Fostul deputat Gabriel Bivolaru, trimis în judecată de DNA, la Constanța




Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
 
Persoană fizică, administrator în fapt al SC Romeco International Service Company SRL, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată,
 
SC Romeco International Service Company SRL, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată,
 
Trei persoane fizice, administratori ai unor societăți comerciale, în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
 

În cursul anului 2010, unul dintre inculpați, administrator al societății comerciale SC Romeco International Service Company SRL, ar fi inițiat, conceput și pus în aplicare un circuit fraudulos de valorificare a unei cantități de motorină EURO 5, aflată în regim scutit de la plata accizelor, în scopul de a se sustrage de la îndeplinirea obligațiilor fiscale către bugetul statului.
 
Concret, acesta, beneficiind de ajutorul celorlalți trei inculpați și a altor persoane, ar fi achiziționat o cantitate de 13.246 tone motorină Euro 5 de la două societăți comerciale din România, pe care, ulterior, a evidențiat-o în documentele contabile ca fiind utilizată în procesul de producție a produsului „Combustibil Ecologic pentru Centrale Termice”.
 


În realitate, motorina ar fi fost comercializată pe teritoriul României ca atare, destinatarii finali fiind societăți comerciale care aveau ca principal obiect de activitate distribuția carburanților prin intermediul stațiilor de carburanți, societăți de transport și ferme agricole.
 
Prin aceste demersuri a fost cauzat bugetului de stat un prejudiciu de 17.927.540 lei (aprox. 4 milioane euro la cursul din acea perioadă).

 
Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză.
 
În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
 
Anterior, în cauză, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu o persoană, fost administrator de drept al SC Romeco International Service Company SRL pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, aceasta fiind de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și interzicerea unor drepturi.

 
Surse judiciare arată că cei deferiți justiției sunt:
 
Bivolaru Gabriel
SC Romeco International Service SRL
Foea Răzvan
Toma Leonard Grigoraş
Constantin Ion
 
Tot în această cauză, ANAF Bucuresti este parte civilă, SC Romeco International Service SRL, AS Outdoor SRL și Ap Next Investment SRL sunt părți responsabile civilmente.
 
Despre Romeco International Service Company SRL
 
Potrivit Confidas.ro, Romeco International Service Company SRL are sediul în Năvodari, pe strada Uzinei, a fost fondată în 2008, și se ocupă de recuperarea materialelor reciclabile sortate.
 
Firma - aflată în faliment - îi are ca asocțiați pe Barkin Ventures LTD Seychelles, Crystal Offices, Ot Center, cu 78,59% și pe SC Goldberg Business Corporation, Seychelles, Crystal Offices,ot Center, cu 21,4 %.
 
Romeco International Service Company SRL (cu datorii la ANAF) are punct de lucru în Năvodari, tot pe strada Uzinei.
 
Compania se află în faliment, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța.
 
Noul termen a fost stabilit pentru data de 12 ianuarie 2023.
 
Romeco International Service Company SRL s-a numit inițial Malibo Service SRL, aceasta fiind fondată de Stoica Marian Dragoș, din București.
 
Malibo Service SRL se ocupa la început de întreținerea și repararea autovehiculelor și avea sediul în București.
 
Potrivit Monitorului Oficial al Romaniei, Partea a IV-a, Nr. 1459/9.V.2007, Stoica Marian-Dragoș a cedat 12 părti sociale în favoarea următoarelor persoane:

Negut Gheorghe, Merai Katalin și Paraipan Eugenia.
 
Potrivit Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, Nr. 2826/18.X.20072,  Gheorghe Neguț a cedat în favoarea lui Marian - Dragoș Stoica un număr de 8 părți sociale în valoare totală de 80 lei.
 
În urma acestor modificări capitalul social al societății a fost repartizat astfel:

Stoica Marian - Dragoș - 16 părți sociale în valoare totală de 160 lei (80%), Merai Katalin (15%) - 3 părți sociale în valoare totală de 30 lei, Paraipan Eugenia - (5%) va deține o parte socială în valoare totală de 10 lei.
 
