Ionuţ Toma, fostul arhitect-şef al Constanţei, audiat în dosarul lui Decebal Făgădău - „Nu am avut nicio implicare în procesul de achiziție a celor trei terenuri!“


 
  • Ionuţ Toma, fostul arhitect-şef al Constanţei, asociat în cadrul societății comerciale Kalinia Proiect SRL: „Nu cunosc din ce cauză construcția nu a fost finalizată, potrivit documentației noastre. Niciodată nu am avut nicio discuție legată de aceste terenuri la primăria Constanța sau cu cineva din Primăria Constanța. Am făcut proiectul pentru terenurile indicate de beneficiar. Nu am verificat statutul juridic al acestora“.
 
Ionuţ Toma, fostul arhitect-şef al Constanţei, asociat în cadrul societății comerciale Kalinia Proiect SRL, a fost audiat vineri, 19 noiembrie 2021, la Tribunalul Constanța, în dosarul terenurilor din Portul Tomis, cauză în care Decebal Făgădău, fostul edil al municipiului Constanța, și Marcela Enache, (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa), au fost trimiși în judecată de procurorii DNA.
 
„Jur că voi spune adevărul şi nu voi ascunde nimic din ceea ce ştiu. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!“ - așa și-a început declarația Ionuţ Toma, fostul arhitect-şef al Constanţei, asociat în cadrul societății comerciale Kalinia Proiect SRL, care a menționat că nu a avut nicio implicare în procedura de achiziție a celor trei terenuri din Portul Tomis, subiect al dosarului oenal instrumentat de DNA Constanța.
 
Și asta deși la termenul trecut, Bactali Nadir, administratorul Astera Consulting SRL, a declarat că Ionuț Toma a fost cel care i-a prezentat soluția de a intra în posesia unor loturi adiacente celui deținut, astfel ajungând să cumpere cele trei terenuri aflate în discuție în cauză.   
 
„Nu cunosc detalii despre achiziția celor celor trei terenuri. (...) Din anul 2008 sunt asociat și administrator la Kalina Proiect SRL, alături de Felix Arsene. Firma noastră a avut contract cu Astera Consulting SRL în baza căruia trebuia să realizăm proiectul pentru un hotel Hilton, la construcția începută în Portul Tomis. Nu am avut nicio implicare în procesul de achiziție a celor trei terenuri din zona construcției respective șic are sunt vizate de dosar și nu am discutat despre acele terenuri cu beneficiarul serviciilor noastre, cu Astera Consulting, care era reprezentată în fața noastră de Sorin Strutinsky sau de Bactali Nadir. Întâlnirile dintre noi erau tehnice. La ele participau domnii Sorin Strutinsky și Bactali Nadir. Noi am realizat documentația. Noi am realizat ce era prevăzut în contract. Contractul cu Astera a fost semnat în 2012 și a fost finalizat în  aproximativ trei sau patru ani. Am terminat documentația tehnică asumată. Nu cunosc din ce cauză construcția nu a fost finalizată, potrivit documentației noastre. Niciodată nu am avut nicio discuție legată de aceste terenuri la primăria Constanța sau cu cineva din Primăria Constanța. Am făcut proiectul pentru terenurile indicate de beneficiar. Nu am verificat statutul juridic al acestora. Nu pot preciza dacă terenurile erau sau nu în proprietatea Astera, atunci când am lucrat asupra acestora la părcari“, a mai declarat Ionuţ Toma, fostul arhitect-şef al Constanţei, asociat în cadrul societății comerciale Kalinia Proiect SRL.
 
Noul termen a fost stabilit pentru finele lunii ianuarie 2022.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și           

 
Exclusiv, Făgădău rupe tăcerea!
Cum se apară fostul primar în dosarul terenurilor din Portul Tomis (declarație din instanță)

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Curtea de Apel Constanța, amânare de pronunțare în dosarul terenurilor din Portul Tomis!

21 May 2024 437

Decebal Făgădău, achitat de Tribunal Constanța în dosarul terenurilor din Portul Tomis! Decizia definitivă va fi anunțată azi

20 May 2024 897

Tribunalul Constanța schimbă temeiul de drept al soluţiei de clasare în dosarul foștilor primari Radu Mazăre și Decebal Făgădău - „fapta nu există“ (MINUTĂ)

16 May 2024 873

Decebal Făgădău, dat în judecată de administrația Chițac! Tribunalul Constanța amână procesul

22 Apr 2024 548

Procesul s-a terminat! Iată când va afla Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, decizia finală în dosarul terenurilor din Portul Tomis

19 Apr 2024 740

Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, așteptat la Curtea de Apel! Nou termen în dosarul terenurilor din Portul Tomis

17 Apr 2024 4512

Terenul pentru care a fost amendat Făgădău, când era primar, nu se întoarce în proprietatea Statului Român! Judecătorii din București explică de ce (MOTIVARE)

11 Apr 2024 991

Decebal Făgădău „Mi-aș fi dorit din tot sufletul să candidez la funcția de primar al Municipiului Constanța“ (VIDEO)

27 Mar 2024 2603

UPDATE Decebal Făgădău revine în PSD. Pentru ce funcție ar putea candida (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1510

Fostul primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, la ceas aniversar! Ce mesaj a transmis

14 Mar 2024 1674

Joi, 15 februarie 2024 Primul termen în apelul dosarului terenurilor din Portul Tomis!

15 Feb 2024 983

ZIUA LIVE Horia Constantinescu –„Am discutat cu Decebal Făgădău și cred că am conturat formula câștigătoare. Ne înscriem și noi la concurs, partidul decide candidații”!

12 Feb 2024 1714

Ce pregătesc Horia Constantinescu și Decebal Făgădău?

10 Feb 2024 1581

Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, clasare de la DNA! Vizat, dosarul din cauza căruia a demisionat din PSD

29 Jan 2024 1945

Judecător nou pentru dosarul terenurilor din Portul Tomis! Procesul amânat pentru 15 februarie 2024

18 Jan 2024 1118