Dosarul „Micul Regat“, redeschis azi

Azi, la Curtea de Apel Constanţa va avea loc un nou termen de judecată în apelul dosarului „Micul Regat“, cauză în care mai mulţi copii ar fi fost abuzaţi la grădiniţa mai sus precizată. Şedinţa de judecată este programată pentru ora 9.00.
 
În primă instanţă, judecătoarea Mara Isabella Iacob, din Judecătoria Constanţa, a dispus condamnarea Cristinei Alina Armă, (îngrijitoare) pentru purtare abuzivă în formă continuată, la pedeapsa de un an de închisoare, cu suspendare condiţionată. Georgiana Vierescu (îngrijitoare) a luat, pentru purtare abuzivă în formă continuată, un an şi cinci luni de închisoare cu suspendare condiţionată. Mai departe, Larissa Victoria Hercuş (educatoare) a fost condamnată pentru purtare abuzivă în formă continuată la pedeapsa de un an şi cinci luni de închisoare cu suspendare condiţionată. Irina Petre (educatoare) a luat, pentru purtare abuzivă în formă continuată, un an de închisoare cu suspendare condiţionată. Cristina Manolache (director educativ) a fost condamnată, pentru purtare abuzivă în formă continuată, la pedeapsa de un an de închisoare cu suspendare condiţionată. Eliza Pufleanu, directorul centrului educaţional, a fost achitată pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la purtare abuzivă, săvârşită în formă continuată.
 
De asemenea, instanţa a admis în parte acţiunile civile formulate în cauză şi a dispus obligarea în solidar a inculpatelor Larissa Victoria Hercuş şi Georgiana Vierescu şi a părţii responsabile civilmente Centrul de Educaţie şi Dezvoltare Timpurie „Micul Regat“, în solidar cu inculpatele, la plata către partea civilă (…), prin reprezentant legal (…) (), a sumei de 2.000 de lei cu titlu de daune materiale şi a sumei de 2.000 de euro cu titlu de daune morale, echivalent în lei, calculat la cursul BNR din ziua plăţii.
 
„Obligă în solidar pe inculpatele Hercuş Larissa Victoria şi Vierescu Georgiana şi pe partea responsabilă civilmente Centrul de Educaţie şi Dezvoltare Timpurie «Micul Regat» în solidar cu inculpatele la plata către partea civilă (…), prin reprezentant legal (…) (), a sumei de 2.000 de lei cu titlu de daune materiale şi a sumei de 2.000 de euro cu titlu de daune morale, echivalent în lei, calculat la cursul BNR din ziua plăţii. Obligă în solidar pe inculpatele Petre Irina şi Manolache Cristina şi pe partea responsabilă civilmente Centrul de Educaţie şi Dezvoltare Timpurie «Micul Regat» în solidar cu inculpatele la plata către partea civilă (…), prin reprezentant legal (…) (), a sumei de 1.500 de lei cu titlu de daune materiale şi a sumei de 1.500 de euro cu titlu de daune morale, echivalent în lei, calculat la cursul BNR din ziua plăţii.
 
Obligă pe inculpata Petre Irina şi pe partea responsabilă civilmente Centrul de Educaţie şi Dezvoltare Timpurie «Micul Regat» în solidar cu inculpata la plata către partea civilă (…), prin reprezentant legal (…) (), a sumei de 1.000 de lei cu titlu de daune materiale şi a sumei de 1.000 de euro cu titlu de daune morale, echivalent în lei, calculat la cursul BNR din ziua plăţii. Obligă pe inculpata Manolache Cristina şi pe partea responsabilă civilmente Centrul de Educaţie şi Dezvoltare Timpurie «Micul Regat» în solidar cu inculpata la plata către partea civilă (…), prin reprezentant legal (…) (), a sumei de 1.000 de euro cu titlu de daune morale, echivalent în lei, calculat la cursul BNR din ziua plăţii. Respinge ca neîntemeiate celelalte pretenţii materiale solicitate în cauză de părţile civile“, se mai arată în decizia instanţei.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul local trebuie să ia o decizie în legătură cu un spațiu propus să devină sediul creșei “Căsuța Spiridușilor”. Legături cu patronii grădiniței “Micul Regat” (documente)

27 Apr 2020 4050

Grădiniţa privată „Santa Maria del Mar“ din Constanţa, acreditată de Ministerul Educaţiei Naţionale. Legături cu Grădiniţa „Micul Regat“ (galerie foto)

21 Aug 2019 6287

Ce au surprins camerele video Copii bătuţi şi umiliţi la o grădiniţă din Constanţa! (II)

28 May 2018 4581

Copii bătuţi şi umiliţi la o grădiniţă din Constanţa! Detalii cu un puternic impact emoţional!

24 May 2018 10029

Copii abuzaţi la o grădiniţă privată din Constanţa! Se pregătesc audieri maraton

10 Feb 2018 4430

Dosarul „Micul Regat“ se va judeca la anul! Cine a fost condamnat şi cine achitat în primă instanţă

20 Dec 2017 1790

Câţi bani trebuie să încaseze copiii care ar fi fost agresaţi Oficial despre condamnările din dosarul Micul Regat

22 Oct 2017 2075

Dosarul ”Micul Regat”. Educatoarele au primit condamnare la închisoare cu suspendare

20 Oct 2017 2783

Astăzi se dă verdictul în dosarul „Micul Regat“

20 Oct 2017 1911

Judecata dosarului „Micul Regat“ s-a terminat! Radiografia unui proces care a „bifat“ o premieră în Justiţia din Constanţa

23 Sep 2017 3673

Dosarul „Micul Regat“ va fi redeschis azi. Termenul cu numărul 44

21 Sep 2017 2552

Inculpatele din dosarul „Micul Regat“ vor fi audiate azi

07 Sep 2017 2029

Dosarul „Micul Regat“ va fi redeschis azi de Mara Isabella Iacob

09 Mar 2017 2038

Dosarul „Micul Regat“, un nou termen la Judecătoria Constanţa. Al 34-lea

09 Feb 2017 2459

Dosarul „Micul Regat“ a fost amânat (video)

26 Jan 2017 3243