Punct de lucru la Năvodari
 
Apoi, conform Monitorul Oficial al României, Partea A IV-A, Nr. 1328/7.III.2008, asociații Romeco International Service Company au aprobat punctul de lucru la adresa din strada Uzinei, din Năvodari, Jud. Constanța unde se vor desfășura activități specifice de recuperarea deșeurilor metalice reciclabile și fabricarea produselor obținute din prelucrarea țițeiului.
 
Monitorul Oficial al României, partea A IV-A, Nr. 3032/3.VI.2008 arată că Marian - Dragoș Stoica și Eugenia Paraipan se retrag din societate prin cedarea celor 17 părți sociale în valoare totală de 170 lei în favoarea SC Barkin Ventures LTD.
 
În urma acestor modificări capitalul social al societății rămâne același, respectiv 200 lei, divizat în 20 părți sociale, indivizibile, fiecare cu o valoare de 10 lei, și a fost repartizat pe asociați după cum urmează: SC Barkin Ventures LTD - 17 părți sociale în valoare totală de 170 lei (85%) și Merai Katalin  -  3 părți sociale în valoare totală de 30 lei (15%).
 
Totodată s-a mai decis schimbarea sediului social al societății din București în Năvodari, str. Uzinei, județ Constanța.
 
 
Apoi, prin Hotărârea generală nr. 6 din data de 17.07.2008 a asociaților Romeco International Service Company SRL, respectiv Merai Katalin și SC Barkin Ventures LTD, reprezentată legal prin Bivolaru Gabriel) au hotărât ca Merai Katalin să cedeze părțile sociale, în număr de 3 părți sociale a câte 10,00 lei fiecare, având o valoare totală de 30 lei, reprezentând 15% din capitalul social, către Goldberg Business Corporation, persoană juridică din Republica Seychelles, cu sediul social în Republica Seychelles, Crystal Offices, OT Center, Victoria, reprezentată legal de Merai Katalin.
 
Totodată s-a numit unic reprezentant al asociatului SC Barkin Ventures LTD pe Bivolaru Gabriel și s-a luat act de demisia administratorului Stoica Marian Dragos din funcția de administrator al SC Romeco International Service Company SRL, fiind numit în funcția de administrator Neacsu Nicolae, din Năvodari.
 
Majorarea capitalului social
 
Ulterior, potrivit Monitorul Oficial al României, Partea A IV-A, nr. 5064/30.IX.2009, s-a decis majorarea capitalului social de la 200 lei la
3.248.710 lei.
 
După majorare, capitalul social a fost repartizat astfel: Barkin Ventures LTD - 239.267 părți sociale a câte 10 lei fiecare parte socială, având valoarea totală de 2.392.670 lei, reprezentând 73,65 % din capitalul social.

Goldberg Business Corporation, în calitate de asociat va deține 85.604 părți sociale a câte 10 lei fiecare parte socială, la valoarea totală de 856.040 lei, reprezentând 26,35 % din capitalul social.
 
Totodată, asociații au hotărât închiderea punctelor de lucru ale Romeco International Service Company SRL: punctul de lucru din București, str. Moroeni și punctul de lucru din București, str. Locotenent Aviator Iuliu Tetrat.
 
Revocarea administratorului din Năvodari
 
Conform Monitorului Oficial al României, Partea A IV-A, Nr. 4303/15.X.2010 asociații Romeco International Service Company SRL au decis revocarea din funcția de administrator a lui Neacsu Nicolae, în locul său fiind numit Nicolaidis Constantin, din București.
 
Aproape de finele anului 2011, asociații companiei au decis completarea și autorizarea în vederea desfășurării a următoarelor activități în cadrul SC Romeco International Service Company SRL: colectarea deșeurilor nepericuloase; colectarea deșeurilor periculoase; tratarea și eliminarea deșeurilor nepericuloase; tratarea și eliminarea deșeurilor periculoase; demontarea (dezmembrarea) mașinilor și a echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor.

As Outdoor SRL

Potrivit Confidas.ro, As Outdoor SRL are sediul social în București, este inactivă fiscal, a fost fondată în 2004, se ocupă de activităţi ale agenţiilor de publicitate, și este controlată de Matei Martian Daniel, cu 95%, și de Szilagyi Karol, cu 5%.
 
