Fondatorul societății este municipiul Constanța prin Consiliul Local Municipal Tandemul Neacșu - Crețu-Sârbu la „panoul de comandă” al Termocentrale Constanța SRL până în 2024

  • Consiliul de Administraţie al Societăţii Termocentrale Constanța SRL a adoptat mai multe hotărâri importante
  • Administratorii au decis numirea directorul general al societății, în persoana Monicăi Neacșu pentru un mandat de 5 luni, cu posibilitatea de prelungire a acestuia cu încă 2 luni, începând cu data de 07.08.2023
  • Neașcu a fost în trecut șef serviciu și ulterior director tehnic al societății Electrocentrale Constanța SA
  • Totodată, Claudiu-Ionuț Crețu-Sârbu rămâne preşedinte al Consiliului de Administraţie pentru perioada 07.08.2023 - 01.01.2024, cu o remuneraţie în valoare netă de 500 lei/lună
  • Crețu-Sârbu a fost ofițer de protecție internă și antifraudă la Direcția Generală Pașapoarte a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), fiind detașat în această calitate și la ANAF, unde s-a ocupat de prevenirea corupției, numit ulterior în poziția de administrator special al producătorului de energie termică Electrocentrale București (ELCEN) controlat de Ministerul Energiei
  • Termocentrale Constanța SRL a fost înmatriculată oficial la Registrului Comerțului, în baza cererii din 08.07.2022
 
 
Consiliul de Administraţie al Societăţii Termocentrale Constanța SRL, numit prin Hotărârea Consiliului Local al municipiului Constanţa nr. 323/31.07.2023, întrunit în şedinţa ordinară din data de 07.08.2023 a adoptat mai multe hotărâri importante.
 
Administratorii au decis numirea directorul general al societății, în persoana Monicăi Neacșu pentru un mandat de 5 luni, cu posibilitatea de prelungire a acestuia cu încă 2 luni, începând cu data de 07.08.2023, cu o remuneraţie fixă lunară brută reprezentând 2,6 ori media pe ultimele 12 luni a câştigului brut lunar din ramura „producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat - cod CAEN 35", în conformitate cu comunicatul INS pentru luna mai 2023.

Neașcu a fost în trecut șef serviciu și ulterior director tehnic al societății Electrocentrale Constanța SA (n.r. fostul CET).
 
Totodată, administratorii au mai decis numirea lui Claudiu-Ionuț Crețu-Sârbu în funcția de preşedinte al Consiliului de Administraţie pentru perioada 07.08.2023 - 01.01.2024, cu o remuneraţie în valoare netă de 500 lei/lună. Crețu-Sârbu a fost director general adjunct la RADET Bucuresti, director general la Termoenergetica Bucuresti (fosta RADET București).

În prima parte a carierei sale, Crețu-Sârbu și ofițer de protecție internă și antifraudă la Direcția Generală Pașapoarte a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), fiind detașat în această calitate și la ANAF, unde s-a ocupat de prevenirea corupției, numit ulterior în poziția de administrator special al producătorului de energie termică Electrocentrale București (ELCEN) controlat de Ministerul Energiei.

La Direcția Generală Pașapoarte a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) s-a ocupat de "protecție internă, identificarea și evaluarea riscurilor și vulnerabilităților în domeniul administrației publice, activități de prevenire și control intern, investigații fraude, analiza informațiilor, analiza riscurilor și evaluarea cetățenilor straini și români cu privire la cetățenie".

El mai este absolvent și al Facultății de Teologie, al celei de Drept de la Academia de Poliție și al Colegiului Național de Apărare.
 

Carmen-Liana Jernoiu, consilier juridic în cadrul societăţii, a fost împuternicită să facă demersurile legale privind înregistrarea prezentelor hotărâri la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
Hotărârile adoptate de Consiliul de Administraţie al Societăţii Termocentrale Constanța SRL au fost publicate în Monitorul Oficial partea a IV-a cu nr. 4.144 din data de 19 septembrie 2023.

 
Despre Termocentrale Constanța SRL
 
Termocentrale Constanța SRL a fost înmatriculată oficial la Registrului Comerțului, în baza cererii din 08.07.2022.
 
