UPDATE. Surse DNA Constanța face azi 20 de percheziții! Este vizată Autoritatea Rutieră Română (FOTO+VIDEO)



 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea de deturnare a unor licitații publice.
 
În cursul zilei de azi, 06 aprilie 2022, ca urmare a obținerii autorizării legale de la instanța competentă, sunt efectuate 20 de percheziții atât în municipiul Constanța, cât și în județul Constanța.
 
Surse judiciare au declarat pentru ZIUA de Constanța că în cauză instituția vizată este Autoritatea Rutieră Română.

La Constanța, șeful Agenției Teritorială a Autorității Rutiere Române este Marian Butnaru.
 
Facem precizarea că am încercat să obținem un punct de vedere de la Marian Butnaru, însă demersul nostru nu a fost posibil.  În cazul în care oficialii ARR vor dori totuşi să transmită un punct de vedere cu privire la dosar, acesta va fi publicat în cel mai scurt timp. 

Mai mult, am încercat să obținem un punct de vedere cu privire la dosarul DNA și de la comanda Autorității Rutiere Române, sens în care a fost transmisă o solicitare oficială. Eventualul punct de vedere al ARR va fi publicat în cel mai scurt timp.

UPDATE


Oficialii ARR ne-au transmis un punct de vedere conform căruia „Autoritarea Rutieră Română nu are cunoștință despre acțiunea DNA Constanța, din data de 06.04.2022, la care faceți referire, iar pentru informații suplimentare cu privire la cele solicitate, vă îndrumăm să vă adresați instituțiilor/autorităților abilitate ale statului“.

UPDATE

Marian Butnaru, primele declarații după perchezițiile de azi ale DNA!
 
    „Din sediul autorității nu s-a ridicat decât hardul de la calculatorul meu. În rest, alte documente nu. Mi-au luat telefonul. Nu am fost chemat. Dacă mă cheamă, mă duc, așa este normal. (...) Noi nu avem niciun rol în transportul județean. Licitațiile sunt în curs de clarificare, nu s-a dat un verdict. Pe fiecare cod de traseu sunt două trei firme“,
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

UPDATE - Oficial de la DNA

Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2022, în legătură cu atribuirea presupus nelegală a unor rute de transport călători pe raza județului Constanța.

În cursul zilei de 06 aprilie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 21 locații situate pe raza județului Constanța, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sedii de firma.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.
 
Citește și

Marian Butnaru, șeful ARR Constanța, primele declarații după perchezițiile DNA - „Au luat hardul de la calculatorul meu și telefonul“

Oficial de la DNA!
Percheziții după atribuirea presupus nelegală a unor rute de transport călători pe raza județului Constanța

 
Fost director general adjunct în cadrul Autorității Rutiere Române, trimis în judecată
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată de DNA Constanța

08 May 2024 1310

Dosar DNA Constanta! Cazul presupusului şantaj de la SOCEP se va rejudeca! Tribunalul Constanța anunță primul termen

02 May 2024 483

Curtea de Apel Constanța repune pe rol un dosar al DNA Constanța! S-a calculat un presupus prejudiciu de aproape 10 milioane euro

01 May 2024 6631

Procurorul Sorin Constantinescu, fostul șef al DNA Constanța, eliberat din funcţie, prin pensionare!

29 Apr 2024 701

Delegarea procurorului Mihai Stanciu în fruntea DNA Constanța, contestată! Înalta Curte anunță primul termen în dosar

27 Apr 2024 730

Elena Marinela Negulici, fost director economic al CNE Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă într-un dosar DNA Constanța!

24 Apr 2024 619

Ce averi au procurorii Vasile Iftinchi și Stoica Elena, propuși să lucreze la DNA Constanța, după plecarea lui Bodean Andrei și Conortos Constantin (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 977

Procurorii Vasile Iftinchi și Stoica Elena, propuși să-i înlocuiască la DNA Constanța pe Bodean Andrei și Conortos Constantin

23 Apr 2024 793

Dosar DNA Constanța Vasile Iliuță, șeful Consiliului Județean Călărași, termen azi la Curtea de Apel București! (RECHIZITORIU)

23 Apr 2024 757

Curtea de Apel Constanța respinge acțiunea preotului Petrică Leașcu! (MINUTĂ)

20 Apr 2024 822

Procesul s-a terminat! Iată când va afla Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, decizia finală în dosarul terenurilor din Portul Tomis

19 Apr 2024 638

Directori din Consiliul Județean Constanța și oameni de afaceri, condamnați definitiv! Cererea de revizuire, respinsă

19 Apr 2024 1722

Surse - percheziții informatice Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, a ajuns la DNA Constanța!

19 Apr 2024 740

Noi procurori la DNA Constanța, în locul lui Andrei Bodean și Constantin Conortos! Ciprian Bodu, Vasile Abagiu, și Dan Haralambie, rămân pe poziții

19 Apr 2024 855

Foști șefi ai Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă

18 Apr 2024 817