Justitie

Judecătorii au confiscat mita! Un șofer prins la volan cu permisul anulat a fost condamnat. A încercat să le dea bani polițiștilor

Tribunalul Constanța a dispus, ieri, condamnarea unui bărbat în vârstă de 35 de ani, din satul Dorobanțu, comuna Nicolae Bălcescu, județul Constanța.
 
Cel în cauză a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. Conform anchetatorilor, „în urma unui control rutier efectuat de organele de poliție din cadrul Postului de Poliție Nicolae Bălcescu la data de 15 iunie 2017, inculpatul a fost depistat conducând un autoturism pe drumurile publice din satul Dorobanțu, deși avea permisul de conducere anulat de instanțele de judecată gălățene, în urma comiterii unei alte infracțiuni la regimul circulației rutiere (conducere a unui autoturism sub influența alcoolului)“.
 
„Fiind condus la Postul de Poliție Nicolae Bălcescu, inculpatul le-a promis celor doi lucrători de poliție constatatori o sumă de bani, pentru ca aceștia să nu continue cercetările în vederea tragerii sale la răspundere penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de o persoană fără permis de conducere. Întrucât agenții de poliție au sesizat imediat organele de urmărire penală anticorupție competente cu un denunț, la data de 19 iunie 2017, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Constanța, delegați de procuror în acest sens, l-au depistat în flagrant pe inculpat în sediul Postului de Poliție Nicolae Bălcescu când a remis suma de 1.900 de lei și 300 de euro promisă polițiștilor denunțători, cu scopul ca aceștia din urmă să nu își îndeplinească în mod corespunzător atribuțiile de serviciu“, conform anchetatorilor.
 
Pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere/permisul anulat, bărbatul a fost condamnat la pedeapsa de patru luni de închisoare și la doi ani și trei luni de închisoare pentru dare de mită. Instanța a contopit pedepsele, urmând ca inculpatul să execute doi ani, patru luni și zece zile de închisoare, cu suspendare.
 
Bărbatul a fost obligat să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanței, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei Nicolae Bălcescu sau al Consiliului Local Nicolae Bălcescu. Organul de supraveghere stabilit - Serviciul de Probațiune Constanța.
 
Judecătorii au confiscat sumele de 1.900 de lei și 300 de euro.
 
Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanța.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE! Şofer cu permis de conducere anulat depistat în trafic la Constanţa

20 Mar 2017 2496

ConstanțaDosare penale pentru mai mulți șoferi care au condus fără permis sau beți

11 Sep 2016 914

Constanţa Un şofer excentric a rămas fără permis de conducere

24 Aug 2016 2010

Băut şi cu permisul anulat, s-a urcat la volan şi a provocat un accident la Chirnogeni

14 Dec 2014 1627

Pericol publicUn șofer băut și cu permisul anulat, depistat pe bulevardul Tomis

28 Dec 2013 1174