Capitalul social al societății comerciale este de 1.150.000 lei, integral vărsat, total părţi sociale: 115.000 a 10 lei fiecare.
 
Fondator este municipiul Constanța prin Consiliul Local Municipal iar administratori provizorii desemnați prin vot de fondator sunt: Sofronie Alexandru-Marian, Creţu-Sârbu Claudiu-Ionuţ, Popa Daniel, Anagnoste Angelo-Mihai și Dugăiaşu Adrian-Dan.
 
Potrivit actului constitutiv, SRL-ul funcționează pe durată nedeterminată.

Sediul social al SRL-ului este în municipiul Constanţa, Strada Brizei nr. 18, Biroul 1, bloc FD7, scara B, parter, judeţul Constanţa iar domeniul principal de activitate este producţia, transportul şi distribuţia energiei electrice.
 
Societatea va prelua activele funcţionale de la Electrocentrale Constanța SA pentru producerea de energie termică necesară SACET al municipiului Constanţa şi a celor 45 de centrale termice de bloc şi 3 centrale termice de cvartal pe gaze naturale aparţinând municipiului Constanţa.

Premier Soft Audit - SRL este auditor financiar al societății.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

Firme din Constanța Ce decizii au adoptat administratorii Termocentrale Constanța SRL, după preluarea activelor CET Palas ?

CLM aprobă organigrama Termocentrale Constanța SRL care va prelua activele funcționale ale CET Palas va avea peste 250 de angajați (DOCUMENT)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme din Constanța Decizii importante luate în Fortaletza Management SRL, acționarul majoritar al Decirom SA

06 Dec 2023 493

Achiziţia mobilierului urban inteligent din municipiul Medgidia, contestată la CNSC. Ce decizii au fost dictate?

05 Dec 2023 918

CNAIR a scos la licitație contracte pentru concesionarea de parcări și spații de servicii. Este vizată A4 care traversează județul Constanța

05 Dec 2023 588

Achiziții publice Reamenajarea spațiului din zona Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ scoasă la licitație de Primăria Constanța

05 Dec 2023 583

Licitații publice Primăria Constanţa vrea să plătească 10 milioane de lei pentru reabilitarea zonei Coiciu-Casa de Cultură

04 Dec 2023 829

Licitații publice Achiziția pentru modernizare a Galeriei de Artă din Constanța, anulată de municipalitate (DOCUMENT)

04 Dec 2023 521

Alin Vintilă, director executiv în cadrul Primăriei Constanța s-a retras din Atelier Television SRL, ultimul businnes care avea legătură cu „imperiul” afaceristului Comănescu

03 Dec 2023 1755

Decizii CNSC Compania care a demolat activele aflate pe terenul Săli Polivalente din Constanța a contestat o licitație organizată de Academia „Mircea cel Bătrân"!

02 Dec 2023 744

Ziua de Comemorare a Victimelor SIDA Întârzieri în ceea ce privește îngrijirea complexă a persoanelor care trăiesc cu HIV!

01 Dec 2023 554

Județul Constanța, locul V în topul insolvențelor în primele zece luni din 2023

01 Dec 2023 502

Rezultatul final al fazei de evaluare în cadrul licitației serviciului de salubrizare din județul Constanța, contestat la CNSC. Ce decizii au fost dictate?

30 Nov 2023 617

Decizia de anulare a licitației de modernizare şi reabilitare a drumurilor comunale și stradale de către primăria Ghindăreşti, contestată la CNSC de compania controlată de Corneliu Dragomir

29 Nov 2023 554

Contestație la CNSC BLC Autohouse Leader SRL, nemulţumită de rezultatul unei licitaţii organizate de CN ACN SA Constanţa. Ce decizii au fost dictate?

29 Nov 2023 634

Monitorul Oficial Acționarii Murfatlar Vinul Romania SA au decis închiderea punctului de lucru din județul Constanța

28 Nov 2023 670

O firmă de pază locală a reușit să anuleze la CNSC o licitație organizată de Direcţia de Sănătate Publică Constanţa

27 Nov 2023 567