Droguri la festival Șase cetăţeni străini menținuți în arest la Constanța! Oficial de la instanță

  • Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Judecătorii de la Tribunalul Constanța au decis luni, 04 septembrie 2023, menținerea în stare de arest preventiv a șase cetăţeni străini, cercetați sub aspectul savârşirii infracţiunilor de trafic internațional de droguri de risc şi mare risc, trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinere fără drept de droguri de risc pentru consum propriu.
 
Decizia nu este una definitivă!
 
Oficial!
 

Menţine măsura arestului preventiv dispusă în cauză faţă de inculpaţii 1) Francis Samuel Jay 2) Kallis Andriani 3) Cabrera Fletcher Jay Anthony 4) Townsend Ryan Mark 5) Meehan Christy Sean şi 6) Dillon Francis Gerard măsură care urmează să fie verificată cel târziu până la data de 03.10.2023, potrivit art. 207 alin. (6) din Codul de procedură penală. În temeiul art. 273 alin. (4) din Codul de procedură penală, încuviinţează onorariul de 250 lei solicitat de către interpretul de limbă engleză Nedelcu Raluca – traducător autorizat de Ministerul Justiţiei şi, în baza art. 272 din Codul de procedură penală, dispune ca plata onorariului cuvenit traducătorului autorizat să se facă din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie, în termen de 48 de ore de la comunicare, conform art. 205 alin. (1) din Codul de procedură penală. Pronunţată la data de 04.09.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţie prin mijlocirea grefei, conform art. 405 din Codul de procedură penală.

 
Cazul a fost instrumentat de ofițerii BCCO Constanța, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Inculpații ar fi introdus în România, ar fi transportat, ar fi depozitat și ar fi deținut cantități însemnate de droguri de risc și de mare risc, în scopul comercializării în cadrul unui festival ce s-a desfăşurat în staţiunea Mamaia, judeţul Constanța, la data de 27.04.2023, la ore şi în locaţii diferite, fiind prinși în flagrant în timp ce comercializau astfel de substanţe.
 
De asemenea, inculpaţii au promovat vânzarea drogurilor prin intermediul unor aplicații de mesagerie, precizând preţurile pentru fiecare tip de drog.
 
Au fost puse în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară, fiind identificate și ridicate 300 de comprimate de ecstasy, 70 de comprimate 2 CB („pink cocaine”) şi cantităţile de 100 de grame de cocaină , 50 de grame de ketamină, 10 grame de hașiș și 10 doze de metamfetamină.
 

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanţa.
 
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și de sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

 
Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Constanța. Surpriză la percheziții. Avea în toaletă o cultură indoor de canabis
 
Denunțător într-un dosar DIICOT Constanța, amenințat pe Facebook și Instagram! Condamnare
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții la Constanța la persoane bănuite de trafic de droguri! Mai mulți suspecți, reținuți (GALERIE FOTO)

27 Nov 2023 911

DIICOT „lovește“ la Constanța! Percheziții pentru droguri. Cu cât se vindea un gram de „Cristial“

19 Nov 2023 1162

CSM a încetat mandatul prim-procurorului adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, numit la DIICOT

18 Nov 2023 1427

O tânără din Vrancea, obligată să presteze servicii sexuale contra cost la Constanța! Oficial de la DIICOT

14 Nov 2023 704

DIICOT își mărește forțele cu procurori din Constanța! Cine sunt noii luptători anti-mafia!

08 Nov 2023 921

DIICOT Constanța, trimitere în judecată! Printre inculpați, Economu International Shipping Agency SRL, firma administrată, până de curând, de președintele Comunității Elene din Constanța

01 Nov 2023 6667

Canabis, ecstasy și 3-CMC (cristal) pe străzile din Constanța. Procurorii DIICOT anunță finalul anchetei

24 Oct 2023 1701

Dosarul celui mai tânăr inculpat trimis în judecată de DIICOT Constanța a ajuns la Curtea de Apel Constanța!

22 Oct 2023 1046

DIICOT explică de ce a trimis în judecată toată familia Pascu! Printre inculpați, tânărul acuzat de producerea tragediei de la 2 Mai (RECHIZITORIU)

19 Oct 2023 876

Presupus dealer de droguri, prins de DIICOT Constanța! Acuzat că vindea și „cristal“ (FOTO)

12 Oct 2023 2943

Prostituție în cluburi de noapte Percheziții în Constanța și București la persoane bănuite de proxenetism! Ce a scos la iveală ancheta procurorilor DIICOT

09 Oct 2023 892

Aproape 200 de kilograme de heroină introdusă în România, prin Portul Constanța! Oficial de la DIICOT (FOTO+VIDEO)

09 Oct 2023 780

Percheziții masive într-un dosar de proxenetism! Poliția și DIICOT acționează în București și Constanța (VIDEO)

08 Oct 2023 845

Zeci de percheziții în Constanța pentru trafic de minori și proxenetism

03 Oct 2023 885

Mega-dosar la DIICOT Constanța! 15 persoane trimise în judecată

27 Sep 2023 3998