Știri Portul Constanța Judecătorii amână procesul pe profitul Companiei Națională Administrația Porturilor Maritime SA. Litigiul vizează peste 20 de milioane de euro

  • În cauză, Tribunalul Constanța a decis, în primă instanță, în completul CFond8, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Constanța Ilie, să respingă cererea formulată de Fondul Proprietatea SA privind suspendarea hotărârii AGA de împărțire a profitului din Portul Constanța fără suma trecută în Fondul de rezerve.
 
Curtea de Apel Constanța a amânat procesul deschis de Fondul Proprietatea SA, acționarul minoritar al Portului Constanța, pentru profitul din 2022 al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA.
 
Dosarul 4939/118/2023 vizează o sumă echivalentă cu peste 20,12 milioane de euro, bani despre care reprezentanții Fondului Proprietatea SA spun că trebuie împărțiți ca profit, iar reprezentanții CN APM SA Constanța i-au trecut în Fondul de rezerve pentru dezvoltare.
 
Suma provine din reevaluarea patrimoniului companiei portuare și reprezintă surplus din rezerve din reevaluare, conform deciziei primei instanțe.
 
În cauză, Tribunalul Constanța a decis, în primă instanță, în completul CFond8, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Constanța Ilie, să respingă cererea formulată de Fondul Proprietatea SA privind suspendarea hotărârii AGA de împărțire a profitului din Portul Constanța fără suma trecută în Fondul de rezerve.
 
Decizia Tribunalului a fost atacată în apel de către reprezentanții Fondului Proprietatea, iar acum dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel Constanța.
 
La prima înfățișare în apel, însă, judecătorii au fost nevoiți să amâne procesul, la cererea reprezentanților Fondului Proprietatea SA, care au spus că au nevoie de timp să studieze actele depuse la dosar de reprezentanții CN APM SA Constanța.
 
Următorul termen a fost fixat pe data de 11 octombrie 2023, de la ora 9.00.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Știri Portul Constanța
Fondul Proprietatea pierde procesul cu Administrația Porturilor Maritime SA pentru profitul din Portul Constanța! Ce spun judecătorii

 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Curtea Constituțională a României, sesizată la cererea unui om de afaceri din Constanța

29 Nov 2023 575

COMVEX S.A. anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul Sporirea capacității de depozitare la terminalul de cereale de la Dana 80 din portul Constanța Nord

29 Nov 2023 371

Autoritatea Vamală Română Serviciul Vamal al SUA trimite un consultant în Portul Constanța

28 Nov 2023 421

Expoziție la Muzeul de Artă Populară Constanța, cu ocazia Zilei Naționale a României

28 Nov 2023 442

Om de afaceri din Constanța, în așteptarea verdictului de la Curte, pentru daune morale

27 Nov 2023 670

Alertă în Portul Constanța! O navă sub pavilion Barbados grav avariată după ce a lovit un dig de protecţie

26 Nov 2023 1053

Doi copaci au căzut peste vagoanele unui tren de marfă în Portul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Nov 2023 629

Știri Portul Constanța A crescut consumul de gaze naturale pe platforma portuară! Administrația Porturilor Maritime SA Constanța reproiectează rețeaua (DOCUMENT)

26 Nov 2023 515

COD ROȘU Constanța Ambarcațiuni afectate de vântul puternic în Portul Tomis (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Nov 2023 842

Destinația Mamaia Constanța, printre preferințele polonezilor la Târgul Internaţional de Turism din Varşovia (GALERIE FOTO)

26 Nov 2023 486

Captură în Portul Constanța! Ce au găsit polițiștii de frontieră și vameșii în patru containere (GALERIE FOTO)

21 Nov 2023 596

Traficul pe ruta Portul Constanța-Tulcea, îngreunat de un transport agabaritic

21 Nov 2023 469

Știri Portul Constanța Fondul Proprietatea SA, un nou proces, la Tribunal, cu Administrația Porturilor Maritime! Ce îi nemulțumește pe acționari

20 Nov 2023 741

Licitații Constanța Administrația Porturilor Maritime SA caută firmă pentru întreținerea liniilor de cale ferată din Portul Constanța (DOCUMENT)

19 Nov 2023 731

Știri Portul Constanța Administrația Porturilor intenționează să amplaseze mai multe geamanduri în port, pentru operarea în siguranță a navelor (DOCUMENT)

19 Nov 2023 674