Primarul Constanței, cot la cot cu City Managerul, învingători la Curtea de Apel (MINUTA)

Primarul Vergil Chițac - Felicia Ovanesian, fost City manager
  • Curtea de Apel a respins ca nefondat recursul Seaview Media SRL, care solicitase în procesul cu primarul și City Managerul 500.000 de lei cu titlul de „reparație morală a prejudiciilor de imagine suferite“, alți peste 1,4 milioane de lei reprezentând daune materiale, având, totodată, și alte solicitări.
  • La momentul deschiderii procesului, respectiv pe 31 martie 2022, funcția de City Manager al Municipiului Constanța era asigurată de Felicia Ovanesian.
  • Decizia Curții de Apel este definitivă.
Primarul Constanței, City Managerul, dar și Municipiul Constanța prin Primar au câștigat la Curtea de Apel Constanța procesul deschis de compania privată Seaview Media SRL, deținută de afaceristul Ionuț Barbu!
 
Magistrații de la Curtea de Apel au respins ca nefondat recursul companiei, care solicitase în proces 500.000 de lei cu titlul de „reparație morală a prejudiciilor de imagine suferite“, alți peste 1,4 milioane de lei reprezentând daune materiale, având, totodată, și alte solicitări.
 
Decizia Curții a fost luată în dosarul 2219/118/2022, având ca obiect obligația de a face – pretenții.
 
Părți în cauză sunt Seaview Media SRL, în calitate de reclamant și pârâții Primarul Municipiului Constanța, City Manager al Municipiului Constanța și Municipiul Constanța prin Primar.
 
La momentul deschiderii procesului, respectiv pe 31 martie 2022, funcția de City Manager al Municipiului Constanța era asigurată de Felicia Ovanesian.
 
Iată minuta deciziei din 18 ianuarie 2024 a Curții de Apel:
 
„Respinge recursurile, ca nefondate. Definitivă“
 
Astfel, decizia de acum a Curții de Apel vine să confirme decizia inițială a Tribunalului Constanța, prin care compania privată a pierdut procesul.
 

Hotărârea Curții nu mai poate fi atacată.
 
„Seaview Media a fost un partener și colaborator legitim și corect al Municipiului Constanța“

 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, Hotărârea 1756/2022 a Tribunalului cuprinde solicitările formulate de Seaview Media SRL prin cererea de chemare în judecată.
 
Firma privată a cerut „oligarea solidară a Primarului Municipiului Constanța și a Municipiului Constanța de a publica, într-un ziar local de largă circulație, atât în format scriptic, cât și electronic, on line, precum și pe pagina de facebook a Primăriei Constanța și a celei a Municipiului Constanța, daca sunt distincte, în termen de 5 zile de la pronunțarea hotărârii instanței, următoarele: Prin hotărârea Curții de Apel Constanța pronunțată la data de 03.02.2022, în dosarul nr. ####/118/2021*, s-a dispus anularea ca nelegală a Dispoziţiei Primarului nr. ######### prin care acesta, în mod nelegal și abuziv, a ordonat demolarea tuturor panourilor publicitare din Municipiul Constanța, atât a celor cu autorizație de construire, cât și a celor fără autorizație de construire“.
 
„Considerăm că societatea comercială Seaview Media a fost un partener și colaborator legitim și corect al Municipiului Constanța, care și-a îndeplinit în mod corect obligațiile contractuale față de Municipiul Constanța, astfel cum acestea au derivat din Contractul de colaborare încheiat între părți în anul 2004 și retractăm orice afirmații ale noastre anterioare prin care am exprimat un alt punct de vedere“, au spus avocații societății din Constanța.
 
În continuare, s-a cerut „obligarea City manager-ului Municipiului Constanța de a publica într-un ziar local de largă circulație, atât în format scriptic, cât și electronic, on line, precum și pe pagina de facebook a city manager-ului, în termen de 5 zile de la pronunțarea hotărârii instanței, a acelorași mențiuni de mai sus“.
 
Pretențiile exprimate includ „obligarea tuturor pârâților, în solidar, la plata către reclamantă, în termen de 5 zile de la pronunţarea hotărârii, a sumei de 500.000 lei cu titlu de reparație morală a prejudiciilor de imagine suferite“, dar și „obligarea solidară (...) la plata, în termen de 5 zile de la pronunțarea hotărârii, a sumei de 1.439.504 lei reprezentând daune materiale constând în beneficiul nerealizat din contractele de prestări servicii încheiate cu terții proprietari de panouri publicitare pentru perioada ianuarie – iunie 2021“.
 
