Curtea Supremă, anunț important! Sunt vizați Elena Udrea, Ioana Băsescu, Ioan Silviu Wagner și Victor Tarhon

  • Ioan Silviu Wagner, fostul director al Oil Teminal, a primit trei ani de închisoare cu suspendare, iar Victor Tarhon, fostul președinte al CJC, în prezent vicepreședinte al CJ Tulcea, a fost condamnat la patru ani de închisoare, în primă instanță.
Înalta Curte de Casație și Justiție a României a stabilit al doilea termen de judecată în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009.
 
În prezenta cauză Elena Udrea, fost consilier prezidențial, șef al Cancelariei Prezidențiale, deputat, ministru al turismului și fost ministru al dezvoltării regionale și turismului, a fost condamnată în primă instanță la opt ani de închisoare.
 
Noul termen a fost stabilit pentru data de 24 iunie 2021, ora 12.00.
 
Oricare va fi decizia Curții Supreme, aceasta va fi definitivă.
 
Amintim că tot în acest dosar, Ioana Băsescu, fiica lui Traian Băsescu, a luat cinci ani de închisoare, Ioan Silviu Wagner, fostul director al Oil Teminal, a primit trei ani de închisoare cu suspendare, iar Victor Tarhon, fostul președinte al CJC, în prezent vicepreședinte al CJ Tulcea, a fost condamnat la patru ani de închisoare.
 
În privința lui Ioan Silviu Wagner, instanța a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatului pe durata unui termen de încercare de cinci ani. Magistrații au stabilit ca pe durata termenului de încercare fostul director Oil Teminal să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probaţiune Constanţa conform programului stabilit de acesta; b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă. Atrage atenţia inculpatului (...) privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. Dispune suspendarea executării pedepsei accesorii pe durata termenului de încercare.
 
Curtea de Apel București a admis acţiunea civilă formulată de partea civilă SC Oil Terminal SA şi i-a obligat în solidar pe inculpații Silviu Ioan Wagner și Ioana Băsescu la plata sumei de 119.000 lei către aceasta“.
 
Dan – Cătălin Andronic, om de afaceri și consultant politic sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: - mărturie mincinoasă; - favorizarea făptuitorului, a fost achitat.
 

Francesco Giovanni – Mario, om de afaceri, acuzat în acest dosar de evaziune fiscală, spălare de bani (2 fapte), a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, el primind un an și șase luni de închisoare cu suspendare.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 
Elena Udrea, condamnată la opt ani de închisoare. Ioana Băsescu a primit cinci ani. Decizia nu este definitivă

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul în care Elena Udrea a luat opt ani de închisoare, în primă instanță, amânat pentru la anul. Când a fost stabilit noul termen

02 Dec 2021 147

Printre condamnați, Elena Udrea, Ioana Băsescu și fostul șef Oil Terminal Un judecător a vrut să se abțină în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009

17 Nov 2021 13103

Conalsim Prest, contract cu CN ACN Constanța. În firmă este fratele lui Gheorghe Nastasia, condamnat alături de Elena Udrea

21 Oct 2021 1956

Dosarul Elenei Udrea, amânat pentru luna viitoare. Printre condamnați, Ioana Băsescu și Ioan Wagner, fostul director Oil Teminal

14 Oct 2021 1664

Dosarul „Gala Bute”, amânat până în noiembrie. Elena Udrea cere anularea sentinţei

15 Jun 2021 878

Surse. Dosarul Microsoft Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, trimis în judecată de DNA

05 May 2021 1005

Condamnată în primă instanță la opt ani de închisoare Elena Udrea face noi declarații. A luat în colimator DNA

12 Apr 2021 1681

Panama Papers Afaceristul Villy Sorin Oprea, trimis în judecată la Constanța. Date din ancheta procurorilor

07 Apr 2021 2697

Opt ani de închisoare, în primă instanță, pentru Elena Udrea. Dosarul a ajuns la Înalta Curte

02 Apr 2021 1665

„Mecanisme infracţionale“ Motivare. Opt ani pentru Elena Udrea! Cu suspendare pentru fostul șef al OIL Terminal

25 Mar 2021 2211

Oficial! Elena Udrea și procurorii DNA , nemulțumiți după prima decizie în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009

17 Mar 2021 1117

Opt ani de închisoare în primă instanță Elena Udrea vrea să-și trateze anumite probleme de sănătate în străinătate!

12 Mar 2021 689

DNA cere ca Elena Udrea să fie plasată sub control judiciar. Declarații

11 Mar 2021 823

Oficial!Curtea de Apel București a respins cererea DNA privind punerea Elenei Udrea sub control judiciar

05 Mar 2021 1208

Ioana Băsescu, notar public, fiica fostului președinte al României, contestă pedeapsa de cinci ani de închisoare

05 Mar 2021 2709