Mehmetoglu SRL cere anularea contractului prin care a cumpărat de la Primăria Constanța terenul din zona Cazino Sud, Mamaia! Proces repus pe rol

  • „Pârâta Mehmetoglu S.R.L. Constanţa nici măcar nu a declarat apel împotriva soluției de constatare a nulității absolute a contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 435/28.02.2007 (...) şi, mai mult, solicită respingerea apelului pârâţilor susţinând că «bunul reprezintă proprietatea publică a Statului Român …care era inalienabil»“, a reținut Curtea de Apel cu privire la terenul vândut de Primăria Constanța.
Judecătorii de la Tribunalul Constanța redeschid dosarul în care compania privată Mehmetoglu SRL cere anularea contractului prin care a cumpărat de la Primăria Constanța terenul din zona Cazino Sud, din stațiunea Mamaia!
 
Procesul a fost repus pe rol după ce, într-un dosar separat, judecătorii de la două instanțe (Tribunalul Constanța și Curtea de Apel Constanța) au decis deja că terenul trebuie să se întoarcă la Apele Române, pentru că este plajă!
 
În acel proces, nu reprezentanții companiei Mehmetoglu SRL s-au opus deciziei de restituire a terenului către Statul Român, ci reprezentanții municipalității.
 
Dosarul (1026/118/2022) în care Mehmetoglu SRL, la rândul său, a cerut anularea contractului de vânzare-cumpărare a terenului din Mamaia a fost deschis la Tribunalul Constanța încă din 2022, dar a fost suspendat între timp, până la soluționarea definitivă a unui alt proces.
 
Mai exact, este vorba despre dosarul 7474/118/2017, cel în care Apele Române au revendicat terenul în cauză încă din anul 2017.
 
În primă instanță, Tribunalul Constanța a decis în dosarul 7474/118/2017 să admită acțiunea în revendicare formulată de Apele Române și să dispună restituirea terenului în proprietatea Statului Român și în administrarea ANAR-ABADL.
 
Curtea de Apel a menținut această soluție, respingând apelurile declarate de Muncipiul Constanța prin Primar și Consiliul Local Constanța.
 
În motivarea deciziei de respingere a apelurilor, Curtea de Apel a arătat, printre altele, că Municipiul Constanța și CLC „nu numai că nu au făcut dovada că suprafața revendicată nu are caracteristicile geomorfologice a unei plaje (...), dar din documentația depusă la dosar (...) rezultă explicit că, pe suprafața Cc. 11.890 mp se găsește «nisip»“.
 

În aceeași hotărâre din dosarul 7474/118/2017, Curtea de Apel a mai reținut că „pârâta Mehmetoglu S.R.L. Constanţa nici măcar nu a declarat apel împotriva soluției de constatare a nulității absolute a contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 435/28.02.2007 (...) şi, mai mult, solicită respingerea apelului pârâţilor susţinând că «bunul reprezintă proprietatea publică a Statului Român …care era inalienabil»“.
 
În primă instanță, dosarul 7474/118/2017 a fost soluționat, potrivit datelor noastre, de magistratul Adriana Lepădatu, de la Secția I Civilă a Tribunalului Constanța.

 
În apel, dosarul a fost analizat, potrivit datelor noastre, de completul format din magistrații Gabriel Lefter (fost președinte al Curții) și Răzvan Anghel, din cadrul Secției I Civile a Curții de Apel.
 
Detalii pe larg despre procesul în care Apele Române au recâștigat terenul la două instanțe pot fi consultate în articolul

Primăria Constanța și CLC vor terenul de la Cazino Sud, vândut Mehmetoglu SRL! Judecătorii spun că pe suprafața respectivă se găsește „nisip“, deci terenul este plajă - bun inalienabil (MOTIVARE)
 
Declarație de abținere
 
Acum, la Tribunalul Constanța figurează ca fiind repus pe rol dosarul cu indicativul 1026/118/2022, în care Mehmetoglu SRL cere anularea contractului de vânzare-cumpărare.
 
În cauză, Tribunalul a admis recent declarația de abținere formulată de magistratul Adriana Lepădatu (căreia îi fusese repartizat aleatoriu cazul), dat fiind că magistratul a fosst președintele completului ce analizase celălalt dosar, vizând revendicarea terenului de către Apele Române.
 
În urma admiterii declarației de abținere a magistratului, dosarul a fost scos de pe rolul completului prezidat de acesta și va fi repartizat aleatoriu unui alt complet de judecată.
 
Următoarea înfățișare în cauză a fost stabilită pentru data de 9 septembrie 2024, după vacanța judecătorească.
 
Oricare va fi decizia pe care o va pronunța în cauză Tribunalul Constanța, ea va putea fi ulterior atacată la Curtea de Apel Constanța.
 
