Protestele judecătorilor amână pronunțarea în cazul Magdalenei Tiță, fosta șefă a Direcției pentru Cultură Constanța!

 
 
  • Magdalena Tiță, fost director executiv al Direcției Județene pentru Cultură Constanța, este acuzată de luare de mită.
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 Judecătorii de la Tribunalul Constanța ar fi trebuit să se pronunțe azi, 27 iulie 2023, asupra acordului de recunoaștere a vinovăției încheiat de Magdalena Tiță, fost director executiv al Direcției Județene pentru Cultură Constanța, a încheiat cu procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, tribunalul a amânat pronunțarea pentru data de 8 septembrie 2023, în raport de Hotărârea nr.2 a Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Constanţa din data de 20.06.2023, prin care s-a decis judecarea doar a cauzelor ce implică o urgenţă maximă (proteste judecători).
 
Magdalena Tiță, fost director executiv al Direcției Județene pentru Cultură Constanța, este acuzată de luare de mită.
 
Tot de luare mită a fost suspectată și Elena Mădălina Cliante, fost inspector superior în cadrul Direcției Județene pentru Cultură Constanța.
 
De menționat că și Cliante a încheiat un acord cu DNA, acesta fiind admis de tribunal.
 

Potrivit DNA, în data de 09 noiembrie 2022, inculpatele Tiță Magdalena și Cliante Elena Mădălina, în calitățile menționate mai sus, ar fi primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 2.000 lei (câte 1.000 lei de fiecare), pentru a-și îndeplini îndatoririle de serviciu, în sensul emiterii unui aviz necesar realizării planului urbanistic zonal pentru o suprafață de teren amplasată în localitatea Valu lui Traian.
 
În prezența avocaților, cele două inculpate au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv
 
- 1 an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea unor drepturi, în cazul inculpatei Tiță Magdalena,


 
- 1 an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea unor drepturi, în cazul inculpatei Cliante Elena Mădălina.
  

Dosarele de urmărire penală privindu-le pe cele două inculpate împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate Tribunalului Constanța.
  
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 
Urmărește ZIUA de Constanța
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Interceptări
Motivarea judecătorilor în dosarul polițistului din Constanța care a refuzat 4000 de euro mită!


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizii care au „marcat“ justiția din Constanța în 2023! (Penal)

04 Jan 2024 1058

Condamnată pentru mită! Magdalena Tiță, fosta șefă de la Cultură, obligată la muncă în folosul comunităţii la Primăria Constanța sau la Delfinariu

08 Nov 2023 1257

Termen nou în dosarul privind reabilitarea unor monumente istorice din Constanţa! S-a cerut audierea fostei conduceri a Direcției Județene pentru Cultură

09 Oct 2023 1312

Interceptări DNA din dosarul care a cutremurat Direcția pentru Cultură Constanța „Optișpe, nouășpe, douăzeci. Dacă se poate să îi numărați“. „Nu, lăsați, e Ok“. (DOCUMENT)

17 Sep 2023 8811

Magdalena Tiță, fosta șefă a Direcției pentru Cultură Constanța, condamnată pentru mită și obligată la muncă în folosul comunității! (DOCUMENT)

15 Sep 2023 4153

Tribunalul Constanța, o nouă amânare de pronunțare în cazul Magdalenei Tiță, fosta șefă a Direcției pentru Cultură

08 Sep 2023 968

Tribunalul Constanța a admis în parte solicitările angajaților de la Direcția de Cultură. Printre reclamanți și cele două angajate care luau mită!

06 Jul 2023 1231

Tribunalul Constanța, amânare de pronunțare în cazul Magdalenei Tiță, fosta șefă a Direcției pentru Cultură

16 Jun 2023 1245

A recunoscut tot la DNA! Ziua Z pentru Magdalena Tiță, fosta șefă a Direcției pentru Cultură Constanța

16 Jun 2023 3541

Magdalena Tiță, fosta șefă a Direcției pentru Cultură Constanța, a recunoscut tot la DNA! Tribunalul s-ar putea pronunța azi

09 May 2023 1510

A recunoscut tot la DNA Condamnare pentru Mădălina Cliante, fost inspector superior al Direcției pentru Cultură Constanța!

25 Mar 2023 6170

Când s-ar putea pronunța tribunalul în dosarul Magdalenei Tiță, fosta șefă a Direcției pentru Cultură Constanța

08 Mar 2023 1099

Inspector superior din Direcția pentru Cultură Constanța, acord de recunoaștere a vinovăției la DNA! Când se va pronunța tribunalul

25 Feb 2023 2774

Prinsă în flagrant de procurorii DNA, Magdalena Tiță a fost schimbată din funcție prin ordin al Ministrului Culturii

17 Feb 2023 6169

Direcția pentru Cultură din Constanța, zguduită de procurorii Anticorupție! Magdalena Tiță și Elena Cliante, acorduri de recunoaștere a vinovăției cu DNA! Când s-ar putea pronunța tribunalul

04 Jan 2023 1758