Oficial! Elena Udrea și procurorii DNA , nemulțumiți după prima decizie în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009

  • Ioan Silviu Wagner, fostul director Oil Teminal, bănuit de abuz în serviciu dacă funcționarul a urmărit obținerea unui folos pentru sine sau pentru altul, a fost condamnat la trei ani cu suspendare.
  • Victor Tarhon, la data faptei președintele Consiliului Județean Tulcea, în prezent vicepreședinte al CJ Tulcea, suspectat de luare de mită, a primit patru ani de închisoare.

Elena Udrea, fost consilier prezidențial, șef al Cancelariei Prezidențiale, deputat, ministru al turismului și fost ministru al dezvoltării regionale și turismului, condamnată la opt ani de închisoare în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009, este nemulțumită de pedeapsă.
 
Ea a formulat apel împotriva deciziei judecătoarei Claudia Jderu, de la Curtea de Apel București, care a soluționat dosarul în primă instanță.
 
De precizat că și procurorii DNA au formulat apel împotriva aceleiași decizii.
 
Pe data de 02 martie 2021, Elena Gabriela Udrea bănuită de cinci infracțiuni de spălare de bani, a primit opt ani de închisoare. Asta în timp ce Ioana Băsescu, notar public, fiica fostului președinte al României, acuzată de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul a urmărit obținerea unui folos pentru sine sau pentru altul și instigare la spălare de bani (2 fapte), a primit cinci ani de închisoare. Nastasia Gheorghe, la data faptei secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, bănuit de luare de mită, a fost condamnat la șase ani de închisoare.
 
Asta în timp ce Victor Tarhon, la data faptei președintele Consiliului Județean Tulcea, în prezent vicepreședinte al CJ Tulcea, suspectat de luare de mită, a primit patru ani de închisoare.
 
Ioan Silviu Wagner, fostul director Oil Teminal, bănuit de abuz în serviciu dacă funcționarul a urmărit obținerea unui folos pentru sine sau pentru altul, a fost condamnat la trei ani cu suspendare.
 
 
În privința lui Ioan Silviu Wagner, instanța a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatului pe durata unui termen de încercare de cinci ani. Magistrații au stabilit ca pe durata termenului de încercare fostul director Oil Teminal să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probaţiune Constanţa conform programului stabilit de acesta; b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă. Atrage atenţia inculpatului (...) privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. Dispune suspendarea executării pedepsei accesorii pe durata termenului de încercare.
 

Curtea de Apel București a admis acţiunea civilă formulată de partea civilă SC Oil Terminal SA şi i-a obligat în solidar pe inculpații Silviu Ioan Wagner și Ioana Băsescu la plata sumei de 119.000 lei către aceasta“.
 
Dan – Cătălin Andronic, om de afaceri și consultant politic sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: - mărturie mincinoasă; - favorizarea făptuitorului, a fost achitat.

 
Francesco Giovanni – Mario, om de afaceri, acuzat în acest dosar de evaziune fiscală, spălare de bani (2 fapte), a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, el primind un an și șase luni de închisoare cu suspendare.
 
Având în vedere apelurile formulate, dosarul va merge spre soluționare la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
 
Citește și
 
Elena Udrea, condamnată la opt ani de închisoare. Ioana Băsescu a primit cinci ani. Decizia nu este definitivă
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Elena Udrea așteptată azi la Curtea Supremă!

20 Jan 2022 697

Dorin Cocoş, fostul soț al Elenei Udrea, condamnat la un an de închisoare pentru spălare de bani în dosarul Microsoft

29 Dec 2021 828

Judecător român la CEDO. Unul dintre candidați, legături cu Dobrogea! Pe cine a condamnat (DOCUMENT)

11 Dec 2021 1451

Dosarul în care Elena Udrea a luat opt ani de închisoare, în primă instanță, amânat pentru la anul. Când a fost stabilit noul termen

02 Dec 2021 1165

Printre condamnați, Elena Udrea, Ioana Băsescu și fostul șef Oil Terminal Un judecător a vrut să se abțină în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009

17 Nov 2021 14034

Conalsim Prest, contract cu CN ACN Constanța. În firmă este fratele lui Gheorghe Nastasia, condamnat alături de Elena Udrea

21 Oct 2021 2182

Dosarul Elenei Udrea, amânat pentru luna viitoare. Printre condamnați, Ioana Băsescu și Ioan Wagner, fostul director Oil Teminal

14 Oct 2021 1936

Dosarul „Gala Bute”, amânat până în noiembrie. Elena Udrea cere anularea sentinţei

15 Jun 2021 1048

Curtea Supremă, anunț important! Sunt vizați Elena Udrea, Ioana Băsescu, Ioan Silviu Wagner și Victor Tarhon

10 May 2021 2407

Surse. Dosarul Microsoft Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, trimis în judecată de DNA

05 May 2021 1113

Condamnată în primă instanță la opt ani de închisoare Elena Udrea face noi declarații. A luat în colimator DNA

12 Apr 2021 1778

Panama Papers Afaceristul Villy Sorin Oprea, trimis în judecată la Constanța. Date din ancheta procurorilor

07 Apr 2021 3107

Opt ani de închisoare, în primă instanță, pentru Elena Udrea. Dosarul a ajuns la Înalta Curte

02 Apr 2021 1759

„Mecanisme infracţionale“ Motivare. Opt ani pentru Elena Udrea! Cu suspendare pentru fostul șef al OIL Terminal

25 Mar 2021 2357

Opt ani de închisoare în primă instanță Elena Udrea vrea să-și trateze anumite probleme de sănătate în străinătate!

12 Mar 2021 778