Justitie

Pomacost - Garden Shop Services duce procesul cu Primăria Constanţa la Curtea de Apel


Litigiul dintre Garden Shop Services, fostă Pomacost SA, şi Primăria Constanţa a ajuns pe rolul Curţii de Apel din oraş, instanţă care va fixa primul termen în recurs.


Cazul a fost judecat iniţial de Tribunalul Constanţa, care a respins acţiunea prin care Pomacost solicita mai mulţi bani de la Primăria Constanţa pentru toaletarea arborilor din oraş. Mai mult, după pronunţarea sentinţei iniţiale a Tribunalului, hotărârea a fost completată, la cererea Primăriei, în sensul că, după ce că au pierdut procesul, afaceriştii au fost obligaţi să achite şi onorariul avocaţilor angajaţi de municipalitate, în sumă de 1.000 de lei.


De curând, pe rolul Secţiei a II-a Civile, de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Constanţa, a fost înregistrat recursul declarat de Pomacost - Garden Shop Services împotriva hotărârii Tribunalului Constanţa. Dosarul are numărul 2449/118/2019* şi, în prezent, urmează să se stabilească data la care va avea loc primul termen în cauză.


După cum arătam în ediţiile anterioare, societatea denumită în prezent Garden Shop Services, fostă Pomacost, partener vechi al Primăriei Constanţa privind întreţinerea spaţiilor verzi şi nu numai, a apelat la sprijinul judecătorilor pentru a obţine majorarea preţului contractului.


La momentul introducerii acţiunii în instanţă, afaceriştii susţineau că „în prezent, pentru executarea contractului, firma a înregistrat pierderi lunare aferente costurilor cu manopera de 1.358,94 lei/lună/angajat“. Pe cale de consecinţă, au afirmat în instanţă că „ajustarea preţului contractului este strict necesară pentru acoperirea costurilor pe baza cărora s-a fundamentat preţul contractului“. Judecătorii Tribunalului Constanţa au decis, la finele anului 2019, să respingă acţiunea Pomacost ca neîntemeiată. Ulterior, la cererea Primăriei Constanţa, hotărârea a fost completată cu menţiunea că societatea Pomacost - Garden Shop Services va achita şi cheltuielile de judecată ale Primăriei în acest proces. Suma era de 1.000 de lei şi reprezenta onorariul avocatului angajat de municipalitate.Citeşte şi:

Şi cu bani puţini, şi puşi la plată:
Afaceriştii de la Pomacost, actuală Garden Shop Services, obligaţi să plătească avocaţii Primăriei Constanţa 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Plângere penală pentru firmele care desfășoară activitățile de tăiere și toaletare a arborilor din municipiul Constanța

23 Apr 2020 1842

„Se schimbă echilibrul economic al contractului“ De ce au respins judecătorii pretențiile Garden Shop/Pomacost pentru toaletarea arborilor. Proces cu Primăria

15 Apr 2020 412

După ce s-a adresat instanței de judecată Sport Turism SRL bifează un nou contract cu Primăria Constanța. Câți bani va încasa pentru tăierea, toaletarea și corecția arborilor (documente)

10 Apr 2020 2847

Stelian Ion (USR) - „I-am trimis primarului Făgădău un ghid referitor la procedura de toaletare. Nu a ținut cont și continuă să ciopârțească arborii din oraș”

07 Apr 2020 3133

Parcul Arheologic ajunge în instanță după vizita Curții de Conturi la Primăria Constanța. Mobitom și Pomacost, date în judecată

20 Feb 2020 2849

Şi cu bani puţini, şi puşi la plată Afaceriştii de la Pomacost, actuală Garden Shop Services, obligaţi să plătească avocaţii Primăriei Constanţa

31 Jan 2020 1317

Fosta Pomacost, actuala Garden Shop Services, versus Primăria Constanța. O nouă înfățișare la Tribunal

29 Jan 2020 462

Contract de milioane de lei pentru tăieri şi toaletări de copaci în Constanţa

21 Dec 2019 682

Judecătorii au decis Fosta firmă Pomacost nu va primi mai mulţi bani de la Primărie

09 Nov 2019 1675

„Nu fac niciun comentariu“ Fosta Pomacost, actuala Garden Shop Services, la judecată cu Primăria Constanţa pentru bani

05 Nov 2019 840

UPDATE Accident rutier la intersecția străzilor George Enescu cu Sarmizegetusa din Constanța. O victimă încarcerată. Ce spun autoritățile (galerie foto+video)

25 Oct 2019 2900

Pomacost, firma de casă a lui Mazăre, fondată de Basarab Popa, investeşte în imobiliare. Imobil de patru etaje, în Constanţa

17 Sep 2019 3256

În trecut le suflau contractele cei de la Pomacost O societate din satul Sânpetru va livra seminţe de gazon Primăriei Constanţa (document)

06 Sep 2019 834

Pomacost, firma de casă a lui Mazăre, fondată de defunctul Basarab Popa, îşi schimbă numele

24 Aug 2019 1746

Un alt contract de la Primărie pentru firma de casă a lui Mazăre Pomacost SA montează rulouri de gazon în intersecţiile şi sensurile giratorii din Constanţa (document)

13 Jul 2019 4451