Justitie

La propria nuntă, doar cu permisiunea judecătorilor. Povestea unui mire arestat la domiciliu

Trimis în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul teritorial Constanţa, un tânăr din Constanţa a cerut permisiunea judecătorilor să meargă la propria nuntă. Cel în cauză ar face parte dintr-un grup de persoane acuzate de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse despre care ştiau că sunt susceptibile a produce efecte psihoactive.
 
Conform anchetatorilor, începând cu anul 2017, inculpaţii, în calitate de membri ai mai multor grupuri infracţionale care au funcţionat pe baza relaţiilor generate de interese financiare, de rudenie ori convieţuire, au creat reţele de distribuţie în centrele urbane din judeţul Constanţa (mun. Constanţa, mun. Medgidia, oraşul Năvodari şi oraşul Cernavodă) a substanţelor noi cu proprietăţi psihoactive („etnobotanice“) către numeroase persoane, în special tineri şi adolescenţi.
 
În urma cercetărilor efectuate, au fost identificate în mai multe locaţii din oraşele menţionate aşa-zise „centre“ de distribuţie a substanţelor cu proprietăţi psihoactive, fiind identificaţi inculpaţii, majoritatea cunoscuţi pentru preocupările infracţionale manifestate de-a lungul timpului, cu pregătire educaţională precară, fără loc de muncă.
 
La data de 17 ianuarie au fost efectuate 42 de percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Constanţa, Medgidia şi a oraşelor Năvodari şi Cernavodă, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate aproximativ 2.097 de grame de substanţă vegetală şi pulverulentă susceptibilă a avea proprietăţi psihoactive, peste 1.200 de pliculeţe autosigilante pentru ambalarea substanţelor în scopul punerii în vânzare, 2.260 de euro, 1.750 de dolari, 7.956 de lei, 17 telefoane mobile, un cântar electronic, două dispozitive pentru fumat, două pipe artizanale, trei grindere, 2.740 de ţigarete despre care există suspiciunea ca provin din contrabandă, arme albe, bijuterii.
 
În cauză au fost indisponibilizate sume de bani şi un autoturism de lux, în vederea dispunerii măsurii sechestrului asigurător.
 
Acţiunea a fost realizată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, al Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, precum şi cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Constanţa şi al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.
 
Recent, judecătorii din Tribunalul Constanţa au decis ca trei dintre inculpaţi să rămână în stare de arest preventiv. În cauză, alte şapte persoane vor rămâne în stare de arest la domiciliu. Faţă de una dintre acestea, instanţa a încuviinţează părăsirea imobilului de executare a măsurii arestului la domiciliu, în intervalul (…) pentru a se cununa religios şi pentru a participa la petrecerea de nuntă, urmând a se deplasa pe traseul (…).
 
Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Grup infracţional organizat specializat în proxenetism, destructurat la Constanța. Cum acționau suspecții

01 Feb 2019 733

Flagrant DIICOT pe Autostrada Soarelui Patru tineri arestaţi preventiv la Constanţa cer să fie eliberaţi

28 Jan 2019 840

Percheziții ale procurorilor DIICOT la Constanța. Ce au găsit anchetatorii într-un apartament din cartierul Tomis III (video+document)

16 Jan 2019 1161

Trimis în judecată de DIICOT Un tânăr din Constanţa, condamnat pentru trafic de droguri

10 Jan 2019 662

Strângeau bani pentru a fugi în Germania Doi tineri din Timişoara, condamnaţi pentru că tâlhăreau femei în Constanţa

07 Jan 2019 436

DIICOT caută specialist pentru Constanţa

31 Dec 2018 947

Flagrant! Trafic de droguri în Portul Turistic Tomis. Mascaţii au găsit pe jos mii de euro

15 Nov 2018 892

UPDATE. Percheziţii DIICOT la Constanţa. Cine sunt cei vizaţi de anchetă (document)

02 Nov 2018 1895

Mega-dosar instrumentat de DIICOT Constanţa. Peste 50 de percheziţii. 13 persoane au fost trimise în judecată

13 Oct 2018 2154

DIICOT Constanţa organizează concurs. Condiţii de participare

29 Sep 2018 1604

DIICOT Constanţa. 30 de persoane trimise în judecată. Iată lista completă!

07 Sep 2018 2725

DIICOT Percheziţii în mai multe judeţe, printre care şi Constanţa. Vizaţi, suspecţi de fraudă informatică

06 Sep 2018 1583

Constanţa. Zona Palatului de Justiție, închisă. Ce dosar se redeschide astăzi

06 Sep 2018 1040

Judecătorii din Constanţa redeschid azi dosarul celei mai mari cantităţi de droguri descoperite în România!

06 Sep 2018 712

Caz incredibil la Constanţa! O întreagă familie a fost timisă în judecată de procurorii Antimafie

04 Sep 2018 7770