O ceartă dintre doi îndrăgostiţi din Constanţa s-a sfârşit cu un dosar la DIICOT şi cu o condamnare


Trimis în judecată de procurorii DIICOT Constanţa pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere, fără drept, de droguri de risc, pentru consum propriu, un tânăr în vârstă de 30 de ani, din judeţul Argeş, a fost condamnat.
 
În primă instanţă, Tribunalul Constanţa a dispus condamnarea inculpatului la patru luni de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept. Decizia nu este una definitivă, ea fiind contestată la Curtea de Apel Constanţa.
 
În actul de sesizare, procurorii DIICOT Constanţa au arătat că, aproape de începutul anului 2018, ca urmare a unei informări a unei tinere, lucrătorii Secţiei 1 Poliţie Constanţa s-au deplasat pe o stradă din municipiu, iar în dreptul unui imobil era staţionat un autoturism Audi, model A4, proprietate a inculpatului.
 
La controlul autoturismului efectuat, pe bancheta din dreapta faţă a fost identificată o geantă de voiaj de culoare gri cu roşu, în care, alături de obiecte de îmbrăcăminte, a fost găsită o borsetă.
 
În borsetă au fost descoperite o cutie cilindrică de culoare neagră conţinând o substanţă vegetală uscată, de culoare verde, tip mugur, o cutie cilindrică de culoare neagră, care conţinea urme de substanţă vegetală, tip măcinătoare, o cutie cilindrică de culoare portocalie, tip măcinătoare, o pungă din plastic ce conţine substanţă vegetală de culoare maronie şi 6 filtre de culoare albă, o cutie din carton de culoare neagră, în interior fiind un sul de foiţe ţigarete şi o cutie de carton de culoare maro, ce conţinea un sul de foiţe de ţigarete.
 
Cu ocazia depistării, inculpatul a declarat că substanţa vegetală tip muguri este marijuana, cele două cutii cilindrice sunt grindere, în punga din plastic se află tutun măcinat, iar în cele două cutii din carton sunt foiţe pentru tutun.
 
În cursul urmăririi penale, inculpatul a declarat că se află într-o relaţie de concubinaj cu tânăra care i-a alertat pe poliţişti.  
 
Într-o seară, fiind la locuinţa tinerei, cei doi s-au certat, iar inculpatul a exercitat unele violenţe asupra concubinei sale. Spre dimineaţă, fata s-a deplasat la Secţia 1 Poliţie Constanţa pentru a sesiza cele întâmplate.

 
În timpul lipsei sale de la locuinţă, inculpatul a introdus într-o geantă de voiaj bunurile proprii, inclusiv borseta în care se aflau cele două grindere, în unul fiind canabis, cutia cilindrică ce conţinea canabis, tutun, filtre şi foiţe şi apoi a pus geanta în autoturismul personal. În acel moment, la faţa locului au sosit organele de poliţie, care au identificat bunurile ilicite.
 

În faţa procurorului, inculpatul a susţinut că tânăra ar fi cea care a procurat canabisul în urmă cu câteva săptămâni, însă cumpărarea a fost făcută de amândoi, el fiind consumator de asemenea substanţe. În replică, fata a negat că ar fi contribuit în vreun fel la procurarea canabisului.
 
Citeşte şi
 
Ministerul Justiţiei a declanşat procedura de selecţie pentru propunerile de numire la şefia PÎCCJ, DNA şi DIICOT (document)

DIICOT Reţinut pentru trafic de droguri de mare risc. Introducea în ţară comprimate ecstasy
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DIICOT, acțiune fulger la Constanța! Ce s-a descoperit la percheziții (FOTO)

25 Apr 2024 384

Oficial, cu unanimitatea CSM Andra Georgiana Vasile, fostul adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, delegată procuror șef în DIICOT Constanța!

23 Apr 2024 421

Andra Georgiana Vasile, fost adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, pe cale să devină șeful Biroului de combatere a traficului de droguri din DIICOT

22 Apr 2024 669

Procurorul general al Dobrogei și șefa DIICOT Constanța, printre reclamanți Mai mulți procurori din Constanța au dat în judecată Ministerul Public! Răspunsul Tribunalului (MINUTA)

05 Apr 2024 591

Cocaină Trafic de droguri de mare risc la Constanța! Procurorii fac mai multe percheziții

03 Apr 2024 648

DIICOT face percheziții în Constanța și Iași! Procurorii acuză - trafic de minori, act sexual cu un minor, pornografie infantilă și proxenetism

03 Apr 2024 632

DIICOT Constanța, una dintre cele mai puternice structuri anti-mafia din țară! Bilanț 2023 - mii de dosare de trafic de droguri, bunuri de peste 180.000 de euro indisponibilizate și două achitări (DOCUMENT)

02 Apr 2024 842

Surse Polițist cercetat de DIICOT Constanța, plasat sub control judiciar! (MINUTĂ)

02 Apr 2024 1006

Știri Constanța Bărbat arestat pentru trafic internațional de droguri. Iată ce au constatat politștii

29 Mar 2024 556

Patru persoane arestate de Tribunalul Constanța, la cererea procurorilor DIICOT! (MINUTĂ)

28 Mar 2024 1407

DIICOT acuză – trafic de droguri la Constanța! Iată cine sunt cei 10 cercetați de procurori

26 Mar 2024 1444

UPDATE. Persoane reținute de DIICOT Constanța pentru trafic internațional de droguri (FOTO+VIDEO)

22 Mar 2024 1935

DIICOT acuzații oficiale Trafic de droguri de mare risc la Constanța

19 Mar 2024 661

Constanța! 9 persoane reținute de DIICOT! Oficial (FOTO+VIDEO)

15 Mar 2024 5569

Milioane de dolari în criptomonede Mascații din Constanța au participat la un mega dosar DIICOT! Oficial (VIDEO)

10 Mar 2024 3040