Percheziții Tineri reținuți într-un dosar de tâlhărie calificată și lipsire de libertate în mod ilegal



foto cu rol ilustrativ La data de 14 septembrie 2023 polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale Sector 1 au pus în executare patru mandate de percheziție domiciliară, în București și județul Prahova, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal și tulburarea ordinii și liniștii publice.

În fapt, la data de 25 august 2023, în jurul orei 19.30, Secția 1 Poliție a fost sesizată, prin sistem 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că mai multe persoane ar fi pătruns în apartamentul vecin și ar fi agresat fizic un bărbat, apoi i-ar fi sustras o sumă de bani, transmite Direcţia Generală de Poliţie A Municipiului Bucureşti.

Cazul a fost preluat de către polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale - Sector 1, iar în urma cercetărilor și investigațiilor efectuate s-a stabilit că fapta ar fi fost comisă de către patru bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 25 de ani.

Probatoriul administrat a relevat faptul că, la data de 25 august 2023, în intervalul orar 18.30 – 19.15, cei patru ar fi pătruns în apartamentul unei femei, situat în Sectorul 1, unde l-ar fi atras pe bărbat, folosind telefonul acesteia, iar după ce l-ar fi introdus cu forța în interior, bănuiții l-ar fi agresat fizic aproximativ 40 de minute, cu scopul de a obține bani și i-ar fi provocat răni cu un obiect tăietor-înțepător.

Totodată, bănuiții i-ar fi sustras persoanei vătămate telefonul mobil și un portofel cu bani și documente.

Ulterior, în momentul în care bărbatul agresat a încercat să își asigure scăparea, doi dintre bănuiți ar fi exercitat din nou violențe asupra lui, apoi l-ar fi condus cu forța în două scări de bloc, iar în momentul în care acesta a fost a introdus în lift, a reușit să fugă.

În urma agresiunilor exercitate de către cei patru asupra bărbatului, aceștia i-au provocat leziuni traumatice ce necesită 35-40 de zile de îngrijiri medicale.

La data de 14 septembrie 2023, în urma efectuării perchezițiilor, au fost identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, printre care și mai multe substanțe, susceptibile de a avea efect psihoactiv.

De asemenea, cei patru bărbați au fost depistați și conduși la audieri, iar în baza probatoriului administrat, cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală.


Cu privire la substanțele susceptibile a avea efect psihoactiv, a fost sesizată Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, a mai punctat sursa citată. 


Citește și:

Percheziții la o persoană bănuită de trafic de droguri (FOTO+VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poliția Municipiului București - Perchezitii intr-un dosar de înșelăciune

26 Apr 2024 211

DIICOT, acțiune fulger la Constanța! Ce s-a descoperit la percheziții (FOTO)

25 Apr 2024 480

UPDATE. Procurorii din Constanța, percheziții în București, Ilfov și Cluj, pentru înșelăciune și șantaj! (VIDEO)

25 Apr 2024 493

În Constanța Bărbat cercetat pentru trafic de droguri de mare risc (FOTO)

23 Apr 2024 596

Zeci de percheziții, efectuate în ultimele două săptămâni! Peste 20 de suspecți, reținuți

20 Apr 2024 453

Percheziții la Constanța într-un dosar de tentativă de tâlhărie calificată Doi constănțeni, acuzați că ar fi intrat în casa unei femei pe care au bătut-o (VIDEO)

18 Apr 2024 638

Femeie reținută la Constanța pentru fals și uz de fals! Cum acționa suspecta

17 Apr 2024 619

Percheziții în municipiul Constanța, Năvodari, Lumina, Topraisar și Dulcești (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 843

Poliția Municipiului București - Perchezitii intr-un dosar de înșelăciune

17 Apr 2024 267

Percheziții într-un dosar penal de înșelăciune și fals în declarații, în Constanța

16 Apr 2024 551

Droguri vândute pentru sume între 120 și 450 de lei la Constanța! Doi suspecți au ajuns după gratii

11 Apr 2024 527

Bărbat suspectat de trafic de droguri, reținut la Constanța! Ce au găsit polițiștii și procurorii în locuința acestuia (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 522

Percheziții în București și alte două județe din țară! Vizate, persoane suspectate de șantaj

11 Apr 2024 382

Poliția RomânăPercheziţiile se desfășoară în baza mandatelor emise de Judecătoria Râmnicu Sărat

11 Apr 2024 258

Percheziții la persoane bănuite de camătă și trafic de persoane

10 Apr 2024 549