Ionuţ Toma, fostul arhitect-şef al Constanţei, audiat în dosarul lui Decebal Făgădău - „Nu am avut nicio implicare în procesul de achiziție a celor trei terenuri!“


 
  • Ionuţ Toma, fostul arhitect-şef al Constanţei, asociat în cadrul societății comerciale Kalinia Proiect SRL: „Nu cunosc din ce cauză construcția nu a fost finalizată, potrivit documentației noastre. Niciodată nu am avut nicio discuție legată de aceste terenuri la primăria Constanța sau cu cineva din Primăria Constanța. Am făcut proiectul pentru terenurile indicate de beneficiar. Nu am verificat statutul juridic al acestora“.
 
Ionuţ Toma, fostul arhitect-şef al Constanţei, asociat în cadrul societății comerciale Kalinia Proiect SRL, a fost audiat vineri, 19 noiembrie 2021, la Tribunalul Constanța, în dosarul terenurilor din Portul Tomis, cauză în care Decebal Făgădău, fostul edil al municipiului Constanța, și Marcela Enache, (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa), au fost trimiși în judecată de procurorii DNA.
 
„Jur că voi spune adevărul şi nu voi ascunde nimic din ceea ce ştiu. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!“ - așa și-a început declarația Ionuţ Toma, fostul arhitect-şef al Constanţei, asociat în cadrul societății comerciale Kalinia Proiect SRL, care a menționat că nu a avut nicio implicare în procedura de achiziție a celor trei terenuri din Portul Tomis, subiect al dosarului oenal instrumentat de DNA Constanța.
 
Și asta deși la termenul trecut, Bactali Nadir, administratorul Astera Consulting SRL, a declarat că Ionuț Toma a fost cel care i-a prezentat soluția de a intra în posesia unor loturi adiacente celui deținut, astfel ajungând să cumpere cele trei terenuri aflate în discuție în cauză.   
 
„Nu cunosc detalii despre achiziția celor celor trei terenuri. (...) Din anul 2008 sunt asociat și administrator la Kalina Proiect SRL, alături de Felix Arsene. Firma noastră a avut contract cu Astera Consulting SRL în baza căruia trebuia să realizăm proiectul pentru un hotel Hilton, la construcția începută în Portul Tomis. Nu am avut nicio implicare în procesul de achiziție a celor trei terenuri din zona construcției respective șic are sunt vizate de dosar și nu am discutat despre acele terenuri cu beneficiarul serviciilor noastre, cu Astera Consulting, care era reprezentată în fața noastră de Sorin Strutinsky sau de Bactali Nadir. Întâlnirile dintre noi erau tehnice. La ele participau domnii Sorin Strutinsky și Bactali Nadir. Noi am realizat documentația. Noi am realizat ce era prevăzut în contract. Contractul cu Astera a fost semnat în 2012 și a fost finalizat în  aproximativ trei sau patru ani. Am terminat documentația tehnică asumată. Nu cunosc din ce cauză construcția nu a fost finalizată, potrivit documentației noastre. Niciodată nu am avut nicio discuție legată de aceste terenuri la primăria Constanța sau cu cineva din Primăria Constanța. Am făcut proiectul pentru terenurile indicate de beneficiar. Nu am verificat statutul juridic al acestora. Nu pot preciza dacă terenurile erau sau nu în proprietatea Astera, atunci când am lucrat asupra acestora la părcari“, a mai declarat Ionuţ Toma, fostul arhitect-şef al Constanţei, asociat în cadrul societății comerciale Kalinia Proiect SRL.
 
Noul termen a fost stabilit pentru finele lunii ianuarie 2022.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și           

 
Exclusiv, Făgădău rupe tăcerea!
Cum se apară fostul primar în dosarul terenurilor din Portul Tomis (declarație din instanță)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primarul Chițac, la un pas să împărtășească soarta fostului primar Făgădău? Răspunsul instanței

19 Jan 2022 8241

După trimiterea în judecată, Decebal Făgădău a demisionat din PSD Curtea de Apel a constatat nulitatea rechizitoriului din dosarul Mazăre – Făgădău

30 Dec 2021 4371

Curtea de Apel, așteptată să se pronunțe azi în dosarul foștilor primari Radu Mazăre și Decebal Făgădău

29 Dec 2021 738

„Zile de permisie“ Radu Mazăre, cerere admisă la Constanța

13 Dec 2021 6802

Când se va pronunța Curtea de Apel în dosarul foștilor primari Radu Mazăre și Decebal Făgădău

08 Dec 2021 827

Judecătorul Epure nu mai face parte din complet! Radu Mazăre și Decebal Făgădău, așteptați azi la Curtea de Apel Constanța (DOCUMENT)

07 Dec 2021 1562

Constanţa Ilie Floroiu împlineşte 69 de ani. Celebrele sale recorduri naţionale sunt de nebătut de peste 43 de ani!

29 Nov 2021 1397

Judecătorul Gabriel Mustaţă, de la Tribunalul Constanța, decizie importantă în dosarul terenurilor din Portul Tomis

25 Nov 2021 1207

Verdict final în cazul celor 120 de polițiști locali din Constanța care au încercat să anuleze o decizie a lui Decebal Făgădău

24 Nov 2021 1637

Ionuţ Toma, fostul arhitect-şef al Constanţei, ar putea fi audiat azi, la Tribunal, în dosarul terenurilor din Portul Tomis

19 Nov 2021 1198

Dosarul Radu Mazăre - Decebal Făgădău a ajuns la Curtea de Apel. După șase luni de la prima decizie în cameră preliminară

06 Nov 2021 1540

Decebal Făgădău și Marcela Enache, inculpați! Ce au declarat, în instanță, Bactali Nadir, administratorul Astera Consulting SRL și Drăguț Encică, fostul șef al Poliției Locale Constanța (video)

23 Oct 2021 3069

Termen nou în dosarul terenurilor din Portul Tomis Fostul șef al Poliției Locale Constanța și administratorul Astera Consulting ar putea fi audiați azi la Tribunal

22 Oct 2021 2068

Martorii lui Făgădău! Cine vor fi primii audiați în dosarul terenurilor din Portul Tomis

27 Sep 2021 2670

Exclusiv, Făgădău rupe tăcerea! Cum se apară fostul primar în dosarul terenurilor din Portul Tomis (declarație din instanță)

25 Sep 2021 3216