Percheziții la Constanța! Date oficiale de la Poliția Română


Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au efectuat, în perioada 15 – 28 decembrie a.c., 7 acțiuni de amploare. În cadrul dosarelor penale întocmite pe numele unor persoane bănuite de infracțiuni economice, au fost instituite măsuri asigurătorii de peste 180.000 de lei.
 
Astfel, în perioada 15 – 28 decembrie 2023, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au pus în aplicare 22 de mandate de percheziție domiciliară și 5 mandate de aducere, transmite un comunicat al Poliției Române.
 
Pentru recuperarea prejudiciului cauzat, au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare de peste 180.000 de lei. Totodată, au fost indisponibilizate 20.780 de țigarete, 580 de litri de alcool, 184.800 de lei, 7.470 de euro, 5.140 de kilograme de metale şi alte bunuri, în valoare de 258.224 de lei.

Exemplu:
 
1.La data de 27 decembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au efectuat 8 percheziții domiciliare, în județele Constanța și Ilfov, într-un dosar penal ce are ca obiect săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și delapidare în formă continuată.
 
Perchezițiile au avut loc la domiciliile unor persoane fizice și sediile sau punctele de lucru ale unor societăți comerciale.
 
Prejudiciul cauzat este estimat la peste 6.800.000 de lei.
 
În fapt, reprezentanții unei societăți comerciale din județul Constanța, având ca obiect de activitate comercializarea cu amănuntul de mărfuri provenite din China, în cursul anului 2023, ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conținut economic real, în cadrul operațiunilor comerciale derulate cu două societăți comerciale de tip fantomă, diminuând astfel patrimoniul societății.

 
De asemenea, ar fi vândut faptic stocul de marfă existent, fără a înregistra operațiunile în contabilitate. În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate documente financiar-contabile, 3 medii de stocare și 9 telefoane mobile. Față de 3 dintre asociații societăților comerciale s-au dispus măsuri asigurătorii pe părțile sociale deținute de aceștia.
 

La acțiune au participat polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – I.P.J. Ilfov, polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic Constanța, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Constanța.


 
2.La data de 18 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au efectuat 7 percheziții domiciliare la domiciliile a patru persoane fizice și două persoane juridice.
 
Acestea sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de proiectarea, verificarea, expertizarea, realizarea unei construcții ori executarea de modificări ale acesteia fără respectarea reglementărilor tehnice privind stabilitatea și rezistența, dacă în acest fel este pusă în pericol viața sau integritatea corporală a uneia sau mai multor
persoane, înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
În urma probatoriului administrat, a reieșit că cele patru persoane, care ar face parte din  conducerea unei societăți comerciale, ar fi comercializat și livrat, unei alte societăți comerciale, beton fabricat în stația de betoane proprie de o calitate inferioară, prezentând împrejurarea nereală că produsul este de o calitate superioară.
 
În vederea inducerii în eroare a persoanei vătămate, ar fi întocmit documente însoțitoare false, respectiv facturi fiscale, avize de însoțire a mărfii, declarații de conformitate.
 
Tot din cercetările efectuate în dosar a rezultat că organele de conducere ale aceleiași societăți comerciale ar fi comercializat și livrat, unui alt agent economic, beton fabricat în stația de betoane proprie de o calitate inferioară.
 
La rândul său, administratorul acestui agent economic ar fi comercializat și livrat produsul respectiv unei persoane fizice, în baza unor documente falsificate, prezentând împrejurarea nereală că produsul este de o calitate superioară.
 
În urma efectuării perchezițiilor, au fost ridicate înscrisuri cu valoare probatorie, 5 telefoane mobile, două laptopuri și o unitate de calculator.
 
Prejudiciul în cauză este de 2.000.000 de lei.
 
În acest caz, cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.  Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
 
La acțiune au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Constanța.Citește și:
Surse!: Percheziții la China Mall, în Constanța și Ilfov! Polițiștii acuză - prejudiciu de peste 6.000.000 de lei! (FOTO+VIDEO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții la Constanța într-un dosar de tentativă de tâlhărie calificată Doi constănțeni, acuzați că ar fi intrat în casa unei femei pe care au bătut-o (VIDEO)

18 Apr 2024 559

Femeie reținută la Constanța pentru fals și uz de fals! Cum acționa suspecta

17 Apr 2024 549

Percheziții în municipiul Constanța, Năvodari, Lumina, Topraisar și Dulcești (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 744

Percheziții într-un dosar penal de înșelăciune și fals în declarații, în Constanța

16 Apr 2024 506

Droguri vândute pentru sume între 120 și 450 de lei la Constanța! Doi suspecți au ajuns după gratii

11 Apr 2024 501

Bărbat suspectat de trafic de droguri, reținut la Constanța! Ce au găsit polițiștii și procurorii în locuința acestuia (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 484

Percheziții în județul Constanța! Vizați, suspecții de furt de carburant din rezervoarele TIR-urilor parcate (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 1265

Cocaină Trafic de droguri de mare risc la Constanța! Procurorii fac mai multe percheziții

03 Apr 2024 612

DIICOT face percheziții în Constanța și Iași! Procurorii acuză - trafic de minori, act sexual cu un minor, pornografie infantilă și proxenetism

03 Apr 2024 611

Investigația Parchetului European pentru remorchere! Cristian Antohi, directorul Tehnorex International, care a livrat vasele – „Toate probele au fost superioare Caietului de sarcini“ (DOCUMENTE)

29 Mar 2024 959

Oficial Parchetul European, ample percheziții în Constanța și Galați. Ar fi vizați angajați ai ANR și ai Administrației Dunării

27 Mar 2024 1069

IPJ Constanța Percheziții în opt dosare penale de furt calificat. Constatările polițiștilor (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 684

Falși polițiști trimiși în judecată la Constanța! Percheziție „la mișto“

25 Mar 2024 663

UPDATE. Persoane reținute de DIICOT Constanța pentru trafic internațional de droguri (FOTO+VIDEO)

22 Mar 2024 1763

Procurorii DNA la sediul CJ Averea și interesele lui Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași! (DOCUMENT)

21 Mar 2024 7258