Petre Neacșa, director în Ministerul Transporturilor, trimis în judecată de DNA Constanța. Pronunțarea amânată


 
  • Cauza a fost instrumentată de magistrații Gabriela Stanciu și Andrei Bodean, din cadrul DNA Constanța. 
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus disjungerea dosarului și trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Neacșa Petre, fost director al Direcției economice din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.
 
Vineri, 14 ianuarie 2022, Tribunalul București analizat măsura preventivă sub imperiul căreia se află Neacșa Petre, respectiv control judiciar, urmând ca pronunțarea să aibă loc la data de 17 ianuarie 2022, potrivit Termene.ro
 
Cauza a fost instrumentată de magistrații Gabriela Stanciu și Andrei Bodean, din cadrul DNA Constanța. 
 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

În perioada noiembrie 2020 – mai 2021, în contextul în care Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (A.R.S.V.O.M.) și Regia Autonoma "Administratia Fluviala a Dunarii de Jos" au achiziționat, cu fraudarea legislației primare în materie și la prețuri supraevaluate un număr de patru nave (trei de salvare și una de depoluare) în valoare de aproximativ 85.000.000 lei (fără TVA) și două drage fluviale, inculpatul Neacșa Petre, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit de la un om de afaceri, beneficiar al contractelor de achiziție publică, suma de 460.000 lei.
 
Concret, inculpatul ar fi primit banii respectivi în scopul de a favoriza interesele omului de afaceri: de a asigura, prin intermediul Direcției pe care o conducea, fondurile necesare achiziționării ambarcațiunilor respective precum și de a oferi acestuia diverse informații legate de proiectele de achiziții.
 
În cauză, au fost dispuse măsuri asigurătorii.


 
În cauză, procurorii au beneficiat de suportul tehnic al Direcției Generale Anticorupție și de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, Direcției de Operațiuni Speciale și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

 
Facem precizarea că trimiterea în judecată reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 
Surse judiciare arată că prezentul dosar este disjuns din cauza în care Daniel Manole, fostul director al Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, este cercetat de DNA Constanța pentru constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și luare de mită.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Trimitere în judecată
Ce avere are sefa serviciului economic din ARSVOM, contabil șef al firmei controlate de fostul director ARSVOM (DOCUMENTE)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Petre Neacșa, director în Ministerul Transporturilor, deferit instanței de DNA Constanța. Ce se întâmplă cu dosarul șefului de la ARSVOM

24 Dec 2021 891

Dosar sprijinit de Direcția Operațiuni Speciale! DNA Constanța l-a trimis în judecată pe Petre Neacșa, director în Ministerul Transporturilor!

23 Dec 2021 988

Decizie definitivă pentru Petre Neacșa, director în Ministerul Transporturilor, și Daniel Manole, fostul șef al ARSVOM

06 Aug 2021 2324

Cercetat de DNA Constanța pentru luare de mită Petre Neacșa, director în Ministerul Transporturilor, contestă arestul la domiciliu

02 Aug 2021 1212

Fostul șef al Agenției de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, în arest la domiciliu

29 Jul 2021 1000

Tribunalul Constanța îi permite lui Petre Neacșa, director în Ministerul Transporturilor, să părăsească arestul la domiciliu. Condiții

27 Jul 2021 1024

Petre Neacșa și Daniel Manole Șeful DNA Constanța cere ca doi directori din Ministerul Transporturilor să rămână în arest la domiciliu

23 Jul 2021 1528

Exclusiv! Petre Neacșa, director în Ministerul Transporturilor, arestat la Constanța, va fi pus în libertate

14 Jul 2021 1909

Daniel Manole, fostul director al Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, rămâne în arest la domiciliu

14 Jul 2021 1570

Curtea de Apel, decizie importantă în cazul lui Petre Neacșa, director în Ministerul Transporturilor, arestat la Constanța pentru luare de mită

12 Jul 2021 1146

Petre Neacșa, director în Ministerul Transporturilor, arestat la Constanța pentru luare de mită, cere să fie pus în libertate

10 Jul 2021 1368

Bijuterii, picturi, monede și obiecte de artă Ce avere are directorul din Ministerul Transporturilor arestat la Constanța pentru luare de mită (documente)

09 Jul 2021 2486

Oficial! Petre Neacșa, director în Ministerul Transporturilor, arestat preventiv la Constanța

08 Jul 2021 2363

DNA Constanța dă lovitura la Ministerul Transporturilor! Directorul Petre Neacșa va fi dus azi la arestare

08 Jul 2021 1532

DNA Constanța Petre Neacșa, director în Ministerul Transporturilor, reținut. Detalii din dosar

07 Jul 2021 2153