Ofițer de poliție de la Operațiuni Speciale Brașov, menținut în arest



Curtea de Apel București a decis menținerea în stare de arest a ofițerului de poliție și șef al unui birou din cadrul Brigăzii de Operațiuni Speciale Brașov.

Magistrații au respins contestația omului legii formulată împotriva deciziei prin care a fost arestat.

Decizia este definitivă.

Cel în cauză este acuzat de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații (două fapte), compromiterea intereselor justiției, instigare la fals intelectual, favorizarea făptuitorului.

Potrivit DNA, în aceeași cauză a mai fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpata DÎMBU BIANCA ELENA, ofițer de poliție în cadrul biroului menționat mai sus, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de fals intelectual.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

1. În perioada aprilie - mai 2020, inculpatul Rotaru Dorin, în calitatea menționată mai sus, ar fi divulgat unei persoane informații nedestinate publicității, din două dosare penale (din care unul era al DNA) în care era delegat să desfășoare diverse activități. Concret, acesta i-ar fi transmis în două rânduri persoanei respective că este vizată de măsuri de supraveghere tehnică și că va face obiectul unor mandate de percheziție domiciliară.
2. În perioada 18 martie – 09 aprilie 2022, inculpatul Rotaru Dorin, în aceeași calitate, l-ar fi anunțat pe un om de afaceri despre faptul că procurorii continuă cercetările într-o cauză penală care ar avea ca obiect infracțiuni de corupție săvârșite de un agent din cadrul Poliției Rutiere Brașov și că în viitor este posibil ca cercetările să fie extinse și asupra omului de afaceri.
În același context, inculpatul ar fi determinat-o pe subalterna sa Dîmbu Bianca Elena să nu precizeze într-un document care urma să fie atașat la dosarul de urmărire penală aspecte relevante în administrarea probatoriului.


Inculpaților Rotaru Dorin și Dîmbu Bianca Elena li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 19 mai 2022, inculpatul Rotaru Dorin este prezentat Tribunalului Brașov cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


PRECIZĂRI

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DIICOT, acțiune fulger la Constanța! Ce s-a descoperit la percheziții (FOTO)

25 Apr 2024 438

Cadouri „otrăvite“ pentru mai mulți bătrâni din Constanța! A intervenit Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română

14 Apr 2024 789

VIDEO Un tânăr mascat, filmat când intra într-o casă din Constanța! Percheziții

21 Feb 2024 1920

Lovitură de teatru la concursul pentru șefia Serviciului Supravegheri Operative din Brigada de Operațiuni Speciale Constanța

18 Oct 2023 9210

Zeci de percheziții în Constanța pentru trafic de minori și proxenetism

03 Oct 2023 1273

Concurs! Brigada de Operațiuni Speciale din Constanța, vizată de un anunț important al Poliției Române

16 Sep 2023 2087

Droguri la festival Șase cetăţeni străini menținuți în arest la Constanța! Oficial de la instanță

04 Sep 2023 847

Oficial Mai multe arestări la Constanța!

14 May 2023 2374

Concurs cu „greutate“ la IGPR Se caută un șef în Brigada Operațiuni Speciale

26 Feb 2023 2693

Trafic de droguri 11 percheziții în Constanța și Mangalia!

25 Nov 2022 1753

DIICOT Constanța, percheziții în Mangalia și Agigea! Șapte condamnări

18 Jun 2022 1767

Flagrant DIICOT în Constanța! Luptători MMA, trimiși în judecată. Începe procesul

12 Apr 2022 4651

Trei bărbați din Constanța, bănuiți de înșelăciune prin metoda COVID, prinși în flagrant delict

01 Apr 2022 1531

Rusia amenință că va lovi la Kiev locaţii aparţinând serviciului de securitate al Ucrainei

01 Mar 2022 1207

Flagrant și mai multe perchezitii în Constanța! Tânărul prins când voia să pună în circulație peste 1700 de euro falși, pus în libertate (VIDEO)

19 Jan 2022 1937