Constanța. În temeiul art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, îl obligă pe apelantul Leaşcu Petrică la plata sumei de 500 lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare aferente apelului. Definitivă. Pronunțată la data de 19 aprilie 2024, după redactare, prin punerea la dispoziţie cu mijlocirea grefei, conform art. 405 din Codul de procedură penală. Document: Hotarâre  410/2024  19.04.2024


 
Înainte de decizia Curții de Apel Constanța, marți, 16 aprilie 2024, preotul Petrică Leașcu a intrat „în post și rugăciune“, acțiunea sa desfășurându-se în fața Curții de Apel Constanța.
 
Preotul Petrică Leașcu are calitatea de martor în dosarul penal deschis de DNA Constanța după materialele Recorder.ro, cauză în care ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, este suspectat de cumpărare de influență!
 
În dosar, ÎPS Teodosie are – potrivit datelor noastre - calitatea de inculpat.
 
În dosar este vizat și Ilie Petre, consilier economic al Arhiepiscopiei Tomisului, pentru complicitate la cumpărare de influență.

 
Dosarul este instrumentat de Andrei Bodean, fostul șef al DNA Constanța.
 

În contextul în care CSM a hotărât încetarea activității în DNA a lui Bodean Andrei, începând cu data de 07.05.2024 și continuarea activității la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, începând cu aceeași dată, dosarul penal deschis de DNA Constanța după materialele Recorder.ro va fi repartizat spre soluționare altui procuror din DNA Constanța.   
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Mai precizăm că preotul Petrică Leașcu a contestat la Înalta Curte de Casație și Justiție a României decizia prin care Mihai Alexandru Stanciu, prim procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, a fost delegat procuror șef al DNA Constanța.
 
Cauza a fost înregistrată pe rolul Secției de Contencios Administrativ şi Fiscal din Curtea Supremă, obiectul dosarului fiind „litigiu privind magistraţii“.
 
Părțile din dosar sunt Leaşcu Petrică (contestator) și Consiliul Superior al Magistraturii - Intimat
 
Conform portalului instanțelor de judecată, cauza se află în procedură prealabilă. Primul termen de judecată urmează a fi alocat ulterior.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Decizia prin care Mihai Stanciu a fost delegat șeful DNA Constanța a fost contestată la Curtea Supremă! (DOCUMENT)
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Delegarea procurorului Mihai Stanciu în fruntea DNA Constanța, contestată! Înalta Curte anunță primul termen în dosar

27 Apr 2024 697

Preotul Petrică Leașcu a intrat „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“! (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 845

Decizia prin care Mihai Stanciu a fost delegat șeful DNA Constanța a fost contestată la Curtea Supremă! (DOCUMENT)

15 Apr 2024 974

Vineri, ziua pronunțării Preotul Petrică Leașcu, personaj cheie în investigația Recorder.ro, „Corupție în numele Domnului“, intră „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“

15 Apr 2024 719

"IPS Teodosie a greșit" Preotul Petrică Leașcu, personaj cheie în investigația Recorder.ro, „Corupție în numele Domnului“, prezent la DNA Constanța (FOTO+VIDEO)

05 Feb 2024 1735

Surse Preotul Petrică Leașcu, personaj cheie în investigația Recorder.ro, „Corupție în numele Domnului“, așteptat luni la DNA Constanța

04 Feb 2024 1275

Preotul Petrică Leașcu, personaj cheie în investigația Recorder.ro, „Corupție în numele Domnului“, cheamă în instanță Recorder.ro. Cere daune de 1,2 milioane de euro

30 Jan 2024 2246

„Această nouă calitate, de inculpat, este exagerată“ LIVE. UPDATE. ÎPS Teodosie, prezent la DNA Constanța! (FOTO+VIDEO)

18 Jan 2024 1845

Surse ÎPS Teodosie, așteptat joi la DNA Constanța! Întâlnirea de azi, amânată

16 Jan 2024 773

Surse! ÎPS Teodosie, așteptat la DNA Constanța, marți, 16 ianuarie 2024 (VIDEO)

15 Jan 2024 1133

Personaj cheie în investigația Recorder.ro, „Corupție în numele Domnului“ Petrică Leașcu cheamă în instanță Arhiepiscopia Tomisului! Cere despăgubiri de 100.000 de lei (VIDEO+DOCUMENTE)

28 Dec 2023 2689

Cine este procurorul de la DNA care îl cercetează pe arhiepiscopul Tomisului, pentru cumpărare de influență

06 Dec 2023 10130

UPDATE. Ce spune Teodosie despre dosarul de la DNA Oficial! DNA îl cercetează pe arhiepiscopul Tomisului, pentru cumpărare de influență

05 Dec 2023 1846

Alex Nedea – Recorder.ro DNA Constanța s-a „autosesizat după publicarea investigației Recorder „Corupție în numele Domnului“. Ce spun reprezentanții Arhiepiscopiei (VIDEO)

27 Nov 2023 2538

UPDATE. Investigație Recorder.ro IPS Teodosie, la masa discuțiilor cu un „afacerist“! Transcript (VIDEO)

22 Nov 2023 2523