Nouă hectare de teren de pe bulevardul Aurel Vlaicu, din Constanța, motiv de judecată. Cine sunt părțile

  • Pe rolul Tribunalului Constanța – Secția a II-a civilă este înregistrat dosarul nr. 1734/118/2022, deschis la data de 16 martie 2022, materia Litigii cu profesioniștii.
  • Dosarul are ca obiect revendicarea dreptulului de proprietate al societății Electrocentrale Constanța SA asupra terenului proprietate privată situat în bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 123, din municipiul Constanța, fiind vorba despre suprafețele de teren din spatele termocentralei.
  • Cazul are astăzi prima înfățișare, urmând ca procesul să înceapă de la ora 11.00, la Secția a II-a Civilă a Tribunalului Constanța.
  • Surse apropiate cazului au explicat pentru ZIUA de Constanța faptul că terenul în cauză, ce aparține Electrocentrale Constanța SA ar fi fost intabulat în patrimoniul municipiului Constanța în baza unor hotărâri ale Consiliului Legal Constanța.
 
Aproape 90.000 de metri pătrați, adică nouă hectare de teren!
 
Aceasta este miza unui mega-proces demerat în instanță de Electrocentrale Constanța SA în contradictoriu cu Municipiul Constanța prin Primar și Consiliul Local al Municipiului Constanța.
 
Cazul are astăzi prima înfățișare, urmând ca procesul să înceapă de la ora 11.00, la Secția a II-a Civilă a Tribunalului Constanța.
 
Astfel, pe rolul Tribunalului Constanța – Secția a II-a civilă este înregistrat dosarul nr. 1734/118/2022, deschis la data de 16 martie 2022, materia Litigii cu profesioniștii.
 
Terenul din spatele termocentralei
 
Dosarul are ca obiect revendicarea dreptulului de proprietate al societății Electrocentrale Constanța SA asupra terenului proprietate privată situat în bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 123, din municipiul Constanța, fiind vorba despre suprafețele de teren din spatele termocentralei.
 
Acțiunea este promovată în temeiul art. 563 Cod civil, în contradictoriu cu UAT Constanța și Consiliul Local Municipal Constanța.
 
Instanța a fixat primul termen de judecată la data de 24 mai 2022, de la ora 11.00, cazul fiind în atenția completului CFond 14, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Adriana Sincu-Badea.
 
„Terenul este în suprafață totală de 87.508,55 mp și se află în patrimoniul societății debitoare“, spun surse oficiale.
 
Totodată, surse apropiate cazului au explicat, pentru ZIUA de Constanța, că acțiunea este promovată în instanță în temeiul articolului 563 din Codul civil – acțiunea în revendicare.
 
Potrivit textului de lege amintit, „proprietarul unui bun are dreptul de a-l revendica de la posesor sau de la o altă persoană care îl deține fără drept. El are, de asemenea, dreptul la despăgubiri, dacă este cazul“.
 
Trecut în patrimoniul municipiului Constanța
 
Aceleași surse au mai explicat faptul că terenul în cauză, ce aparține Electrocentrale Constanța SA ar fi fost intabulat în patrimoniul municipiului Constanța în baza unor hotărâri ale Consiliului Legal Constanța.
 
În acest context, reprezentanții Electrocentrale Constanța SA s-au adresat instanței de judecată, pentru soluționarea situației create.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului Constanța, aceasta va putea fi ulterior atacată la instanța superioară.
 
Amintim, Electrocentrale Constanța SA se află în insolvență, fiind depus Planul de reorganizare al societății.
 
Electrocentrale Constanţa deține în patrimoniu centrala CET Palas și este principala sursă de alimentare cu energie termică a consumatorilor casnici (cca. 55.000 de apartamente), instituțiilor publice și a agenților economici racordați la sistemul de termoficare al municipiului Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Planul de reorganizare al Electrocentrale Constanța SA, depus la tribunal
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Electrocentrale Constanţa, decizie importantă la Tribunal!

29 Sep 2022 759

RADET Constanța, în faliment! Se cere tragerea la răspundere a fostelor organe de conducere! Anunțul tribunalului

15 Sep 2022 2735

Constituire de garanție din necunoașterea legii! Cum vrea Termoficare Constanța SRL să scape de punerea în aplicare a unei decizii dictate de magistrați?

08 Sep 2022 1110

O companie din Ilfov, care a asigurat paza obiectivelor CNAIR și a Primăriei Tîrgu Mureș, va păzi și DGAS Constanța

21 Aug 2022 718

Proces pentru un teren de 90.000 de metri pătrați, în Constanța! Caz trimis la Secția I Civilă a Tribunalului

21 Jul 2022 887

Electrocentrale Constanta SA a bătut palma cu o firmă din Galați. Detalii din contract (DOCUMENT)

21 Jun 2022 534

Mai multe bunuri mobile (deșeuri) aparținând Electrocentrale Constanța SA, valorificate! (DOCUMENT)

21 Jun 2022 963

Liviu Popa, declarații importante Cine ar putea fi tras la răspundere pentru intrarea în faliment a companiei RADET Constanța! Listă

09 Jun 2022 1933

Planul de reorganizare al Electrocentrale Constanța, aprobat!

06 Jun 2022 955

Consiliul Local Municipal înființează un nou SRL care va prelua activele Electrocentrale Constanța SA și centralele de bloc (DOCUMENT)

28 May 2022 1686

Electrocentrale Constanța SA, la judecată cu Municipiul Constanța prin Primar pentru un teren de nouă hectare. Excepție invocată

25 May 2022 924

Care este ordinea de azi Comitetul creditorilor al Electrocentrale Constanța SA, convocat în ședință (DOCUMENT)

13 Apr 2022 1099

Planul de reorganizare al Electrocentrale Constanța SA, depus la tribunal

11 Apr 2022 1301

Primăria Constanta ar putea fi trasă la răspundere pentru intrarea în faliment a companiei RADET! (DOCUMENT)

31 Mar 2022 1819

RADET Constanța, în faliment! Cum arată Tabelul suplimentar rectificat al creanțelor (DOCUMENT)

30 Mar 2022 1493