Gabriel Bivolaru, fost deputat PSD, achitat la Constanța! Primele nemulțumiri

  • Tribunalul Constanța a decis achitarea lui Gabriel Bivolaru, fostul deputat de Ialomiţa din partea PDSR, fratele vitreg al liderului MISA, Gregorian Bivolaru!
  • Tot în acest dosar, pe lângă decizia de achitare, tribunalul a mai dat soluții de încetarea a procesului penal pornit față de Gabriel Bivolaru întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale.
  • Decizia tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.

Tribunalul Constanța a decis achitarea lui Gabriel Bivolaru, fostul deputat de Ialomiţa din partea PDSR, fratele vitreg al liderului MISA, Gregorian Bivolaru! Decizia, luată zilele trecute, a fost deja contestată la instanța superioară, respectiv la Curtea de Apel Constanța.

În cauză, ce se află în faza rejudecării, Gabriel Bivolaru a fost acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la furt calificat, spălare de bani și evaziune fiscală.

https://portal.just.ro/118/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=11800000000152151&id_inst=118

Tot în acest dosar, pe lângă decizia de achitare, tribunalul a mai dat soluții de încetare a procesului penal pornit față de Gabriel Bivolaru întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale.

Mai precizăm că Tribunalul Constanța a pronunțat față de toți inculpații soluții de încetare a procesului penal și/sau soluții de achitare.

Dosarul a fost soluționat în primă instanță, potrivit datelor noastre, de Antoaneta Ardeleanu, judecător în cadrul Tribunalului Constanţa.

Conform portalului instanțelor de judecată, tribunalul a decis achitarea lui Bivolaru Gabriel pentru infracțiunea de producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal, întrucât fapta nu există.

Magistrații au încetat procesul penal pornit față de Bivolaru, pentru comiterea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat, întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale.


„Încetează procesul penal pornit față de inculpatul Bivolaru Gabriel, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la furt calificat, întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale. Achită pe inculpatul Bivolaru Gabriel, pentru comiterea infracțiunii de spălare de bani, întrucât fapta nu există. Achită pe inculpatul Bivolaru Gabriel, pentru infracţiunea de evaziune fiscală, întrucât fapta nu există“, se mai arată în decizia tribunalului.

Instanța a constatat că Bivolaru a fost reținut 24 de ore, începând cu data de 04.08.2013 și până la data de 05.08.2013 și arestat preventiv de la 06.08.2013 la 11.12.2013, inclusiv.

Amintim că, în primă instanță, Gabriel Bivolaru a fost condamnat la 11 ani de închisoare.
 

Lista inculpaților

În dosar, pe lista inculpaților se află: SC Romeco Internaţional Service Company SRL Năvodari, Bivolaru Gabriel, Chihaia Marin, Mangalea Gheorghe, Arhire Adrian, Poenaru Marius Ciprian, Boamfă Paul, Luca Viorel, Merdicos Romeo Ovidiu, Dimofte Petronel, Matei Marius Ionuţ și Ahălanei Ioan.
 

Ce spun procurorii

Cei în cauză au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, potrivit cărora inculpaţii ar fi sustras produs petrolier din conductă prin folosirea instalaţiilor artizanale de perforare, ar fi încărcat şi transportat produsul petrolier în cisterne-bazin de 30 de tone disimulate în remorci de cereale sau în recipiente ascunse într-o autoutilitară (de unde erau transferate într-o cisternă), apoi l-ar fi transvazat în depozitele rafinăriei unui antrepozit fiscal din oraşul Năvodari, unde produsul petrolier sustras ar fi fost introdus în mod fraudulos în circuitul comercial de către primul dintre inculpaţi.

Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Tragedie în Portul Constanța! Sentință definitivă. Compania Socep SA, bună de plată

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fost deputat PSD, achitat la Constanța! S-a stabilit primul termen în apel

14 Jun 2023 819

Exclusiv! Gabriel Bivolaru, fost deputat PSD, a fost achitat de Tribunalul Constanța!

09 May 2023 1259

Fost deputat PSD, trimis în judecată de DNA, la Constanța! Începe procesul

27 Mar 2023 1889

Printre inculpați, un fost fost deputat PSD DNA București a trimis în judecată mai multe persoane, la Constanța! S-a stabilit primul termen

14 Oct 2022 1977

Fostul deputat Gabriel Bivolaru, trimis în judecată de DNA, la Constanța

07 Oct 2022 1602

Fostul deputat Gabriel Bivolaru, fratele vitreg al liderului MISA, judecat la Constanța. Care este stadiul dosarului

25 Jan 2022 2732

Tribunalul Constanţa sesizează Curtea Constituţională în dosarul fostului deputat Gabriel Bivolaru

01 Mar 2017 3347

Tribunalul Constanţa - începe rejudecarea fostului deputat de Ialomiţa din partea PDSR Gabriel Bivolaru

09 Feb 2017 2621

Fostul deputat Gabriel Bivolaru rămâne sub control judiciar

25 Apr 2016 2233

Gabriel Bivolaru, fratele vitreg al liderului MISA, rămâne sub control judiciar

14 Jan 2016 2202

Fostul deputat Gabriel Bivolaru, nemulțumit de pedeapsă. Tribunalul Constanța i-a dat 11 ani de închisoare

29 Dec 2015 3406

Judecătorul Leonard Iustin Bourceanu l-a condamnat pe fostul deputat Gabriel Bivolaru la 11 ani de detenţie

19 Dec 2015 2514

EXCLUSIV - UPDATE Fostul deputat Gabriel Bivolaru, fratele vitreg al liderului MISA, condamnat la Constanța la 11 ani de inchisoare

18 Dec 2015 3945

Curtea de Apel Constanţa i-a respins contestaţia Fostul deputat Bivolaru rămâne sub control judiciar

03 Oct 2015 2086

Fost deputat, menţinut sub control judiciar de Tribunalul Constanţa

18 Jul 2015 2657