CLM aprobă organigrama Termocentrale Constanța SRL care va prelua activele funcționale ale CET Palas va avea peste 250 de angajați (DOCUMENT)

  • Consiliul Local Municipal Constanța convocat în ședința din 29 iunie a.c trebuie să aprobe organigrama și statul de funcții al celei mai noi societăți din portofoliul său, Termocentrale Constanța SRL
  • Organigrama prevede pe lângă Consiliu de Administrație și funcția de director general, ocupată de Monica Neacșu și 258 de posturi de execuție
  • Societatea va prelua activele funcţionale de la Electrocentrale Constanța SA pentru producerea de energie termică necesară SACET al municipiului Constanţa şi a celor 45 de centrale termice de bloc şi 3 centrale termice de cvartal pe gaze naturale aparţinând municipiului Constanţa
  • Reamintim, Guvernul României a aprobat recent trecerea bunurilor mobile și imobile ale Centralei Electrice de Termoficare „CET Palas” din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Energiei în domeniul public al municipiului Constanţa
  • Potrivit surselor noastre, municipalitatea intenționează ca după finalizarea lucrărilor se reabilitare a conductelor magistrale în municipiu și finalizarea activului funcțional industrial CET Palas, cel mai probabil Termocentrale Constanța SRL care va deveni producător de energie termică și Termoficare Constanța SRL, care are ca obiect de activitate transportul, distribuția și furnizarea de energie termică vor deveni o singură societate comercială
  • Între timp, municipiul Constanța, a rămas cu jumătate din numărul de abonați în sistemul centralizat de încălzire, după ce zeci de mii de consumatori s-au debranșat de-a lungul timpului


Consiliul Local Municipal Constanța convocat în ședința din 29 iunie a.c trebuie să aprobe organigrama și statul de funcții al celei mai noi societăți din portofoliul său, Termocentrale Constanța SRL.
 
Compania a fost înmatriculată oficial la Registrului Comerțului, în baza cererii din 08.07.2022.
 
Capitalul social al societății comerciale este de 1.150.000 lei, integral vărsat, total părţi sociale: 115.000 a 10 lei fiecare.

Fondator este municipiul Constanța prin Consiliul Local Municipal iar administratori provizorii desemnați prin vot de fondator sunt: Sofronie Alexandru-Marian, Creţu-Sârbu Claudiu-Ionuţ, Popa Daniel, Anagnoste Angelo-Mihai și Dugăiaşu Adrian-Dan.

Potrivit actului constitutiv, SRL-ul funcționează pe durată nedeterminată.

Societatea va prelua activele funcţionale de la Electrocentrale Constanța SA pentru producerea de energie termică necesară SACET al municipiului Constanţa şi a celor 45 de centrale termice de bloc şi 3 centrale termice de cvartal pe gaze naturale aparţinând municipiului Constanţa.

Sediul social al SRL-ului este în municipiul Constanţa, Strada Brizei nr. 18, Biroul 1, bloc FD7, scara B, parter, judeţul Constanţa iar domeniul principal de activitate este producţia, transportul şi distribuţia energiei electrice.

Potrivit proiectului de hotărâre aflat în atenția consilierilor locali municipali în ședința din această săptămână, organigrama Termocentrale Constanța SRL are pe lângă Consiliu de Administrație și director general, în persoana Monicăi Neacșu alte 258 de posturi de conducere și de execuție.
Organigrama și statul de funcții ale societătii Termocentrale Constanța SRL  se vor aplica de la data semnării Protocolului de predare-preluare a activului funcțional industrial CET Palas, încheiat între UAT municipiul Constanța și societatea Termocentrale Constanța SRL, vezi secțiunea „documente”.

Cel mai populat departament din organigramă va fi secția Termomecanică cu 80 de posturi, urmată de secția Exploatare cu 36 de posturi și cea Chimică cu 34 de posturi. Secția Reparații va avea 24 de posturi în organigramă. 20 de posturi sunt rezervate funcțiilor de conducere de la societății.

Consiliul de Administratie al cărui președinte este Claudiu-Ionuţ Creţu-Sârbu a adoptat deja în cadrul ședintei din data de 15.06.2023, prin Hotărârea nr. 34/15.06.2023 noua organigrama și statul de funcții ale societății Termocentrale Constanța SRL.
 
Reamintim, Guvernul României a aprobat recent trecerea bunurilor mobile și imobile ale Centralei Electrice de Termoficare „CET Palas” din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Energiei în domeniul public al municipiului Constanţa.

