Trafic de droguri de mare risc DIICOT Constanța a trimis în judecată șase italieni. Nemulțumiri după condamnări 
Procurorii DIICOT Constanța au trimis în judecată șase cetățeni italieni, pentru trafic de droguri de mare risc și deţinere de droguri de risc şi de mare risc pentru consum propriu.
 
Dosarul a fost soluționat în primă instanță de Tribunalul Constanța, prin condamnarea celor șase inculpați.
 
În actul de sesizare a instanței, procurorii DIICOT Constanța arată, printre altele, că inculpații ar fi deținut fără drept,  într-un imobilul situat în Constanţa, staţiunea Mamaia, 205 comprimate MDMA, cannabis, cocaină și ketamină, drogurile fiind destinate atât punerii în vânzare, cât şi consumului propriu.   
 
P. B. a fost condamnat pentru infractiunea de trafic de droguri de risc şi de mare risc (fapta din 28.04.2018), la pedeapsa de 2 ani închisoare, tot pentru infractiunea de trafic de droguri de risc şi de mare risc (fapta din data de 29.04.2018), la pedeapsa de 2(doi) ani şi 6 (şase) luni închisoare, iar pentru infractiunea de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept a primit pedeapsa de 3 (trei) luni închisoare.
 
Instanța a contopit pedepsele aplicate inculpatului, astfel că acesta va executa pedeapsa cea mai grea de 2 ani şi 6 luni închisoare la care adaugă sporul de 1/3 din totalul celorlalte două pedepse (2 ani şi 3 luni), respectiv 9 luni, în final aplică inculpatului pedeapsa de 3(trei) ani şi 3(trei) luni închisoare cu executare.
 
Al doilea inculpat (K. A.) a luat pentru infractiunea de trafic de droguri de risc şi de mare risc pedeapsa de 5 ani închisoare, iar pentru infractiunea de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept a primit pedeapsa de 6 (şase) luni închisoare. Tribunalul a contopit pedepsele aplicate inculpatului, astfel că acesta va executa pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare la care adaugă sporul de 1/3 din cealaltă pedepsă (de 6 luni), respectiv 2 luni, în final aplică inculpatului pedeapsa de 5 (cini) ani şi 2(două) luni închisoare cu executare.
 
F. G. (al treilea inculpat) a primit doi ani ți o lună de închisoare cu suspendare pentru pentru infractiunea de trafic de droguri de risc și pentru infractiunea de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept.

 
Al patrulea inculpat, M. N. a fost condamnat la pedeapsa de 5 luni de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de deţinere fără drept de droguri de risc şi de mare risc pentru consum propriu.
 

A. V (al 5-lea inculpat) a luat 5 luni de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de deţinere fără drept de droguri de risc şi de mare risc pentru consum propriu.
 
C. N. a fost condamnată, pentru infractiunea de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, la pedeapsa amenzii în cuantum de 4500 lei, reprezentând 150 zile-amendă cu o valoare a zilei-amendă de 30 lei.
 
Tribunalul Constanța a menţinut măsura sechestrului asigurător dispusă de procuror, în vederea confiscării speciale, ca şi a garantării excecutării cehltuielilor judiciare, asupra mai multe sume de bani (euro și lei).
 
Decizia Tribunalului Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Primul termen în apelul dosarului a fost stabilit pentru mâine, 3 noiembrie 2022.  
 
 PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mascații din Constanța, percheziții în București și Ploiești! Două persoane trimise în judecată

05 Feb 2023 606

Arestare în prag de seară la Tribunalul Constanța!

03 Feb 2023 1959

Oficial! Trafic de droguri la Constanța (VIDEO)

03 Feb 2023 710

Oficial de la DIICOT Tulcea. O minoră a căzut victima metodei „Loverboy“!

02 Feb 2023 652

Cel mai tânăr inculpat trimis în judecată de procurorii DIICOT Constanța, sub control judiciar

30 Jan 2023 2340

Condamnarea momentului la Constanța! Sunt vizați șase cetățeni italieni

27 Jan 2023 849

Percheziții în Constanța! Se cere prelungirea arestului într-un caz de trafic de persoane, droguri și proxenetism

27 Jan 2023 680

Suspecți de trafic de narcotice, prinși de procurorii DIICOT Constanța

18 Jan 2023 876

Droguri în Mamaia! Mai mulți italieni condamnați la Constanța, într-un dosar DIICOT! Se așteaptă decizia finală

14 Jan 2023 966

Trafic internațional de droguri Mascații din Constanța au descoperit la o percheziție zeci de kilograme de canabis! Final de anchetă!

12 Jan 2023 965

Zeci de percheziții DIICOT a reținut trei persoane care au vândut droguri unor minori

08 Jan 2023 735

Arestarea momentului la Tribunalul Constanța!

06 Jan 2023 21223

Plecări masive din sistem Foști magistrați din Constanța, în căutarea dreptății, în instanță!

06 Jan 2023 1384

Unanimitate la CSM pentru noul șef al DIICOT Constanța!

30 Dec 2022 1477

Constanța. Tânărul care a furat patru conserve de ton Rio Mare, arestat preventiv într-un alt dosar

26 Dec 2022 4850