Justitie

Ședință secretă la Tribunalul Constanța în cazul morții lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia


Ieri, judecătorii de la Tribunalul Constanța au decis ca Daniel S., de 15 ani, din Mangalia, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, să rămână în stare de arest la domiciliu. „Menţine măsura arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpat, urmând a fi verificată sub aspectul legalităţii şi temeiniciei până la data de 22 aprilie 2020“, potrivit minutei judecătorești. Decizia nu este definitivă și a fost pronunțată în Cameră de Consiliu, procedură secretă (nepublică) conform legislației în vigoare.  
 
Așa cum deja se cunoaște, victima lui Daniel a fost Andrei I., un tânăr de 13 ani, tot din Mangalia, care a fost declarat decedat pe data de 12 martie. 
 
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au reţinut în sarcina inculpatului că, la data de 01 februarie, orele 13.30, în timp ce se afla pe bulevardul1 Decembrie din municipiul Mangalia, pe fondul unei stări tensionate preexistente, i-a aplicat mai multe lovituri persoanei vătămate minore, de 13 ani, cu pumnii şi picioarele, producându-i leziuni care i-au provocat în final decesul, iar agresiunea a stârnit revolta persoanelor prezente, care au intervenit de îndată pentru prinderea autorului agresiunii, acordarea primului ajutor şi sesizarea organelor de poliţie.
 
Dosarul a fost trimis spre soluționare Tribunalului Constanța și a primit numărul unic 1708/118/2020.
 
Ieri, judecătorii de la tribunal au stabilit primul termen în faza camerei preliminare, procedură nepublică, respectiv 19 mai, în cadrul căreia se va analiza competența și legalitatea sesizării instanței, precum și legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de către organele de urmărire penală.
 
Reamintim că Judecătoria Mangalia a admis, pe data de 2 februarie, cererea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia și a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu față de băiatul de 15 ani, pe o durată de 30 de zile, de la data de 02.02.2020 până la data de 02.03.2020 inclusiv.
 
„Impune inculpatului obligația de a nu părăsi imobilul în care locuiește, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza. Impune inculpatului să respecte următoarele obligații pe durata arestului la domiciliu: a) să se prezinte în fața organului de urmărire penală, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu martorii. Atrage atenția inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credință a măsurii sau a obligațiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive“, potrivit minutei judecătorești.
 
Ulterior, dosarul a fost preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța. La data de 13 februarie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor, din infracțiunile de vătămare corporală și tulburarea ordinea și tulburarea ordinii și liniștii publice, în infracțiunile de tentativă la omor și tulburarea ordinii și liniștii publice și au formulat cerere de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu arestul preventiv, față de inculpat.
 
La data de 17 februarie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a admis cererea procurorului și a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu arestul preventiv față de inculpatul minor, pe o perioadă de 30 de zile.
 
Decizia Tribunalului Constanța a fost contestată de inculpatul minor la Curtea de Apel Cnstanța, instanță care a respins cererea procurorilor de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu arestul preventiv. Decizia Curții de Apel Constanța a fost definitivă. 
 
Citește și
 
Surse. Procurorii au finalizat ancheta în cazul morții lui Andrei, de 14 ani, din Mangalia. Urmează trimiterea în judecată
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul morții tânărului din Mangalia a ajuns la Tribunalul Constanța. Ce urmează să decidă judecătorii

23 Mar 2020 1401

Arest la domiciliu pentru inculpat Iată de ce s-a respins propunerea de arestare preventivă în cazul morții lui Andrei, din Mangalia!

21 Mar 2020 3358

Surse. Procurorii au finalizat ancheta în cazul morții lui Andrei, de 14 ani, din Mangalia. Urmează trimiterea în judecată

20 Mar 2020 13336

O navă este în carantină în Portul Constanţa. Altele sunt aşteptate în Constanţa, Midia, Tulcea şi Mangalia

15 Mar 2020 2731

Noi date din ancheta tânărului din Mangalia! Se schimbă încadrările juridice! Omor și tulburarea ordinii şi liniştii publice

13 Mar 2020 4520

A murit Andrei, din Mangalia, bătut grav de un alt băiat

12 Mar 2020 5196

Temperaturi resimţite, în această dimineaţă, la staţiile meteo din judeţele Constanţa şi Tulcea

08 Feb 2020 4283

Copil de 13 ani, din Mangalia, în comă. S-a bătut cu un copil de 15 ani. Totul de la o ceartă pe Facebook

02 Feb 2020 5335

Accident în Mangalia. O singură maşină implicată. O victimă

02 Feb 2020 2748

UPDATE Incendiu autoturism în Mangalia

27 Jan 2020 4803

Unirea Principatelor Române. Programul ceremoniilor din judeţele Constanţa şi Tulcea

24 Jan 2020 1747

Momente emoţionante. S-a depus jurământul militar la Școala de Aplicație a Forțelor Navale. Iată textul jurământului (galerie foto)

12 Jan 2020 1191

Ce a decis Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor cu privire la o licitaţie a Primăriei Mangalia

30 Dec 2019 1360

Schimbare în Directoratul societăţii THR Marea Neagră

21 Dec 2019 2079

Un banal accident a paralizat, aseară, circulaţia în Constanţa, dar şi spre Cumpăna şi Mangalia. Priviţi imaginile şi vă veţi minuna (galerie foto)

14 Dec 2019 12008