Predarea-preluarea bunurilor se va realiza în baza unul protocol încheiat între Ministerul Energiei și Municipiul Constanța în maximum 30 zile de la data intrării în vigoare a Hotărârii.

Reamintim că, la Constanța se va construi primul CET din țară finanțat din Planul Național de Redresare și Reziliență, prin intermediul Ministerului Economiei, pentru care a fost semnat contractul de finanțare.

Potrivit surselor noastre, municipalitatea intenționează ca după finalizarea lucrărilor se reabilitare a conductelor magistrale în municipiu și finalizarea activului funcțional industrial CET Palas, cel mai probabil Termocentrale Constanța SRL care va deveni producător de energie termică și Termoficare Constanța SRL, care are ca obiect de activitate transportul, distribuția și furnizarea de energie termică vor deveni o singură societate comercială.

În acest moment, organigama Termoficare Constanța SRL adoptată de Consiliului Local Municipal Constanța este formată din 422 de posturi, din care doar 360 sunt ocupate.

Între timp, municipiul Constanța, a rămas cu jumătate din numărul de abonați în sistemul centralizat de încălzire, după ce zeci de mii de consumatori s-au debranșat de-a lungul timpului.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:


Este oficial! Municipiul Constanța are o nouă societate în portofoliu. Termocentrale SRL trebuie să obțină de la ANRE licența pentru producerea de energie termică

Termocentrale Constanța SRL are un auditor statutar. Directorul Monica Neacșu, împuternicită să înregistreze mențiunile la ONRC

Oficial de la Primăria Constanța despre preluarea bunurilor mobile și imobile ale Centralei Electrice de Termoficare „CET Palas”


 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 560

Se prevalează de faptul că studiul ar fi o lucrare științifică Expertiza care ar recomada demolarea bazarului Gorbaciov, ținută la secret de conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL!

25 Feb 2024 2391

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1035

Contractul de reabilitare a MINAC a fost reziliat În sedința de CJC se propune achiziția de servicii juridice în vederea apărării intereselor județului Constanța în procesele cu SC Actaeon Invest SA(DOCUMENT)

16 Feb 2024 1492

Ședință CLM Municipalitatea vrea să modernizeze iluminatul public din cartierul Veterani! Proiectul este implementat de Administrația Fondului pentru Mediu (DOCUMENT)

12 Feb 2024 723

Ședință CLM Proiectul de reabilitare a malurilor lacului Tăbăcărie, majorat cu aproape 3 milioane de euro (DOCUMENT)

11 Feb 2024 907

Activează în Comisia pentru învățământ Consilierul local municipal PSD, Irinela Nicolae și-a prezentat raportul de activitate pentru anul 2023 (DOCUMENT)

17 Jan 2024 678

Cine i-a luat locul fostului director CJC, Ermil Chelariu, suspendat din funcție și trimis în judecată de DNA Constanța pentru folosire de informații nedestinate publicității (DOCUMENT)

12 Jan 2024 1960

Consilierul detașat toamna trecută de la Consiliul Județean își va continua activitatea în Prefectura Constanța (DOCUMENT)

08 Jan 2024 754

Retrospectivă 2023 Primăria Constanța Decizii controversate,fonduri europene pierdute, demisii și punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva edilului Vergil Chițac

05 Jan 2024 1541

Investitorul, inactiv fiscal Consiliul Local Constanța a oprit construcția unui bloc de 3 etaje pe un spațiu din stațiunea Mamaia, zona Satul de Vacanță (DOCUMENT)

29 Dec 2023 4932

Licitații publice Serviciul de mentenanță a sistemului de plată a parcărilor publice prin sms din municipiul Constanța, scos la licitație pentru suma record de 380.729 euro!

28 Dec 2023 1015

Ședință CLM Prelungirea cu 12 luni a contractului dintre Primăria Constanța și firma care administrează Cimitirul Municipal, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

26 Dec 2023 1534

Ședință CLM Consilierii locali decid după Crăciun, dacă Omonia Trading SRL va cumpăra un teren din Mamaia. Legături cu Mazăre, Constantinescu şi Strutinsky (DOCUMENT)

24 Dec 2023 1034

Proiectul intră la vot în CLM Afaceristul Daniel Angelin Cîrîc din Brăila vrea să ridice un bloc pe locul fostei grădini a Teatrului din Mamaia (DOCUMENT)

24 Dec 2023 942