Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, menținut în arest la cererea DNA Constanța! (MINUTĂ)

 
 
  • Potrivit DNA, „în perioada 30 august - 04 septembrie 2023, inculpatul Meran Dorin, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 25.000 lei și alte foloase necuvenite, pentru a-i aplica acestuia o amendă mai mică ori chiar sancțiunea avertismentului ca urmare a unui control efectuat de către inculpat la un punct de lucru al unei societăți comerciale administrată de martor“. 
  • „La data de 04 septembrie 2023, suma de bani, pretinsă anterior, ar fi fost remisă inculpatului în autoturismul acestuia, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante“, se mai arată în ancheta procurorilor. 
  • Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au solicitat și obținut menținerea în stare de arest preventiv a lui Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea!
 
Decizia nu este una definitivă!
 
Oficial!:

Solutia pe scurt: Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casașie și Justiție – DNA - Serviciul Teritorial Constanța. În baza art. 234 si urm C.p.p. prelungește măsura arestării preventive luată față de inculpatul Meran Dorin, pe o perioadă de 14 zile, începand cu data de 5.10.2023 și până la data de 18.10.2023, inclusiv. Respinge cererile de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă arestului la domiciliu sau control judiciar, formulată de aparatorul inculpatului, ca nefondată. Măsura se comunică administrației locului de detinere . În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestație in termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 27.09.2023.

 Decizia a fost luată, potrivit datelor noastre, de magistratul Antoaneta Ardeleanu, de la Tribunalul Constanța.     
 
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
 

În perioada 30 august - 04 septembrie 2023, inculpatul Meran Dorin, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 25.000 lei și alte foloase necuvenite, pentru a-i aplica acestuia o amendă mai mică ori chiar sancțiunea avertismentului ca urmare a unui control efectuat de către inculpat la un punct de lucru al unei societăți comerciale administrată de martor.
 
La data de 04 septembrie 2023, suma de bani, pretinsă anterior, ar fi fost remisă inculpatului în autoturismul acestuia, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
 
Inculpatului Meran Dorin i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
 
La data de 05 septembrie 2023, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


 
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.
 

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Comunicat oficial
Monica Macovei, fostul ministru al Justiției, trimisă în judecată la Constanța

 
Breaking News
Curtea de Apel Constanța, anunț de ultim moment în dosarul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia

 
Mega-dosar la DIICOT Constanța! 15 persoane trimise în judecată
 
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Începe procesul în dosarul lui Meran Dorin, șeful Gărzii de Mediu Tulcea!

22 Jan 2024 521

Cine este procurorul de la DNA care îl cercetează pe arhiepiscopul Tomisului, pentru cumpărare de influență

06 Dec 2023 9919

Fostul comisar-șef al Gărzii de Mediu Tulcea, deferit instanței de DNA Constanța! S-a fixat data primei înfățișări

01 Dec 2023 883

Începe procesul lui Meran Dorin, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, trimis în judecată de DNA Constanța!

20 Nov 2023 854

Meran Dorin, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, trimis în judecată de DNA, pus în libertate

21 Oct 2023 1002

DNA Constanța l-a trimis în judecată pe Meran Dorin, șeful Gărzii de Mediu Tulcea

12 Oct 2023 839

Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, rămâne în arest, la Constanța! (MINUTĂ)

13 Sep 2023 1005

Ședință importantă la Curtea de Apel Constanța! Este vizat dosarul lui Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea

12 Sep 2023 718

DNA acuză - luare de mită Curtea de Apel Constanța, anunț important în cazul lui Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea!

10 Sep 2023 1119

Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, cere să fie pus în libertate

06 Sep 2023 747

Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, arestat la Constanța! Este cercetat de DNA pentru luare de mită

05 Sep 2023 1076

Averea și interesele lui Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, acuzat de DNA Constanța de luare de mită (DOCUMENTE)

05 Sep 2023 1936

DNA Oficial despre reținerea lui Meran Dorin, șeful Gărzii de Mediu Tulcea!

05 Sep 2023 754

UPDATE. Oficial de la DNA. Surse Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, ar fi cercetat de DNA Constanța pentru luare de mită

05 Sep 2023 1007