Detalii exclusive din ancheta procurorilor! Trei persoane lovite cu un topor în cap, în satul Dunăreni. Trei arestări. Oficial

  • Unul dintre inculpați este acuzat că, în timpul conflictului, ar fi lovit cu un topor în cap (cu partea netăioasă) trei persoane.
  • Conform procurorilor Parchetului de pe langă Tribunalul Constanța, în dosar se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice publice, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, tentativă la omor și tentativă la omor calificat. 

Procurorii Parchetului de pe langă Tribunalul Constanța au solicitat și obținut, ieri, arestarea preventiv a trei bărbați din satul Dunăreni, comuna Aliman din județul Constanța! Mandatele de arestare emise ieri de Tribunalul Constanța nu sunt defrinitive, ele putând fi contestate la Curtea de Apel Constanța.
 
Dn actele de urmărire penală efectuate în cauză rezultă că la data de 17 ianuarie 2021, orele 20.00, cei trei inculpați (N.N., T.B. și I.B.) ar fi agresat mai multe persoane într-un bar, și în zonă, producând tulburarea ordinii și liniștii publice, ceea ce a determinat clienții să părăsească barul și apoi inclusiv intervenția organelor de poliție.
 
Ulterior, după o scurtă perioadă, în acest context, în zona de domiciliu a uneia dintre victime, cei trei agresori sus-menționați au continuat să agreseze o victimă, l-au lovit pe fiul victimei (M.J.), și pe concubina primei victime (C.F.).
 
Astfel, conform procurorilor, T.B. și I.B. l-au lovit cu bâtele în cap și pe corp pe M.A., care a căzut inconștient la pământ, și imediat, după câteva momente dar în același context, N.N. i-a lovit cu toporul în cap, pe rând, pe M.A., M.J. și C.F., toți căzând la pământ. 
 
În urma loviturilor încasate, prima victimă (M.J.) a suferit leziuni ce au necesitat opt-nouă zile de îngrijiri medicale, concubina sa (C.F.) a suferit leziuni ce au necesitat 15 zile de îngrijiri medicale. Cea de a treia victimă, M.A., a suferit 50 de zile de îngrijiri medicale, fiindu-i pusă viața în primejdie.
 
Din actele de urmările penală efectuate rezultă că loviturile agresorilor au vizat o zonă vitală a corpului, respectiv zona capului celor două persoane vătămate (M.J. și M.A.) au avut o intensitate ridicată așa cum rezultă din evaluarea medico-legală, au fost produse prin folosirea unor obiecte dure și tăietoare-despicătoare, iar loviturile au continuat și când persoanele vătămate erau la pământ fiind lipsite de apărare și chiar în stare de inconștiență.      
 
Ieri, cei trei inculpați au fost prezentanți Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă, instanța admițând propunerea procurorilor.
 

Iată decizia oficială
 

„Solutia pe scurt: admite propunerea formulata de Parchetul de pe langă Tribunalul Constanta . În baza art. 223 alin.2 C.p.p. in referire la art. 202 alin.1si 3 C.p.p. dispune arestarea preventivă a inculpatilor (...) pe o perioadă de 30 zile, începand cu data de 21.01.2021 și până la data de 19.02.2021, inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpatul (...) de luare a măsurii arestului la domiciliu. Respinge cererile inculpaților (...), de luare a măsurii arestului la domiciliu sau a măsurii controlului judiciar. Dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă. Măsura se comunică administrației locului de deținere. În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia“.

 
Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
Citește și
 
Criminalul de la Ghindărești a fost trimis în judecată! Date din anchetă

Pronunțare amânată în dosarul morții lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia. Anunțul judecătorilor

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Fabrica de diplome false“ la Constanța! Urmează prima pronunțare în dosar

25 Feb 2021 1299

Interviu cu șeful Secției Urmărire Penală din Parchetul Tribunalului Constanța Ce spune procurorul Viorel Teliceanu despre dosarele „îngropate“, bullying și GDPR

25 Jan 2021 1837

Destin de trubadur, pruncușor de Hârșova A renunțat la studenție „pentru gloria momentului”. Povestea lui Cristian Vasile și a lui Zarază

09 May 2020 4469

Întregul echipaj al unui pescador turcesc este judecat la Constanța. Iată acuzațiile

16 Apr 2020 1097

Arest la domiciliu pentru inculpat Iată de ce s-a respins propunerea de arestare preventivă în cazul morții lui Andrei, din Mangalia!

21 Mar 2020 4038

Efectele coronavirusului! Programul cu publicul de la Parchetul Judecătoriei Constanța și de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, suspendat

20 Mar 2020 1544

Ce facem când găsim un portofel pe stradă? Doi constănţeni au fost trimişi în judecată

21 Feb 2020 787

Doi ani de închisoare cu supendare pentru uciderea colegului

26 Mar 2019 672

12 ani de închisoare pentru uciderea prietenului

08 Feb 2019 1072

S-a dat alerta la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa! Forțele de ordine salvează un ostatic (galerie foto+video)

17 Jan 2017 2230

CSM anunţă cine va fi şeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa începând cu data de 1 ianuarie 2017

17 Dec 2016 1316

Parchetul General anunţă Gill Julien Grigore Iacobici, de azi, noul şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa

01 Aug 2016 3887

Exclusiv Parchetul Tribunalului Constanţa va fi condus de un fost procuror DIICOT, de la 1 august

29 Jul 2016 3402

Stelian Bobin şi Magdalena Olteanu, din Parchetul Tribunalului Constanţa, procurori de Bucureşti

08 Jul 2016 1856

Verdict final în cazul bărbatului acuzat că şi-ar fi lovit vecinul cu toporişca în faţă

22 Feb 2016 1050