Justitie

Şi cu bani puţini, şi puşi la plată Afaceriştii de la Pomacost, actuală Garden Shop Services, obligaţi să plătească avocaţii Primăriei Constanţa

Lovitură în justiţie pentru firma Pomacost, în prezent Garden Shop Services, ce se ocupă de spaţiile verzi din Constanţa. După ce a pierdut procesul deschis Primăriei Constanţa pentru majorarea preţului privind toaletarea arborilor, judecătorii au admis şi cererea municipalităţii ca firma să fie pusă să achite onorariul avocaţilor. Suma se ridică la circa 1.000 de lei.
 
 
După cum arătam în ediţiile anterioare, societatea denumită în prezent Garden Shop Services, fostă Pomacost, partener vechi al Primăriei Constanţa privind întreţinerea spaţiilor verzi şi nu numai, a apelat la sprijinul judecătorilor pentru a obţine majorarea preţului contractului. La momentul introducerii acţiunii în instanţă, afaceriştii susţineau că „în prezent, pentru executarea contractului, firma a înregistrat pierderi lunare aferente costurilor cu manopera de 1.358,94 lei/lună/angajat“. Pe cale de consecinţă, au afirmat în instanţă că „ajustarea preţului contractului este strict necesară pentru acoperirea costurilor pe baza cărora s-a fundamentat preţul contractului“.
 

Sentinţa, completată de instanţă

 
Cu toate acestea, judecătorii Tribunalului Constanţa au decis, la finele anului 2019, să respingă acţiunea Pomacost ca neîntemeiată. Nemulţumită de decizie, societatea a declarat deja recurs, urmând ca acesta să se judece la Curtea de Apel Constanţa.
 
Foarte interesant însă, în cursul acestei săptămâni, Municipiul Constanţa prin Primar a formulat o cerere de completare a sentinţei prin care a fost respinsă acţiunea Pomacost. Potrivit datelor oficiale, municipalitatea a solicitat ca firma să fie obligată să achite onorariul avocaţilor ce au reprezentat-o în proces. Ca o pastilă amară pentru societatea reclamantă, judecătorii au admis cererea. În minuta instanţei se arată că aceasta „dispune completarea Sentinţei civile nr. (...) pronunţată de Tribunalul Constanţa – Secţia a II-a Civilă (...) în sensul că: «Admite cererea pârâtului Municipiul Constanţa prin Primar privind obligarea reclamantei Garden Shop Services SA (fosta Pomacost SA) la plata cheltuielilor de judecat㻓.
 
Mai departe, se arată că instanţa „obligă reclamanta Garden Shop Services SA (fosta Pomacost SA) la plata sumei de 1.016,45 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată (onorariu avocat) către pârâtul Municipiul Constanţa prin Primar“.
 
Citeşte şi:
 
Judecătorii au decis:
Fosta firmă Pomacost nu va primi mai mulţi bani de la Primărie

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pomacost - Garden Shop Services duce procesul cu Primăria Constanţa la Curtea de Apel

02 Mar 2020 348

Parcul Arheologic ajunge în instanță după vizita Curții de Conturi la Primăria Constanța. Mobitom și Pomacost, date în judecată

20 Feb 2020 2676

Fosta Pomacost, actuala Garden Shop Services, versus Primăria Constanța. O nouă înfățișare la Tribunal

29 Jan 2020 396

Contract de milioane de lei pentru tăieri şi toaletări de copaci în Constanţa

21 Dec 2019 641

Judecătorii au decis Fosta firmă Pomacost nu va primi mai mulţi bani de la Primărie

09 Nov 2019 1595

„Nu fac niciun comentariu“ Fosta Pomacost, actuala Garden Shop Services, la judecată cu Primăria Constanţa pentru bani

05 Nov 2019 768

UPDATE Accident rutier la intersecția străzilor George Enescu cu Sarmizegetusa din Constanța. O victimă încarcerată. Ce spun autoritățile (galerie foto+video)

25 Oct 2019 2818

Pomacost, firma de casă a lui Mazăre, fondată de Basarab Popa, investeşte în imobiliare. Imobil de patru etaje, în Constanţa

17 Sep 2019 3156

În trecut le suflau contractele cei de la Pomacost O societate din satul Sânpetru va livra seminţe de gazon Primăriei Constanţa (document)

06 Sep 2019 770

Pomacost, firma de casă a lui Mazăre, fondată de defunctul Basarab Popa, îşi schimbă numele

24 Aug 2019 1672

Un alt contract de la Primărie pentru firma de casă a lui Mazăre Pomacost SA montează rulouri de gazon în intersecţiile şi sensurile giratorii din Constanţa (document)

13 Jul 2019 4410

Pomacost, firma de casă a fostului primar Mazăre, vrea să-şi schimbe numele. Decizia, luată de acţionari în luna aprilie

19 Jun 2019 2058

Primăria Constanţa continuă „finanţarea“ Pomacost. Un nou contract de milioane de lei pentru tăieri şi toaletări de copaci

06 May 2019 1513

Revista presei locale

27 Apr 2019 701

Pomacost, contract pentru toaletarea copacilor în centrul Constanţei, pe marile bulevarde şi în Mamaia (document)

13 Apr 2019 1649