Justitie

Surse Procurorul constănţean Andrei Bodean întră în cursă pentru şefia DNA

Andrei Bodean, procuror în cadrul Serviciului teritorial Constanţa al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, va candida pentru şefia DNA, conform unor surse din sistem.

Andrei Bodean s-a născut pe 6 aprilie 1980 şi a absolvit Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, dar şi Facultatea de Drept a Universităţii Ovidius, Specializarea Administraţie Publică.
 
Decretul prin intermediul căruia Andrei Bodean a fost numit procuror (la Parchetul Judecătoriei Constanţa) a fost semnat de preşedintele României, Traian Băsescu, la data de 8 februarie 2010. Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în şedinţa din data de 14 mai 2012, promovarea lui Andrei Bodean, de la Parchetul Judecătoriei Constanţa la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
În data de 9 mai 2013, Andrei Bodean a fost admis la interviul pentru numirea în funcţia de procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.

Printre cazurile la care a participat Andrei Bodean când era criminalist se numără şi cel al odiosului omor al Larei Şaban, în care presupuşii autori au fost condamnţi la închisoare pe viaţă, dar şi cel al asasinării călugărului din Ghindăreşti, unde suspectul a fost condamnat la peste 20 de ani de detenţie.

În calitate de procuror al DNA Constanţa, Andrei Bodean a instrumentat mai multe dosare intens mediatizate, printre acestea aflându-se: dosarul în care mai multe persoane din familia lui Sandu Anghel, zis şi Bercea Mondial, l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, dosarul lui Ionuţ Corneliu Pripişi, la data presupuselor faptelor şeful Corpului de Control al Primăriei Municipiului Constanţa, dosarul lui Marius Militaru, şeful Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dosarul în care mai mulți directori din Consiliul Județean Constanța au fost condamnați în primă instanță, alături de câțiva oameni de afaceri din Constanța, la peste 70 de ani de închisoare. Cea mai mare pedeapsă a primit-o în primă instanţă Nicușor Daniel Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, respectiv 15 ani de închisoare.De asemenea, Andrei Bodean i-a mai trimis în judecată, printre alţii, pe Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost deferit Justiţiei alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, reprezentant, la data presupuselor fapte, al societăţilor comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA, Constantin Dima, fost administrator al SC Mara Construct SRL, firmă care s-a ocupat de reabilitarea Cetăţii Capidava şi a câştigat numeroase contracte pentru execuţii de lucrări, finanţate din fonduri publice, în cadrul cărora autoritatea contractantă era Consiliul Judeţean Constanţa, Tudorel Dobre, prim-vicepreşedintelui Uniunii Camerelor de Comerţ Bilaterale din România, preşedintele Camerei de Comerţ Bilaterale România - Kuweit, avocat suspendat în cadrul Baroului Bucureşti.

În prezent, pentru şefia DNA s-au înscris: procurorul Paula Tanase, de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Galaţi, procurorul militar Nicolae Lupulescu şi Andrei Bodean, de la DNA Constanţa.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nicuşor Constantinescu, prezent la DNA Constanţa (galerie foto+video)

15 Apr 2019 1231

Oficial de la CSM Andrei Bodean, şeful DNA Constanţa

28 Mar 2019 1536

Zi importantă pentru Andrei Bodean, şeful DNA Constanţa. Ce se întâmplă azi la CSM

28 Mar 2019 1052

Andrei Bodean rămâne şeful DNA Constanţa

22 Mar 2019 984

Un nou termen de judecată pentru medicul Marius Militaru

16 Oct 2018 690

Este oficial! Andrei Bodean este noul șef al DNA Constanța

02 Oct 2018 1621

Sorin Constantinescu nu mai este şef plin al anticorupţilor Constanţa. Colegiul de conducere al DNA analizează azi candidatura lui Bodean

10 Sep 2018 1623

Andrei Bodean, singurul candidat Când va fi anunțat noul șef al DNA Constanţa

09 Sep 2018 1078

Oficial Procurorul Andrei Bodean, singurul candidat pentru şefia DNA Constanţa

06 Sep 2018 1736

Cine vrea să fie şeful Anticorupţilor din Constanţa. Astăzi este ultima zi pentru depunerea candidaturilor

05 Sep 2018 1589

Procurorii constănţeni Andrei Bodean şi Adina Florea susţin astăzi interviul pentru şefia DNA

03 Sep 2018 664

Sondaj de opinie Procurorul constănţean Andrei Bodean, votat drept viitorul şef al DNA

03 Sep 2018 874

Încep interviurile candidaților pentru funcția de șef al DNA . Doi procurori sunt de la Constanţa (documente)

02 Sep 2018 1151

Toţi cei şase candidaţi înscrişi la selecţia pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al DNA au fost declaraţi admişi şi vor susţine interviurile (document)

29 Aug 2018 593

Zi importantă pentru procurorii constănţeni Adina Florea şi Andrei Bodean, înscrişi în cursa pentru şefia DNA

29 Aug 2018 2213