Inculpați, Decebal Făgădău și Marcela Enache Dosarul terenurilor din Portul Tomis, azi primul termen la Tribunal! Gabriel Mustaţă nu ar fi vrut să judece procesul!

 
  • Decebal Făgădău, la data presupusei fapte viceprimar cu atribuții de primar al municipiului Constanța, suspectat de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
  • Marcela Enache, (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa) este bănuită de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
 
  • Consiliul Local Constanţa este parte civilă.
 
Azi, 24 septembrie 2021, la Tribunalul Constanța este programat primul termen în dosarul în care Decebal Făgădău, fost primar al municipiului Constanța, și Marcela Enache, fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa, au fost trimiși în judecată în dosarul terenurilor din Portul Tomis.
 
 Dosarul a fost instrumentat de Andrei Bodean, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța.
 
Amintim că judecătorul Gabriel Mustaţă a formulat o cere de abținere privind judecarea prezentei cauze.
 
Solicitarea magistratului a fost respinsă.
 
Potrivit DNA, Decebal Făgădău, la data presupusei fapte viceprimar cu atribuții de primar al municipiului Constanța, suspectat de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
Marcela Enache, (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa) este bănuită de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Consiliul Local Constanţa este parte civilă.
 
În rechizitoriu, procurorul șef Andrei Bodean a reținut că, în cursul anului 2015, inculpații Decebal Făgădău și Marcela Enache și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispozițiile legale în legătură cu vânzarea a trei terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța.
 
Prin aceste demersuri inculpații ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 133.688 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători, conform DNA.

 
Blocul neterminat din Portul Turistic Tomis
 

Cele trei terenuri (în suprafață totală de peste 1000 de metri pătrați) se află în Portul Turistic Tomis, unde în urmă cu aproximativ 20 de ani s-a început ridicarea unui bloc iar proiectul nu s-a mai terminat nici în ziua de azi.
 
Amintim că în anul 2013, societatea comercială Astera Consulting SRL – despre care s-a susținut că este una dintre firmele controlate de omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky, prieten al lui Nicuşor Daniel Constantinescu, şi Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a obţinut de la Primăria Constanţa autorizaţia de construire pentru finalizarea hotelului cu nouă etaje din Portul Tomis.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Sorin Strutinsky, omul din spatele hotelului neterminat din Portul Tomis (documente)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce a decis judecătorul Mustaţă, de la Tribunalul Constanța, în dosarul terenurilor din Portul Tomis!

20 Mar 2023 3672

A schimbat prefixul Fostul primar Decebal Făgădău, la ceas aniversar

14 Mar 2023 1174

Decebal Făgădău a pierdut definitiv procesul cu Gabriel Comănescu, de la GSP!

11 Feb 2023 1715

Administrația Chițac, la judecată cu fostul primar Făgădău. Ședința nu se mai ține în ziua stabilită! Motivul

18 Jan 2023 982

UAT Constanța cere ca Asociația de Rugby, Asociația CS Univeristar Neptun și CS Baschet Club Farul să intre în insolvență

28 Nov 2022 1166

Decebal Făgădău l-a dat în judecată pe Gabriel Comănescu! Anunțul Curții Supreme

28 Nov 2022 1714

Consiliul Local și Municipiul Constanţa, obiecțiuni la raportul de expertiză în dosarul terenurilor din Portul Tomis!

21 Nov 2022 1618

Administrația Chițac contra Făgădău! Ce s-a întâmplat azi la Tribunal

04 Nov 2022 1610

Litispendență în dosarul deschis de administrația Chițac fostului primar Făgădău! Ce înseamnă (MINUTA)

28 Oct 2022 1071

Administrația Chițac contra Făgădău, la Judecătoria Constanța. Începe procesul!

26 Oct 2022 1095

Exclusiv - raport expertiză Decebal Făgădău și Marcela Enache se îndreaptă spre achitare în dosarul terenurilor din Portul Tomis?!

24 Sep 2022 2540

Decebal Făgădău, la judecată cu Gabriel Comănescu! Dosarul va fi „tranșat“ de Curtea Supremă a României

17 Aug 2022 2259

Primăria Constanța, (din nou) la judecată cu fostul primar Decebal Făgădău. Ce a cauzat procesul

09 Aug 2022 1440

Decebal Făgădău, chemat la judecată de Municipiul Constanța prin Primar! Sunt vizați și foști consilieri locali. Despre ce este vorba

29 Jun 2022 2814

Proces pentru amendarea primarului Chițac „pe zi de întârziere“. Dosarul nu se va judeca la Constanța, a decis Curtea Supremă

21 Jun 2022 1622