UPDATE. Oficial de la DNA. Surse Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, ar fi cercetat de DNA Constanța pentru luare de mită

  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța îl cercetează pe Dorin Meran, comisarul şef al Gărzii de Mediu Tulcea, pentru luare de mită, potrivit datelor noastre.
 
Se pare că șeful Gărzii de Mediu Tulcea ar fi primit suma de 25.000 lei.
 
Potrivit surselor noastre, șeful Gărzii de Mediu Tulcea va fi prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă.
 
Oricare va fi decizia, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comunciat oficial DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 04 septembrie 2023, a inculpatului:

MERAN DORIN, comisar-șef al Comisariatului județean Tulcea din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:În perioada 30 august - 04 septembrie 2023, inculpatul Meran Dorin, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 25.000 lei și alte foloase necuvenite, pentru a-i aplica acestuia o amendă mai mică ori chiar sancțiunea avertismentului ca urmare a unui control efectuat de către inculpat la un punct de lucru al unei societăți comerciale administrată de martor.
La data de 04 septembrie 2023, suma de bani, pretinsă anterior, ar fi fost remisă inculpatului în autoturismul acestuia, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.


Inculpatului Meran Dorin i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 05 septembrie 2023, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Un jandarm din Constanța, acord cu DNA! Judecătorii militari au respins înțelegerea. Dosarul, în apel
 
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Curtea de Apel Constanța anunță primul termen în dosarul lui Meran Dorin, fostul șef al Gărzii de Mediu Tulcea

06 Jun 2024 397

Meran Dorin, fostul șef al Gărzii de Mediu Tulcea, suspectat de luare de mită! Cazul ajunge la Constanța

24 May 2024 605

Câți bani a confiscat tribunalul Condamnare pentru Meran Dorin, fostul șef al Gărzii de Mediu Tulcea! DNA îl acuză de luare de mită! (DOCUMENT)

15 May 2024 841

Justiție Constanta Amânare de pronunțare în dosarul lui Meran Dorin, șeful Gărzii de Mediu Tulcea!

10 Apr 2024 635

Începe procesul în dosarul lui Meran Dorin, șeful Gărzii de Mediu Tulcea!

22 Jan 2024 711

Cine este procurorul de la DNA care îl cercetează pe arhiepiscopul Tomisului, pentru cumpărare de influență

06 Dec 2023 10246

Fostul comisar-șef al Gărzii de Mediu Tulcea, deferit instanței de DNA Constanța! S-a fixat data primei înfățișări

01 Dec 2023 1013

Începe procesul lui Meran Dorin, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, trimis în judecată de DNA Constanța!

20 Nov 2023 1117

Meran Dorin, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, trimis în judecată de DNA, pus în libertate

21 Oct 2023 1158

DNA Constanța l-a trimis în judecată pe Meran Dorin, șeful Gărzii de Mediu Tulcea

12 Oct 2023 948

Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, menținut în arest la cererea DNA Constanța! (MINUTĂ)

27 Sep 2023 1036

Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, rămâne în arest, la Constanța! (MINUTĂ)

13 Sep 2023 1102

Ședință importantă la Curtea de Apel Constanța! Este vizat dosarul lui Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea

12 Sep 2023 826

DNA acuză - luare de mită Curtea de Apel Constanța, anunț important în cazul lui Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea!

10 Sep 2023 1217

Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, cere să fie pus în libertate

06 Sep 2023 836