Administrator apare Matei Martian Daniel.
 
Pentru anul trecut, As Outdoor SRL, fără niciun angajat, a declarat o cifră de afaceri de 17.788.119 lei, cheltuieli de 17.906.595 de lei și o pierdere de 124.406 lei.
 
Matei Martian Daniel apare în AS Outdoor SRL, Dande Prestactiv SRL și în 100% Grand Business Group SRL.
 
În trecut, Matei Martian Daniel a figurat în:Valimar SRL, Amina Prodex SRL, Gestcarn SRL, Garocat SRL, MN Oilprod SRL, City Cons SRL, Laumax One SRL, Victomar Holz SRL ,Get Trof Company SRL, Stanival Com SRL, Intelmedia SRL, Basic Activ SRL, Espadrille SRL, BIO Combustibil Distribution SRL, A.C.A. Cellforest SRL, Emax Prod SRL și în Capa Comp SRL, toate radiate.
 
Szilagyi Karol apare în As Outdoor SRL, Vamrom Far Med SRL și în Dande Prestactiv SRL, iar în trecut a apărut în: Bio Combustibil Distribution SRL, Romvest Utilaje SRL, Emax Prod SRL, Gestcarn SRL, A.C.A. Cellforest SRL, MN Oilprod SRL, Pericon One SRL, Paldoc Forest SRL, Capa Comp SRL și în Phoenix Bussines Group SRL, radiate.

AP Next Investments SRL

AP Next Investments SRL (inactivă fiscal) are sediul social în Bucureşti, a fost fondată în 2007 și se ocupă de comerţul cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi şi gazoşi al produselor derivate. Asociat unic și administrator este Petre Delicoiu. Acesta mai apare în Delfin Aluta Import SRL, Vismigro Invest SRL și în Ap Next Investments SRL. În trecut a apărut în Delfin Green International SRL și în Ygus Impex SRL, radiate.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Curtea de Apel Constanța, decizie definitivă (în cameră preliminară) în cazul unui fost deputat PSD!

01 Oct 2023 1092

Fost deputat PSD, achitat la Constanța! S-a stabilit primul termen în apel

14 Jun 2023 1137

Gabriel Bivolaru, fost deputat PSD, achitat la Constanța! Primele nemulțumiri

20 May 2023 3026

Exclusiv! Gabriel Bivolaru, fost deputat PSD, a fost achitat de Tribunalul Constanța!

09 May 2023 1672

Fost deputat PSD, trimis în judecată de DNA, la Constanța! Începe procesul

27 Mar 2023 2618

Printre inculpați, un fost fost deputat PSD DNA București a trimis în judecată mai multe persoane, la Constanța! S-a stabilit primul termen

14 Oct 2022 2402

Fostul deputat Gabriel Bivolaru, fratele vitreg al liderului MISA, judecat la Constanța. Care este stadiul dosarului

25 Jan 2022 3050

Tribunalul Constanţa sesizează Curtea Constituţională în dosarul fostului deputat Gabriel Bivolaru

01 Mar 2017 3513

Tribunalul Constanţa - începe rejudecarea fostului deputat de Ialomiţa din partea PDSR Gabriel Bivolaru

09 Feb 2017 2796

Dosarul în care Gabriel Bivolaru a luat 11 ani de închisoare, rejudecat la Constanţa

14 Jun 2016 4962

Fostul deputat Gabriel Bivolaru rămâne sub control judiciar

25 Apr 2016 2436

Gabriel Bivolaru, fratele vitreg al liderului MISA, rămâne sub control judiciar

14 Jan 2016 2413

Fostul deputat Gabriel Bivolaru, nemulțumit de pedeapsă. Tribunalul Constanța i-a dat 11 ani de închisoare

29 Dec 2015 3621

Judecătorul Leonard Iustin Bourceanu l-a condamnat pe fostul deputat Gabriel Bivolaru la 11 ani de detenţie

19 Dec 2015 2703

EXCLUSIV - UPDATE Fostul deputat Gabriel Bivolaru, fratele vitreg al liderului MISA, condamnat la Constanța la 11 ani de inchisoare

18 Dec 2015 4314