Despre Mehmetoglu SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 9 mai 2024, Mehmetoglu SRL a fost înființată în 1991, are sediul social în Constanța, pe strada Pescarilor, nr. 96 și se ocupă de închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.
 
În 2022, societatea a declarat 0 angajați, pierderi peste 60.000 de lei și cifra de afaceri 0.
 
Mehmetoglu SRL este deținută de Ioan Mădălin Moscu (30%) și Georgiana Andreea Șerban (70%), care este și administrator, ambii fiind copiii Sorinei Gina Hortolomei Moscu, actuală Florina Moscu (potrivit Monitorului Oficial al României, la data de 16 iunie 2021, Sorinei Gina Hortolomei Moscu i-a fost eliberat noul act de identitate, cu numele Florina Moscu).
 
Sorina Gina Hortolomei Moscu, actuală Florina Moscu, figurează ca administrator al Holland Development Group SRL și Mega Development SRL, dar și asociat în Mega Development SRL și Contest SRL.
 
Georgiana Andreea Șerban este asociat în Alremi SRL.
 
Ioan Mădălin Moscu este asociat în Galactica House SRL și Clubo Galactic SRL.
 
Așa cum se arăta în edițiile anterioare, Sorina Gina Hortolomei Moscu și Mehmetoglu SRL au fost deferiți instanței alături de fostul primar Radu Mazăre, de către procurorii DNA Constanța, în aprilie 2015, în legătură cu vânzarea a două terenuri din Mamaia.
 
După o decizie de condamnare, la Tribunalul Constanța, aceasta a fost achitată definitiv, alături de fostul primar, de Curtea de Apel.
 
După achitare, Sorina Gina Hortolomei Moscu a devenit Florina Moscu, în urma schimbării numelui.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată, Registrul Comerțului
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Primăria Constanța și CLC vor terenul de la Cazino Sud, vândut Mehmetoglu SRL! Judecătorii spun că pe suprafața respectivă se găsește „nisip“, deci terenul este plajă - bun inalienabil (MOTIVARE)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța și CLC vor terenul de la Cazino Sud, vândut Mehmetoglu SRL! Judecătorii spun că pe suprafața respectivă se găsește „nisip“, deci terenul este plajă - bun inalienabil (MOTIVARE)

17 Apr 2024 3867

Primăria Constanța pierde la Curtea de Apel terenul de la Cazino Sud, din Mamaia, ce fusese vândut către Mehmetoglu SRL! Apele Române, victorioase (MINUTA)

12 Mar 2024 876

Curtea de Apel Constanța, așteptată să se pronunțe în procesul pentru terenul de la Cazino Sud

11 Mar 2024 693

Terenul de la Cazino Sud, din Mamaia, recâștigat de Apele Române, ajuns în atenția Curții de Apel. Când se judecă apelul

07 Dec 2023 1002

Proces pe terenul de la Cazino Sud, recâștigat de Apele Române! Municipalitatea și Consiliul Local, nemulțumite de taxa de timbru (MINUTA)

13 Nov 2023 996

Oficial! Municipiul Constanța și CLC au dus la Curtea de Apel dosarul pentru terenul de la Cazino Sud, din Mamaia

20 Oct 2023 1028

Terenul de la Cazino Sud, din Mamaia, vândut de Municipiul Constanța companiei Mehmetoglu, ajunge la Apele Române! Consiliul Local, nemulțumit

16 Oct 2023 1671

Motivarea unei victorii de răsunet! Tribunalul Constanța - terenul de la Cazino Sud, din Mamaia, nu putea fi vândut, căci este plajă! (DOCUMENT)

21 Sep 2023 4771

Victorie de răsunet în instanță! Terenul de la Cazino Sud, din Mamaia, revine în proprietatea Statului Român (MINUTA)

05 Oct 2022 7493

Instanța a rămas în pronunțare, în procesul pentru simbolurile stațiunii Mamaia! (DOCUMENT)

22 Sep 2022 1830

Procese pentru simbolurile stațiunii Mamaia! Ce a făcut compania Mehmetoglu, proprietara terenului de la Casino și Palatul Regal, din Mamaia

14 Apr 2022 2400

Exclusiv! Radu Mazăre și Sorina-Gina Hortolomei- Moscu, achitați definitiv!

18 Jan 2021 17276

Pronunțare amânată în dosarul lui Radu Mazăre, de la Curtea de Apel Constanța

21 Dec 2020 2588

Radu Mazăre, termen azi la Curtea de Apel Constanța

26 Nov 2020 2168

Procesul lui Mazăre, un nou termen la Curtea de Apel Constanța

24 Oct 2020 2829