Meran Dorin, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, trimis în judecată de DNA, pus în libertate

  • Recent, Tribunalul Tulcea a înlocuit măsura preventivă a arestului preventiv luat faţă de Meran Dorin cu măsura preventivă a controlului judiciar.
  • Potrivit DNA, Meran Dorin este suspectat de luare de mită, în formă continuată.
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Judecătorii de la Tribunalul Tulcea urmează să stabilească primul termen – în faza camerei preliminare – în dosarul în care procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Meran Dorin, fostul comisar-șef al Comisariatului județean Tulcea din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.


Potrivit DNA, Meran Dorin este suspectat de luare de mită, în formă continuată.

https://portal.just.ro/88/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=8800000000058559&id_inst=88

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
În perioada 30 august - 04 septembrie 2023, inculpatul Meran Dorin, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 25.000 lei și alte foloase necuvenite, pentru a-i aplica acestuia o amendă mai mică sau chiar sancțiunea avertismentului ca urmare a unui control efectuat de către inculpat la un punct de lucru al unei societăți comerciale, administrată de martor.
La data de 04 septembrie 2023, suma de bani, pretinsă anterior, ar fi fost remisă inculpatului în autoturismul acestuia, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.Conform portalului instanțelor de judecată, recent, Tribunalul Tulcea a înlocuit măsura preventivă a arestului preventiv luat faţă de Meran Dorin cu măsura preventivă a controlului judiciar.Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Meran Dorin trebuie să respecte următoarele obligații: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței; c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat.


Tribunalul i-a impus lui Meran Dorin să nu depăşească limita teritorială a României şi să nu se apropie, să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, de/cu martorii din dosar.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Averea și interesele lui Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, acuzat de DNA Constanța de luare de mită (DOCUMENTE)

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Începe procesul în dosarul lui Meran Dorin, șeful Gărzii de Mediu Tulcea!

22 Jan 2024 512

Cine este procurorul de la DNA care îl cercetează pe arhiepiscopul Tomisului, pentru cumpărare de influență

06 Dec 2023 9907

Fostul comisar-șef al Gărzii de Mediu Tulcea, deferit instanței de DNA Constanța! S-a fixat data primei înfățișări

01 Dec 2023 879

Începe procesul lui Meran Dorin, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, trimis în judecată de DNA Constanța!

20 Nov 2023 846

DNA Constanța l-a trimis în judecată pe Meran Dorin, șeful Gărzii de Mediu Tulcea

12 Oct 2023 838

Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, menținut în arest la cererea DNA Constanța! (MINUTĂ)

27 Sep 2023 939

Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, rămâne în arest, la Constanța! (MINUTĂ)

13 Sep 2023 1005

Ședință importantă la Curtea de Apel Constanța! Este vizat dosarul lui Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea

12 Sep 2023 715

DNA acuză - luare de mită Curtea de Apel Constanța, anunț important în cazul lui Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea!

10 Sep 2023 1113

Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, cere să fie pus în libertate

06 Sep 2023 744

Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, arestat la Constanța! Este cercetat de DNA pentru luare de mită

05 Sep 2023 1072

Averea și interesele lui Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, acuzat de DNA Constanța de luare de mită (DOCUMENTE)

05 Sep 2023 1929

DNA Oficial despre reținerea lui Meran Dorin, șeful Gărzii de Mediu Tulcea!

05 Sep 2023 749

UPDATE. Oficial de la DNA. Surse Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, ar fi cercetat de DNA Constanța pentru luare de mită

05 Sep 2023 1004