„Masa și dansul la final“ Detalii până azi secrete din dosarul inspectorului Fotin, de la Antifraudă Constanța, acuzat de luare de mită (document)


 
  • Inspectorii antifraudă au fost nemulțumiți de cuantumul mic al sumei oferită ca mită, arată DNA.
 
 
Ionuț Adrian Fotin, fost inspector în cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Constanța, suspectat de luare de mită, arestat preventiv, pentru 15 zile, a fost pus în libertate, ca urmare a deciziei judecătorului Teodor Viorel Gheorghe, președintele Tribunalului Constanța.
 
Recent, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art.483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției inculpatului Ionuț Adrian Fotin, fost inspector în cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Constanța, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.
 
Dosarul a fost instrumentat de Andrei Bodean, procuror șef al Serviciului Teritorial Constanţa din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 
Potrivit acordul de recunoaștere a vinovăției, ce poate fi citit integral accesând secțiunea Documente, cu ocazia unui control inițiat și efectuat în perioada iulie-august 2021, la sediul unei societăți comerciale din Constanța, echipa formată din doi inspectori din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Constanța, „respesctiv Fotin Ionuț Adrian și (.....), au primit suma de 2000 lei, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, de la martorul denunțător, reprezentant al societății controlate“.
 
Potrivit declarațiilor denunțătorului, activitatea de control nu ar fi fost finalizată iar inspectorii antifraudă au fost nemulțumiți de cuantumul mic al sumei oferită ca mită.
 
„La data de 20 septembrie 2021, denunțătorul a comunicat că a luat legătura cu făptuitorul Fotin Ionuț Adrian căruia i-a comunicat împrejurarea că a reușit să obțină documentele financiar contabile ale societății, interlocutorul răspunzând că urmează să îl contacteze în perioada 20 – 25.09.2021 pentru reluarea activității de control. Inculpatul a apreciat că era prea devreme pentru a se pronunța și că era nevoie de acordul funcționarilor publici cu rol decizional în cadrul Direcției Regionale Antifraudă 2 Constanța în această problemă“, conform acordului de recunoaștere a vinovăției.
 
„La ieșirea din birou, inculpatul Fotin Ionuț Adrian l-a întrebat pe martorul denunțător ce sumă dorea să-i remită a doua oară. Acesta a răspuns că era vorba despre 4000 de lei. După părăsirea biroului, inculpatul a revenit la scurt timp singur și i-a remis martorului denunțător suma de 2000 de lei, primită cu ocazia primei întâlniri. Tot atunci, inculpatul i-a cerut martorului să pună cei 4000 lei alături cei 2000 de lei restituiți, iar la finalul controlului, după ce va discuta «mai sus» (cu superiorii săi – n.n.), se va stabili cuantumul final al mitei («masa și dansul la final»)“, potrivit documentului mai sus precizat.

 
„Controale efectuate în mod neorganizat“
 

De precizat că, potrivit procurorilor, „au reieșit și indicii referitoare la faptul că inculpatul Fotin Ionuț Adrian efectua controale la societăți comerciale în mod neorganizat
 
În prezența avocatului, Fotin Ionuț Adrian a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv: doi ani și zece luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de trei ani și interzicerea, pe o perioadă de trei ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat.
 
Pe parcursul termenului de supraveghere, Fotin va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe perioadă de 60 de zile, la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța sau la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, în condiţiile stabilite de instanţă.
 
Dosarul de urmărire penală privind pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Constanța.
 
Primul termen a fost stabilit pentru 10 decembrie 2021.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Update. Arest pentru 15 zile
Ce avere are Ionuț Adrian Fotin, inspector Antifraudă Constanța, reținut pentru luare de mită (documente)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Petre Neacșa, director în Ministerul Transporturilor, trimis în judecată de DNA Constanța. Pronunțarea amânată

15 Jan 2022 547

Procurorul Andrei Bodean, șeful DNA Constanța, nemulțumit de sentința primită de Marian Sărăcilă, fostul viceprimar din Tuzla

13 Jan 2022 1274

Dosarul „abținerilor“ Se caută un al treilea judecător pentru Radu Mazăre și Marcela Enache

11 Jan 2022 655

DNA Constanța acuză - nave de salvare achiziționare cu fraudarea legislației! Cine a fost trimis în judecată și când va avea loc primul termen

04 Jan 2022 750

Acord de recunoaștere la DNA Cum a soluționat Tribunalul Constanța dosarul inspectorului Fotin, de la Antifraudă

25 Dec 2021 1181

Petre Neacșa, director în Ministerul Transporturilor, deferit instanței de DNA Constanța. Ce se întâmplă cu dosarul șefului de la ARSVOM

24 Dec 2021 861

Doi inspectori ANAF Constanța, acuzați de luare de mită, au făcut înțelegeri cu procurorii Anticorupție (document)

15 Nov 2021 2785

Detalii din ancheta șefului DNA Constanța! Iată de ce a fost trimis în judecată afaceristul Daniel Rafte (document)

11 Nov 2021 1731

Cazul inspectorului de la Antifraudă, reținut pentru luare de mită, merge la Curtea de Apel Constanța

06 Nov 2021 1282

Dosarul celor zece terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța vândute „la prețuri diminuate“, amânat pentru la anul

05 Nov 2021 715

Update. Arest pentru 15 zile Ce avere are Ionuț Adrian Fotin, inspector Antifraudă Constanța, reținut pentru luare de mită (documente)

04 Nov 2021 3566

Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, trimis în judecată de DNA Constanța. În ce stadiu este dosarul (document)

04 Nov 2021 1077

Dosar DNA Ședință secretă la Tribunalul Constanța în cazul celor zece terenuri din domeniul privat al municipiului vândute „la prețuri diminuate“

03 Nov 2021 1970

Termen nou în dosarul terenurilor din Portul Tomis Fostul șef al Poliției Locale Constanța și administratorul Astera Consulting ar putea fi audiați azi la Tribunal

22 Oct 2021 2056

DNA Constanța, acord de recunoaștere a vinovăției. Inculpatele, din Tulcea (document)

21 Oct 2021 3496