Un militar din Mangalia, condamnat definitiv!

  • Militarul a fost obligat să presteze o muncă nerenumerată în folosul comunității, pe o durată de 60 de zile, în cadrul Primăriei/Consiliului Local Mangalia sau la S.C. GoldTerm Mangalia S.A.


Curtea Militară de Apel Bucureşti a decis, ieri, 25 februarie 2021, condamnarea definitivă a unui militar din municipiul Mangalia, județul Constanța, în baza unui acordul de recunoaştere a vinovăţiei, la un an și 11 luni de închisoare pentru săvârşirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În continuare, magistrații au decis amânarea aplicării pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de doi ani, timp în care inculpatul va trebui să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanța, la datele fixate de acesta, b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea, d) să comunice schimbarea locului de muncă, e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.


Obligații

„Impune inculpatului,pe durata termenului de supraveghere, să execute următoarele obligații: a) să presteze o muncă nerenumerată în folosul comunității, pe o durată de 60 de zile, în cadrul Primăriei/Consiliului Local Mangalia sau la S.C. GoldTerm Mangalia S.A.; b) să frecventeze două programe de reintegrare socială, derulate de către Serviciul de Probațiune Constanța sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate, dintre care unul în legătură cu importanța respectării normelor legale care reglementează circulația rutieră pe drumurile publice; c) să nu conducă niciun vehicul pentru care, conform legii, este necesară deținerea permisului de conducere; d) să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanței. Atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere, respectiv revocarea amânării aplicării pedepsei, care va fi aplicată și executată. Definitivă“, se mai arată în decizia judecătorilor de la Curtea Militară de Apel Bucureşti.


Date din acordul de recunoaștere

În acordul de recunoaștere a vinovăției se arată că la data de 02 februarie 2019, lucrătorii de poliție din cadrul Serviciului Rutier Constanța, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit în trafic autoturismul marca Opel (...), condus de militar pe bulevardul I.C. Brătianu, din municipiul Constanța.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,12 mg/litru alcool pur în aerul respirat. Acesta a declarat verbal că nu are permisul de conducere asupra sa, motiv pentru care a fost sancționat contravențional și i s-a adus la cunoștință că are obligația de a se prezenta la sediul Serviciului rutier pentru a preda permisul de conducere.

Ulterior, cu ocazia verificărilor efectuate în cadrul Compartimentului Implementări Abateri, s-a constatat că inculpatul a fost depistat anterior, la data de 19 ianuarie 2019, conducând un autoturism care nu avea drept de circulație în România, fiindu-i reținut permisul de conducere.
 

Dreptul de a conduce autovehicule, suspendat

Potrivit unei adrese a Serviciului Rutier Constanța, militarul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice începând cu data de 19 ianuarie 2019, pentru fapta sus-menționată, fiind cercetat într-un alt dosar penal, dosar ce a fost soluționat de Parchetul Militar la data de 17 mai 2019 și în care s-a dispus renunțarea la urmărirea penală.

De asemenea, potrivit înștiințării din data de 19 ianuarie 2019, i s-a adus la cunoștință faptul că are suspendat dreptul de a conduce aut ovehicule pe drumurile publice.
 

Apărarea inculpatului

Fiind audiat în calitate de suspect, fostul militar a declarat că în seara zilei de 01/02 februarie 2019 a plecat din municipiul Mangalia, fiind pasager, în autoturismul marca Opel, proprietate personală, până în municipiul Constanța, în zona cartierului Palas, cu scopul de a vinde mașina.

Ulterior, deoarece i s-a părut că mașina are o defecțiune la motor, s-a urcat la volanul autoturismului și a condus-o către localitatea Valul lui Traian, pe o distanță de aproximativ 500 de metri, având cumpărătorul pe scaunul din dreapta față.

Inculpatul declară că a făcut acest lucru pentru a-i arăta cumpărătorului problemele pe care le are autoturismul și a decide dacă o mai cumpără sau nu. Acesta menționează că, cumpărătorul nu avea permis de conducere și nu poate preciza cum se numește.


În timp ce conducea autoturismul, a fost oprit de un agent de poliție și testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,12 mg/litru alcool pur în aerul expirat. In urma verificărilor efectuate de către organele de poliție, s-a constatat că avea permisul de conducere suspendat. Inculpatul recunoaște faptul că, avea cunoștință despre suspendarea dreptului de a conduce autoturismul, având permisul de conducere reținut.

De asemenea, acesta a recunoscut săvârșirea infracțiunii și a solicitat încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției, fiind de acord să exercite muncă în folosul comunității.

Decizia privind condamnarea este definitivă.


Citește și

Un militar din Constanța a fost condamnat pentru agresiune sexuală. Victima, o minoră

A murit generalul Dan Ghica-Radu!
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un militar din Constanța a fost condamnat definitiv pentru agresiune sexuală

06 Apr 2021 1601

Galeria militarilor și polițiștilor din Constanța condamnați pentru diverse infracțiuni. Ultimul dosar soluționat

12 Mar 2021 8280

Victima, o minoră! Un fost militar din Constanța, condamnat pentru agresiune sexuală, nemulțumit de pedeapsă

30 Jan 2021 967

Un militar din Constanța a fost condamnat pentru agresiune sexuală. Victima, o minoră

14 Jan 2021 3436

Un militar din cadrul Forțelor Navale a fost condamnat definitiv! Ce pedeapsă a primit și pentru ce

20 Nov 2020 1206

Militar condamnat pentru acces ilegal la un sistem informatic şi efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos

10 Nov 2020 1311

Generalul de flotilă aeriană Cătălin Băhneanu, rănit la Constanţa Accident cu doi morți pe DN 22C. Militar condamnat definitiv. Cererea de reanalizare a dosarului, respinsă (video)

03 Aug 2020 4183

Subofițer din cadrul ISU ”Basarab I” al județului Dâmbovița condamnat definitiv, cu executare, pentru luare de mită

05 May 2020 1028

O femeie și doi militari din Brăila, morți într-un accident la Constanța. Judecătorii explică ce s-a întâmplat și cine a fost de vină

15 Apr 2020 2417

Militarul din Constanța condamnat pentru că a tras cu pistolul într-un bichon, nemulțumit de pedeapsă

16 Mar 2020 1014

Un militar din Constanţa a fost condamnat de Tribunalul Militar Bucureşti. Decizia nu este definitivă

04 Mar 2020 5198

Militar condamnat pentru un accident mortal în judeţul Constanţa. Motivarea judecătorilor (galerie foto+video)

24 Feb 2020 2985

Doi militari morţi într-un accident la Constanţa! Dosarul a primit un nou termen

15 Feb 2020 1332

Militar fără permis, prins de trei ori la volan pe străzile din Constanţa!

11 Feb 2020 2356

Un militar de la UM 02053 Constanța, prins băut la volan. A fost condamnat (document)

06 Feb 2020 1347