Polițist din Mangalia, la judecată cu Agenția Națională de Integritate. S-a luat o primă decizie

  • Tribunalul a ajuns la concluzia că dosarul este de competența Curții de Apel Constanța.
  • Ionel Claudiu Doicaru este reclamant în proces, iar Agenția Națională de Integritate este pârât.
  • Cazul va fi înregistrat la Curtea de Apel, unde se va fixa primul termen.
Tribunalul Constanța a luat o primă decizie în dosarul cu indicativul 1565/118/2021, în care un polițist din Mangalia, despre care inspectorii de integritate au spus că s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate timp de mai mulți ani, a chemat în judecată instituția.
 
Recent, Tribunalul a ajuns la concluzia că dosarul este de competența Curții de Apel Constanța și, în acest sens, a dispus declinarea cauzei în favoarea Secției a II-a Civile, de contencios administrativ și fiscal a instanței superioare.
 
În această situație, dosarul va fi înregistrat la Curtea de Apel, unde se va fixa primul termen de judecată.
 
Cauza fusese înregistrată la Tribunal pe 26 februarie 2021 și, potrivit datelor oficiale, Ionel Claudiu Doicaru este reclamant în proces, iar Agenția Națională de Integritate este pârât.
 
Obiectul dosarului este reprezentat de „litigiu privind funcționarii publici (Legea nr. 188/1999)“.
 
Amintim, pe 18 februarie 2021, ANI a remis un comunicat de presă în care se arată că „Agenția Națională de Integritate a constatat averea nejustificată, starea de incompatibilitate și conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a opt persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010“.
 
Printre persoanele vizate de informațiile transmise de ANI se număra și Ionel Claudiu Doicaru, „funcționar public cu statut special în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța – Poliția Municipiului Mangalia“, legat de care inspectorii de integritate spun că s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate.
 
Astfel, se arată în comunicatul remis de ANI că Ionel Claudiu Doicaru, „în perioada 22 decembrie 2017 – 07 mai 2020, a deținut și exercitat simultan funcția publică cu statut special (polițist rutier) și funcția de instructor auto în cadrul unei societăți comerciale, încălcând, astfel dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003“.
 

Totodată, se făcea precizarea că „Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare“.
 
În replică, polițistul din Mangalia a dat în judecată ANI, așa încât ultimul cuvânt în această cauză îl vor avea judecătorii.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Curtea de Apel Constanța respinge ca neîntemeiată o acțiunea a unui fost viceprimar împotriva Agenției Naționale de Integritate
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de avere Constanța Viorel - Florin Brătianu, secretar general la Primăria Lumina, averea și interesele (DOCUMENTE)

25 Apr 2024 357

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Lilianei Gheorghe, inspector al comunei Corbu (DOCUMENTE)

22 Apr 2024 518

Declarații avere Constanța Averea și interesele Ionelei Adriana Sava, secretar general, UAT Horia (DOCUMENTE)

22 Apr 2024 419

Fost consilier local din Văcăreni, Tulcea, angajată ulterior în Primăria Văcăreni, proces la Constanța cu Agenția Națională de Integritate (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 533

​Declarații de avere Constanța Ce avere are Violeta Daniela Sasu, consilier principal al comunei Ciocârlia (DOCUMENTE)

19 Apr 2024 862

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Mariei Isabela Ciorbaru, inspector asistent al comnei Seimeni (DOCUMENT)

19 Apr 2024 418

Consilierul local din Medgidia Samir Menan, proces la Constanța cu Agenția Națională de Integritate (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 404

Declarații de avere Constanța Sorin - Daniel Nicolae, secretar general la Primăria Cumpăna, averea și interesele (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 609

Declarații avere Constanța Averea și interesele lui Corinei-Alina Trăilă-Gârbacea, secretar general, UAT Cobadin (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 579

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Lilianei Michineci, membru în comitetul director la ABADL (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 481

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Iulianei Florentina Ciubuc, secretar general, UAT Murfatlar (DOCUMENTE)

13 Apr 2024 611

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Gabriel Preoteasa, secretar general, UAT orașul Eforie (DOCUMENTE)

13 Apr 2024 539

Ciprian Ionuț Solomencu, primarul din Nufăru, județul Tulcea, renunță la procesul din Constanța cu Agenția Națională de Integritate (MINUTA)

12 Apr 2024 486

ANI Măsuri de prevenție și conștientizare în contextul alegerilor din luna iunie 2024

11 Apr 2024 447

Declarații de avere Constanța Marian Cara-Dima, secretar general la Primăria Rasova, averea și interesele (DOCUMENTE)

09 Apr 2024 536