Şi cu bani puţini, şi puşi la plată Afaceriştii de la Pomacost, actuală Garden Shop Services, obligaţi să plătească avocaţii Primăriei Constanţa

Lovitură în justiţie pentru firma Pomacost, în prezent Garden Shop Services, ce se ocupă de spaţiile verzi din Constanţa. După ce a pierdut procesul deschis Primăriei Constanţa pentru majorarea preţului privind toaletarea arborilor, judecătorii au admis şi cererea municipalităţii ca firma să fie pusă să achite onorariul avocaţilor. Suma se ridică la circa 1.000 de lei.
 
 
După cum arătam în ediţiile anterioare, societatea denumită în prezent Garden Shop Services, fostă Pomacost, partener vechi al Primăriei Constanţa privind întreţinerea spaţiilor verzi şi nu numai, a apelat la sprijinul judecătorilor pentru a obţine majorarea preţului contractului. La momentul introducerii acţiunii în instanţă, afaceriştii susţineau că „în prezent, pentru executarea contractului, firma a înregistrat pierderi lunare aferente costurilor cu manopera de 1.358,94 lei/lună/angajat“. Pe cale de consecinţă, au afirmat în instanţă că „ajustarea preţului contractului este strict necesară pentru acoperirea costurilor pe baza cărora s-a fundamentat preţul contractului“.
 

Sentinţa, completată de instanţă

 
Cu toate acestea, judecătorii Tribunalului Constanţa au decis, la finele anului 2019, să respingă acţiunea Pomacost ca neîntemeiată. Nemulţumită de decizie, societatea a declarat deja recurs, urmând ca acesta să se judece la Curtea de Apel Constanţa.
 
Foarte interesant însă, în cursul acestei săptămâni, Municipiul Constanţa prin Primar a formulat o cerere de completare a sentinţei prin care a fost respinsă acţiunea Pomacost. Potrivit datelor oficiale, municipalitatea a solicitat ca firma să fie obligată să achite onorariul avocaţilor ce au reprezentat-o în proces. Ca o pastilă amară pentru societatea reclamantă, judecătorii au admis cererea. În minuta instanţei se arată că aceasta „dispune completarea Sentinţei civile nr. (...) pronunţată de Tribunalul Constanţa – Secţia a II-a Civilă (...) în sensul că: «Admite cererea pârâtului Municipiul Constanţa prin Primar privind obligarea reclamantei Garden Shop Services SA (fosta Pomacost SA) la plata cheltuielilor de judecat㻓.
 
Mai departe, se arată că instanţa „obligă reclamanta Garden Shop Services SA (fosta Pomacost SA) la plata sumei de 1.016,45 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată (onorariu avocat) către pârâtul Municipiul Constanţa prin Primar“.
 
Citeşte şi:
 
Judecătorii au decis:
Fosta firmă Pomacost nu va primi mai mulţi bani de la Primărie

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța a atribuit fostei Pomacost SA un contract de 3.5 milioane de euro pentru serviciul de tăiere, toaletare și corecție arbori pentru zona I din municipiu (DOCUMENT)

03 Mar 2024 1112

Confort Urban SRL cumpără răsaduri de flori de la fosta Pomacost (DOCUMENT)

05 Jul 2023 1058

Garden Shop Services, fosta Pomacost, vinde flori Primăriei Constanța cu 45.000 de euro (DOCUMENT)

29 May 2023 1518

Ave Tebia SRL a intrat în insolvență!

24 Oct 2022 2807

Ave Tebia SRL, deținătoarea unui teren din Dosarul Retrocedărilor din Constanța, ar putea intra în insolvență

10 Oct 2022 2501

Primarul Chițac despre tranzacția extrajudiciară încheiată cu Garden Shop anchetată de procurori - „E foarte bine că DNA anchetează, când va ajunge la o concluzie o sa aflăm cu toții”

29 Jun 2022 1549

A fost președintele ANPC audiat la DNA pentru contractul de gestionare a spațiilor verzi din Constanța? Ce spune Horia Constantinescu

05 May 2022 2925

Surse Primarul Vergil Chiţac, chemat la DNA Constanța

21 Apr 2022 4139

ZIUA LIVE Liderii USR Constanța, despre vizita ministrului sănătății la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

11 Jan 2022 1918

ZIUA LIVE. Totul despre contractul încheiat de Primăria Constanța cu Garden Shop Services, fosta Pomacost SA

10 Jan 2022 2323

USR Constanța sesizează Prefectura Constanța cu privire la contractul încheiat cu Garden Shop Services, fosta Pomacost SA

10 Jan 2022 1688

Fosta Pomacost, actuala Garden Shop Services, contract de peste jumătate de milion de euro! Cu cine a semnat hârtiile (document)

29 Oct 2021 3409

Responsabilii din Primăria Constanța care au decis reluarea contractului privind gestionarea spațiilor verzi cu Garden Shop Services, fosta Pomacost SA

20 Aug 2021 6758

S-au împărțit dividendele Pomacost, actuală Garden Shop Services! Cine cât a luat

07 Apr 2021 2963

Tranzacție de zile mari! Cine stabilește prețul terenului pe care Garden Shop Services, fosta Pomacost, se pregătește să îl vândă companiei New Home Construct

13 Mar 2021 3055