Se mai arată în hotărârea instanței că „la data de 03/08.2022, reclamanta a depus precizări la petitul nr. 4 al acţiunii introductive, în sensul că daunele materiale constând în beneficiu nerealizat din contractele de prestări servicii încheiate cu terţii proprietari de panouri publicitare pentru perioada ianuarie - iunie 2021 sunt în cuantum de 1.424.843 lei, iar nu de 1.439.504 lei, asa cum este menționat în acţiune“.
 
Judecătorii Tribunalului au apreciat că acțiunea companiei private este neîntemeiată și au respins-o ca atare.
 
Acum, această hotărâre inițială a Tribunalului Constanța a fost reconfirmată de Curtea de Apel, printr-o decizie definitivă.
 
Despre Seaview Media SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 19 ianuarie 2024, Seaview Media SRL a fost înființată în anul 2000, are sediul social în Constanța, pe strada Maior Gheorghe Șonțu, nr. 10 și se ocupă de activități ale agențiilor de publicitate.
 
Firma are un punct de lucru și pe bulevardul Tomis, din Constanța.
 
Asociat majoritar este Sorin Ionuț Barbu, care îi are ca parteneri pe Geraldina Elena Neagoe și Carmen Antoanela Stăncescu.
 
Administrator este Sorin Ionuț Barbu, al cărui nume se regăsește și în Elite Center SRL, Seaview Advertising SRL, Buka Holding SRL și X-Brise SRL.
 
Geraldina Elena Neagoe figurează la rândul său în Seaview Advertising SRL, dar și în Gen Advertising SRL și Polifonic Media SRL.
 
Carmen Antoanela Stăncescu apare și în Seaview Advertising SRL, precum și în Raycatch SRL.
 
În 2022, societatea a declarat patru angajați, pierderi peste 820.000 de lei și cifra de afaceri aproape 13.000 de lei.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței – www.rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Municipiul Constanța prin Primar, proces cu BRD pentru terenul de pe strada Arhiepiscopiei, din Zona Peninsulară
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Curtea de Apel Constanța stabilește ce instanță va judeca procesul deschis de administrația Chițac legat de Fundația Fantasio

26 Apr 2024 383

Primarul Constanței, Vergil Chițac și primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, în topul celor mai buni primari din România

26 Apr 2024 469

Amendă civilă aplicată de judecători Primarului Municipiului Constanța. Vergil Chițac câștigă definitiv procesul. Motivare

24 Apr 2024 735

UPDATE- Ce spune fostul city manager Felicia Ovanesian câștigă la Tribunal procesul cu Primăria Constanța! Ce a obținut (MINUTA)

24 Apr 2024 957

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 441

Licitații publice Primăria caută o firmă care să reabiliteze energetic Școala Gimnazială nr.33 „Anghel Saligny” din Constanța!

24 Apr 2024 325

Licitații publice Primăria cumpără lucrări pentru reabilitarea, grădiniței cu program prelungit Steluțele Mării din Constanța

24 Apr 2024 353

Terenul în suprafață de 880 mp de pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța, dat în folosință gratuită Parohiei „Schimbarea la față″, Biserica Greacă (DOCUMENT)

24 Apr 2024 473

Beneficiar, afaceristul Viorel Farcaș Deputatul Stelian Ion (USR) - „O nouă bucată din faleza orașului, un alt tun imobiliar pus la cale de primarul Chițac" (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1019

Ședință CLM Constanța Valoarea investiției menite să crească siguranța în municipiul Constanța s-a majorat cu aproximativ trei milioane de euro (DOCUMENT)

22 Apr 2024 675

Decebal Făgădău, dat în judecată de administrația Chițac! Tribunalul Constanța amână procesul

22 Apr 2024 462

Ședință CL Constanța Aleșii locali vor aproba schimbul unor spații de locuit construite de ANL, dar și actualizarea listei de priorități în repartizarea locuințelor pentru tineri (DOCUMENT

21 Apr 2024 570

Primăria Constanța va repara și va pune în funcțiune sistemul de irigații. Câți bani alocă?

20 Apr 2024 504

Dosarul vizând pensia amiralului Vergil Chițac, primarul din Constanța, declinat la Curtea de Apel (MINUTA)

19 Apr 2024 861

Licitații publice Primăria Constanța achiziționează lucrări de reabilitare enegetică pentru două blocuri din zona Badea Cârţan

18 Apr 2024 369