Municipiul Constanța prin Primar, la judecată cu firma unui important afacerist din oraș. Dosarul, azi, pe masa judecătorilor

Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța vor deschide astăzi, 10 noiembrie 2023, dosarul în care Municipiul Constanța prin Primar a dat în judecată firma Seaview Media SRL, deținută de Ionuț Barbu, unul dintre cunoscuții afaceriști din oraș.
 
Dosarul se află în rejudecare, în faza de apel, după ce Curtea Supremă a admis recursul municipalității, care pierduse procesul la două instanțe din Constanța, respectiv Tribunalul și Curtea de Apel.
 
Curtea Supremă a decis rejudecarea apelului de către magistrații de la Curtea de Apel din Constanța.
 
Astăzi, cazul se află la primul termen în rejudecare, fiind în atenția Secției a II-a Civile, de insolvență și litigii cu profesioniști și societăți a Curții de Apel, completului C3A, format din magistrații Claudia Ionela Bojin și Cristina Constantinescu.
 
Procesul vizează o sumă de 1.000.000 de lei, dar și alte solicitări formulate de avocații municipalității, prin cererea de chemare în judecată.
 
Dosarul are indicativul 5130/118/2021*, iar miza se ridică la un milion de lei și plata dobânzilor până la data achitării sumei, banii reprezentând prejudiciul cauzat municipiului, din cauza firmei Seaview Media, potrivit solicitărilor din proces.
 
Municipiul Constanța prin Primar este reclamant, iar compania Seaview Media SRL, deținută de omul de afaceri Ionuț Barbu, este pârâtă, obiectul dosarului fiind o „acțiune în daune delictuale“,
 

După cum arătam în edițiile anteriaore, la momentul înregistrării dosarului la instanță, reprezentanții Primăriei Constanța au precizat, pentru ZIUA de Constanța, că suma solicitată în cauză reprezintă „prejudiciu rezultat din desfășurarea activității de afișaj, reclamă și publicitate pe domeniul public și privat al municipiului Constanța, fără a fi îndreptățită în acest sens, în perioada 02.07.2019 – prezent“.
 
În plus, municipalitatea a solicitat și „plata dobânzilor legale de la data realizării veniturilor din activitatea de afișaj, reclamă și publicitate arătată la pct. 1 și până la data plății efective“.

 
Despre Seaview Media SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată la data de 27 septembrie 2023, Seaview Media SRL a fost înființată în anul 2000, are sediul social în Constanța, pe strada Maior Gheorghe Șonțu, nr. 10 și se ocupă de activități ale agențiilor de publicitate.
 
Firma are un punct de lucru și pe bulevardul Tomis, din Constanța.
 
Asociat majoritar este Sorin Ionuț Barbu, care îi are ca parteneri pe Geraldina Elena Neagoe și Carmen Antoanela Stăncescu.
 
Administrator este Sorin Ionuț Barbu, al cărui nume se regăsește și în Elite Center SRL, Seaview Advertising SRL, Buka Holding SRL și X-Brise SRL.
 
Geraldina Elena Neagoe figurează la rândul său în Seaview Advertising SRL, dar și în Gen Advertising SRL și Polifonic Media SRL.
 
Carmen Antoanela Stăncescu apare și în Seaview Advertising SRL, precum și în Raycatch SRL.
 
În 2022, societatea a declarat patru angajați, pierderi peste 820.000 de lei și cifra de afaceri aproape 13.000 de lei.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Firme Constanța
Bosfor Anatolya SRL are un nou administrator

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Seaview Media SRL, deținută de afaceristul Ionuț Barbu, învinge în instanță Consiliul Local Constanța! Curtea de Apel explică de ce (MOTIVARE)

08 Apr 2024 645

Seaview Advertising SRL, demers extraordinar la Curtea de Apel Constanța! Judecătorii cer un dosar de la Înalta Curte

24 Mar 2024 554

Seaview Media SRL, deținută de Ionuț Barbu, victorioasă la Curtea de Apel, în procesul contra Consiliului Local Constanța! (MINUTA)

01 Mar 2024 877

Parcări noi pe bulevardul Tomis?! O cunoscută companie din oraș, proces cu CL Constanța pentru două viitoare blocuri! Decizia Tribunalului (MINUTA)

22 Feb 2024 953

Primăria Constanța, proces cu una dintre companiile omului de afaceri Ionuț Barbu! Decizia Curții de Apel

18 Feb 2024 722

Seaview Advertising SRL, deținută de afaceristul Ionuț Barbu, cu cerere de revizuire la Curtea de Apel

25 Jan 2024 716

Primarul Constanței, cot la cot cu City Managerul, învingători la Curtea de Apel (MINUTA)

19 Jan 2024 1017

Seaview Media SRL vrea să construiască două blocuri supraetajate pe bulevardul Tomis! S-a stabilit primul termen în rejudecare

10 Jan 2024 867

Companie din Constanța, dată în judecată de municipalitate pentru un milion de lei! Ce s-a întâmplat în proces

10 Nov 2023 813

Proces pe un „munte“ de bani Municipiul Constanța, proces cu firma unui cunoscut afacerist din oraș! Două judecătoare de la Curtea de Apel s-au abținut

06 Oct 2023 8468

Primarul Constanței și City Managerul, dați în judecată de o companie din Constanța pentru „reparație morală a prejudiciilor de imagine suferite“. Procesul, amânat

29 Sep 2023 7643

„Poveste fără sfârșit“ pe bulevardul Tomis! Ultima decizie a Curții de Apel Constanța (MINUTA)

27 Sep 2023 2390

PUZ-ul Seaview Media pentru imobilele de pe bulevardul Tomis, analizat de Curtea de Apel Constanța

11 Sep 2023 782

Știri justiție Constanța Seaview Media SRL se judecă în toamnă cu Consiliul Local

06 Aug 2023 1241

Știri Constanța azi Primarul Constanței și City Managerul, dați în judecată de Seaview Media. Când se judecă recursul

30 Jul 2023 1845